Co se tyce toho stativu tak bych s ihodne daval bacha na stabilitu. At nezafouka, nebo ti na to nesedne vrabec a nepadne ti vysilaci sloup
Prosím o kritiku zamýšlené FPV sady pro začátečníka
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o kritiku zamýšlené FPV sady pro začátečníka
Hele tady mas moje FPV zatim v protoypu i se stihackou 
Co se tyce toho stativu tak bych s ihodne daval bacha na stabilitu. At nezafouka, nebo ti na to nesedne vrabec a nepadne ti vysilaci sloup
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html
jio píše:Je velmi pravděpodobné, že se nemýlíš, ale s 7" displejem mám zkušenost z navigace z auta. Kdybych neměl nastaveno čtení POI, tak ty hlášky i s brýlemi nepřečtu. Obdobně 5,5" mobil je tak na hraně a většinu čtu na šířku. Holt současná tupozrakost a astigmatismu moc ostré vidění nedává.
Fajn je mimo tip na Tx i tip na securitycamera2000.
Díky Tome.
Asi není lepší rada než to, co tu psal někdo dříve - ideální je zkusit si to na nějaké akci. Já měl s létáním podle monitoru proti brýlím v podstatě dva problémy:
- Odstínění slunce. Stínítek existuje řada, ale tak či onak je kontrast na LCD venku problematický.
- Druhá věc spíše psychologická je to, že u monitoru má člověk pořád tendenci pokukovat po modelu i přímo a výsledek je, že se ztratí na monitor i v reálu. Brýle tě prostě oddělí od okolí a převedou do jasné situace, kdy letíš jediným způsobem.
To druhé nemusí tolik vadit u většího stabilního copteru, který letí víceméně sám pomocí GPS a všech udělátek a člověk mu spíš dává občasné pokyny, vybírá si záběr atd, ale v podstatě pak už nejde o FPV v pravém slova smyslu..
Ad výkon - ono daleko víc záleží na anténách, jejich umístění, místní situaci atd. V praxi mohu například říct, že rozdíl mezi "legálních" 25mW a 200mW byl u 250race menší, než by se zdálo, občasné výpadky/zarušení se děly i vyššího výkonu. Hrozně moc dělá poloha copteru - v jistém úhlu si prostě přistíníš anténu tělem copteru a hned je to vidět. Hodně pomoci může diverzitní RX v případě, že na každý vstup dáš jinou anténu, je běžné, že se každá chová malinko jinak. Celkově si ale myslím, že malý 200mW vysílač je dobrá investice vždy - i kdyby ses postupem rozhodl pro nějaké "long range FPV" s nadupaným systémem, tak třeba odkázaný Eachine perfektně sedí pro race250, takže minimálně půjde snadno prodat.
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz us tady resime. Ja mam zatim obyc cerne anteny, ale premyslel jsme o necem "lepsim" vysilaci pasmo je oznaceno 5.6-5.9 GHZ takze jsme na HK nasel 5.8 GHz jako nahradni anteny. Akoret tam jsou takove ty dratove "kvedlacky", pak "hribek" a potom neco co vypada jako topna spirala na fenu. Co z toho mate odzkousene ze by melo smysl koupit jako vylepseni???
Taranis X9D Plus
tomashr píše:Asi není lepší rada než to, co tu psal někdo dříve - ...
Dík za oponenturu. Přesto ale zkusím ten monitor. Nějak začnu a dál uvidím až jak se bude situace vyvíjet. Objednal jsem vysílač s kamerou co jsi doporučil a diverzní přijímač mám taky objednaný podle původní volby. Antény budu řešit až v dalším kole, až se mi to podaří poskládat dohromady a bude to spolu fungovat.
S tím dalším po tom, co tady už dlouho o FPV čtu nemám důvod nesouhlasit. Jen k race a long range FPV u mne asi nedojde. Mám skromnější cíle. Ale i tady platí okřídlené nikdy neříkej nikdy.
Ještě jednou, díky.
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Ono to mas tak, bryle jsou super. Jenze to ja klasika, cim kvalitnejsi, tim i drazsi. Dalsi veci je a to je muj duvod k monitoru - ja startuju zatim deltu ale pocitam i nasledne vetrone z ruky, takze start bez FPV. V pripade ztraty signalu se muzu okamzite mrknout na nebe protoze prece jen ma clovek nejakou predstavu o orientaci a dostat ptacka domu. U kavdry asi neni problem "zastavit" s mrknout se kde visi. Ale u letadla bych nemel odvahu jit volne nahoru bez kopilota, ktery mi bude hlidat zhruba pozici a distanc.
Taranis X9D Plus