pkotatko píše:Vcera jsem si hrel s FreeCAD a ono to pujde. Uz jsem si vytvoril prvni jednoduchy kousek ktery zrovna potrebuji. Jeste malinko doladit a muze na tisk.
Takze posledni otazka. Mam u tohoto programu zustat ? Nebo je tam neco zasadniho proc zvolit neco jineho ?
Diky moc a moc za vsechno
Petr
Na otázku "proč zvolit něco jiného" lze odpovědět jednoduše.
Ukaž mi někoho, kdo se věnuje FreeCADu dlouhodobě a neskáče z produktu na produkt, pokud narazí na problém, který neche řešit.
A nebo chce hned na začátku něco, k čemu díky základní znalostí produktu ještě nedošel..... Zářné příklady uživatelů na fóru c-n-c.cz
Pro rozhodnutí můžeš pohledat například na GIT projekty i polokomerční, které hromadně migrují do FreeCADu.
Taky najdeš obrovskou kupu projektů které jsou naprostá bomba a jedou primárně na FreeCADu, plno jich je na G+.
Důvod je prostý, přenositelnost mezi obrovskou základnou uživatelů, multiplatformní dostupnost a jistota že to finančně utáhnou na "licencích"
FreeCAD do běžného použití již dozrál. Navíc na rozdíl od jiných OpenSource CAD projektů je jediný použitelný.
Snadnost ovládání neřeším, každý produkt má svoje a profesní cad hned taky nebývá uživatelsky přívětivý.
P.S. Provozuje někdo s FreeCAD pod Linuxem s 3D Myší?