Serva Hextronik HX5010 - NEBRAT

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
JardaRůžička

Re: Serva Hextronik HX5010 - NEBRAT

#31 Příspěvek od JardaRůžička »

KAŽDÉ servo před použitím otevřu a prohlédnu. Dá se tam najít mnoho zajímavých věcí.
Golfista

Re: Serva Hextronik HX5010 - NEBRAT

#32 Příspěvek od Golfista »

Standa Stuchlý píše: Od té doby v prodejně neberu žádné účty a případné reklamace řeším košem. Je to nakonec levnější a řešení naprosto stejné, jako chtít nápravu. Ta skutečně funguje asi jen na HK, kam stačí poslat fotku, případně krátké video.

Již nějakou dobu lítám výhradně se servy KST (až na výjimky). Občas nějaké odejde mojí blbostí, to neřešíme, ale stává se, že nějaké bez zjevné příčiny odejde i po delší době normálního používání-lítání. To se mi stalo se servem KST DS135MG asi 21 měsíců od zakoupení v e-shopu na druhé straně republiky. Zabalil jsem ho s popisem co se dělo, přiložil kopii faktury a odeslal. Do 5-ti týdnů jsem měl servo doma nové. Reklamaci uznali. Netvrdím, že takhle to bude vždy a všude, ale pokud vím, že jsem to nepodělal já a myslím, že technici na to snadno přijdou, tak proč ho nevrátit v rámci záruky?
Občas udělám pokus a koupím "levné" serva. I tuto zkušenost mám z doby před pár měsíci. Koupil jsem tyto serva: http://www.banggood.com/Inservos-Digita ... 37361.html
Po doručení a vybalení, nadšení, ale po nasazení páky a odzkoušení nasucho, děs. Vůle v převodech dělá na konci páky až něco přes 2mm. Ano na páce. Bohužel to jde odzkoušet pouze s jinou pákou než je v k servu. Ta se na serve po dotažení snadno protáčí, vlastně všechny páky. Žádná nesedí pevně.
Přesto jsem je po nějaké době dal na křidélka malého kompozitového elektrovětroně. Asi se ptáte proč? Měl jsem zatmění mysli, možná. Serva na niž jsem nasadil páky ze serv KST (mají sice jiný počet zoubků, přesto sedí pevně a neprotáčí se) sedí a drží. Vůle v převodech, na mé překvapení dorovnává elektronika a kormidla jsou neustále v požadované pozici (nečekaně přesně). Sice trochu šílené na rychlé malé letadlo, ale funguje to takhle už asi půl roku. Otázkou je životnost. Tu budu řešit, až poznám sebemenší změny v chování serv. Zatím je vše ok. Jinak další kupovat nebudu…
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“