Eachine EV100

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BANE

Re: Eachine EV100

#31 Příspěvek od BANE »

Tak dnes na BG byl zahajen prodej a o brejle je obrovsky zajem. Ja to tam nechal mam je obednane na rotorame a doufam, ze me nesklamou a brejle mit budou.
Co je ale dulezita novinka? Eachine udelal primo pro tyto brejle externi DVR odkaz je zde: https://www.banggood.com/Eachine-Micro-AV-Recorder-1280480-Mini-DVR-Support-32G-TF-For-EV100-Goggles-p-1196134.html?rmmds=mywishlist Do toho rozhodne pujdu a nemalo jsem si ucvrnknul kdyz jsem to zjistil :D
RC: X9D+ 2019
Cop.: Puda X220, UR65
tomashr

#32 Příspěvek od tomashr »

BANE píše:No po nekolika dennim badani jsem zjistil tyto neoverene informace:

1. nikdo nic nevi.
2. nejspis to bude fungovat s ruznyma antenama obdobne jako diverzni system.

Jedna baba povidala, ze je to jeden prijimac, ktery kontroluje signal z obou anten a bere obraz z te lepsi. Tvari se to jako zjednoduseny diverzni system. Jak to v praxi bude fungovat zjistim, az za letu :D

Je to vlastně jeden SMD integráč, který dělá RF přepínač - má dva vstupy, na každý jedna anténa a ven leze to lepší. Bohužel jsem zapomněl označení, ale měl jsem tu i datasheet, narazil jsem na to při opravě antény k nějakému Orange DSM satelitu, který měl na vstupu právě tohle - nic nového pod sluncem, i v modelařině se to používá už delší dobu.
Rozdíl proti "plné diverzitě" s dvěma přijímači je hlavně v tom, že to funguje tak nějak orientačně na celé pásmo, zatímco diverzitní přijímač bere přesně daný kanál a ještě do jisté míry může vyhodnotit skutečnou kvalitu a ne jen "tupě" sílu. Odhaduji, že v praxi to bude chodit dost slušně při rekreačním létání někde "na plácku" s jediným modelem, tam bude rozdíl proti "opravdové diverzitě" minimální, při závodním letu několika copterů najednou to už bude o něco horší.
BANE

#33 Příspěvek od BANE »

tomashr píše:
Je to vlastně jeden SMD integráč, který dělá RF přepínač - má dva vstupy, na každý jedna anténa a ven leze to lepší. Bohužel jsem zapomněl označení, ale měl jsem tu i datasheet, narazil jsem na to při opravě antény k nějakému Orange DSM satelitu, který měl na vstupu právě tohle - nic nového pod sluncem, i v modelařině se to používá už delší dobu.
Rozdíl proti "plné diverzitě" s dvěma přijímači je hlavně v tom, že to funguje tak nějak orientačně na celé pásmo, zatímco diverzitní přijímač bere přesně daný kanál a ještě do jisté míry může vyhodnotit skutečnou kvalitu a ne jen "tupě" sílu. Odhaduji, že v praxi to bude chodit dost slušně při rekreačním létání někde "na plácku" s jediným modelem, tam bude rozdíl proti "opravdové diverzitě" minimální, při závodním letu několika copterů najednou to už bude o něco horší.

Takze pro me za ty prachy idealni...
BANE

#34 Příspěvek od BANE »

Tak na BG dnes uz cena pres 3500,- czk. Na rotorame jeste porad akcni cena 2900,- czk...
BANE

#35 Příspěvek od BANE »

Brejle dopadly celkem dobre v prvnich recenzich, az na nektere nesrovnalosti a docasne vady, ktere by se ale koncoveho zakaznika nemely nejak dotknout jsou v pohode. Tady jsem nasel video nejak neupravene tedy raw, ktere ukazuje zaznam z externiho DVR, co se bude na BG prodavat tento mesic. Je to pres kopter eachine wizard 220s tedy Eachine 1179 800TVL CCD kameru.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XUlEs8DBqys[/youtube]
vlada123

#36 Příspěvek od vlada123 »

BANE

#37 Příspěvek od BANE »

vlada123 píše:Už naskladnili ten externí DVR https://www.banggood.com/Eachine-Micro- ... mywishlist

Opravdu? Jeste se neda koupit a ani mi neprislo oznameni. Pisou tam neco okolo 29.
JosefSvejk

#38 Příspěvek od JosefSvejk »

Mne dnes oznameni prislo a uz jsem koupil.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
BANE

#39 Příspěvek od BANE »

Tak to jsem hodne smutny :cry: budu muset cekat az naskladni a koupit si DVR pak. A taky jsem se chtel zeptat co to je za podel s tema baterkama?

EDIT: koukam z BG uz do ceska zadnou baterku neposlou...
EDIT2: tak jsem resil ty baterky a na Aliexpressu to porad jde a zjistil jsem, ze tam maj jak baterky na EV100, tak i to DVR a tak jsem hned obednal.
jack210

#40 Příspěvek od jack210 »

Ahoj Bryle ev100 už mam tež par dni doma a zatim sem teda dost zklaman Vzhledem k tomu ze brýle maji displej pro kazde oko zvlast vse tedy vidim 2x a je dost male Navic ma neustale ruseni obrazu pruhem pres cely obraz Doted sem mel Eachine ev800 a na ev100 si vubec nemuzu zvyknout Naka rada? :)
Mjx bugs 3
Dji phantom f300
BANE

#41 Příspěvek od BANE »

jack210 píše:Ahoj Bryle ev100 už mam tež par dni doma a zatim sem teda dost zklaman Vzhledem k tomu ze brýle maji displej pro kazde oko zvlast vse tedy vidim 2x a je dost male Navic ma neustale ruseni obrazu pruhem pres cely obraz Doted sem mel Eachine ev800 a na ev100 si vubec nemuzu zvyknout Naka rada? :)

No to ruseni vyresis lepsima antenama, ty setovky co si budem jsou jen do poctu. Ja tam mam pagodu a budu pridavat smerovku jeste.
Ty displeje si musis nastavit podle oci a pokud to nejde, tak mas asi oci moc daleko a nebo blizko, ale to ti pak asi nepujde u zadnych.
FOV je male, to se da trosku vyresit tim, ze se sunda ten molitan a nahradi se molitanem z fatsharku. Je tenky a tak mas oci bliz nez s origo molitanem.

Me se treba s nema lita dobre, mel jsem fatshark teleporter v5 a ty EV100 me az na mirne mensi FOV prijdou lepsi. Chapu, ze nekdo kdo je zmlsanej drahejma fatsharkama ma nejake vyhrady, ale pro nekoho kdo chce usetrit a lita spis for fun a nezavodi jsou to dobre bryle. Jako kdo je koupil za 100 usd si muze piskat a za ty prachy je to parada.
jack210

#42 Příspěvek od jack210 »

Takze rikas ze je to jeno nastaveni abych vse nevidel 2x No jeste to teda zkusim poladit ,ci ten molitan vymenit Ale u ev800 brejli je to teda bez ladeni
ten pruh tam je jak s origo anteny taki s temyhle 2 antenama Furt je tam ruseni jeste nez sem vubec vzletnu (pruh pres horni cast obrazu) U brejli ev800 me to nedela a to je tam stejna origo antena Vysilac mam na dronu co nejdal od kamery Tak to prave nechapu

Edit Tak ani sundat molitan nepomohlo Spis bych tam asi potreboval dva molitany :D Kdyz posunu oba displeje co nejvic ke stredu brejli/k nosu tak teprv z vetsi dalky to teprvvidim jednou a ne 2x No asi holt zustanu u Ev800 Tohle sem necekal ze bude takovy problem
Mjx bugs 3
Dji phantom f300
Fofan

#43 Příspěvek od Fofan »

Je lepsi to predem vyzkouset, nekdo nedokaze zaostrit s fresnelkou a nekdo zas dva obrazy, muze to byt ocima a nic s tim nenadelas ale nechci predbihat, zkus si s tim jeste pohrat
BANE

#44 Příspěvek od BANE »

jack210 píše:Takze rikas ze je to jeno nastaveni abych vse nevidel 2x No jeste to teda zkusim poladit ,ci ten molitan vymenit Ale u ev800 brejli je to teda bez ladeni
ten pruh tam je jak s origo anteny taki s temyhle 2 antenama Furt je tam ruseni jeste nez sem vubec vzletnu (pruh pres horni cast obrazu) U brejli ev800 me to nedela a to je tam stejna origo antena Vysilac mam na dronu co nejdal od kamery Tak to prave nechapu

Edit Tak ani sundat molitan nepomohlo Spis bych tam asi potreboval dva molitany :D Kdyz posunu oba displeje co nejvic ke stredu brejli/k nosu tak teprv z vetsi dalky to teprvvidim jednou a ne 2x No asi holt zustanu u Ev800 Tohle sem necekal ze bude takovy problem

Dneska jsem je pujcil pritelkyni a rikala, ze to je naprd ty dva displeje, ze to vidi 2x :D A pritom me to perfektne sedi. Pruh tam nemam zadny. jen obcas ruseni, ale to je vsude kdyz se lita. Je to tezke s tema brejlema a clovek si to proste musi vyzkouset. Kazdemu sedi neco jineho. Uprimne uvazuju koupit nejake levne male krabice, jako nahradaky pro sebe a nebo at muzu povozit nekoho...
imagin
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od imagin »

jack210 píše: Spis bych tam asi potreboval dva molitany :D Kdyz posunu oba displeje co nejvic ke stredu brejli/k nosu tak teprv z vetsi dalky to teprvvidim jednou a ne 2x No asi holt zustanu u Ev800 Tohle sem necekal ze bude takovy problem

Ahoj,

ono s brylemi je to trochu jine, nez s "krabici". Chce to zvyk a i , tak trochu se s tim naucit koukat. Kdyz to reknu jednoduse, je to podobne jako pozorovani 3D obrazku. Je treba koukat "dal". Urcite bych to hned nevzdaval. Kolega ma Eachine VR D2 a v EV100 take vidi dvojite. Mne to problem nedela. Podle mne je to jinym navykem z jineho druhu bryli.

iF
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“