Jelikoz se od mého posledního příspěvku objevilo mnoho komentářů, tak se omlouvám že nezareaguji na vše. Pokusím se to však nějak shrnout.
Vaše kompozitová poletucha se mi moc líbí. Osobně obdivuji, že jste se do této konstrukce pouštěl. Mám zkušenosti se stavbou celokompozitového soutěžního modelu laminováním do forem a následným vakuováním. Byl to školní projekt na který jsme měli finance od mnoha leteckých firem, takže nebyl problém frézování forem apod.. Jsem toho názoru, že bez dokonalých forem není kompozit příliš dobrou variantou. Důkazem budiž hmotnost vašeho modelu (která pro vás samozřejmě nebyla rozhodující, jelikož jde o takovéto žihadlo

) Jako příklad bych uvedl soutěžní uhlíková házedla, která se při rozpětí okolo metru pohybují kolem hmotnosti 250 - 300 g.
Dále bych chtěl vysvětlit, proč jsem se rozhodl použít EPP a proč takto tenké desky. Mým prvotním záměrem je použít profilované křídlo. Můžeme pořád dokola diskutovat, zda se to pro halové modely vyplatí. Je myslím jasné že když ho nevyužívají ani soutěžní modely F3P, tak tomu tak není

Tyto modely jsou však protkané sítí různých uhlíkových výztuh. Tyto výztuhy jsou u desky z EPP, Depronu, či Depronu potaženého Mylarovou fólií nezbytné. Deska má totiž několik milimetrů a tudíž nemá potřebnou efektivní výšku, pomocí které bychom mohli přenést ohybový moment do pásnic.
Mohl bych samozřejmě křídlo vyřezat odporovou pilou z tlusté desky EPP a vlepit do něj uhlíkové pásnice. To zajisté funguje a je to i nejjednodušší. Myslím si však, že bych tím nedosáhl tak nízké hmotnosti (možná se pletu). Rozhodl jsem se tedy použít pro konstrukci křídla tenké desky EPP (1,5 mm) jako potah, z několika tlustších desek (třeba 3 mm) vyřezat pár žeber a nakonec doplnit stojny z EPP + pásnice a další výztuhy z uhlíku. Jsem upřímně zvědavý jak bude křídlo tuhé a kolik uhlíku do něj budu muset nacpat. Minimálně si však myslím, že to bude sranda a výsledek bude dost cool

!
Otázkou pak ještě zůstává, zda použít deskový či prostorový trup. Pro prototyp to bude na 99% deska. Chci si nejprve ověřit křídlo v praxi.
Co se týče k specifikacím modelu: Stíhačka z WWII s lehce upravenými proporcemi. Rozpětí 800 - 900 mm. Hmotnost bych chtěl udržet pod 200 g (Ideálně 150g)