Petře, není, ale občas se ho na něco zeptám, spíše využívám odkazů, které se ke mně dostanou (třeba odsud). Mikelantu (nebo Mikalentu?) jsem na pultech obchodů a webech e-shopů už hromadu let neviděl. Nehledě na to, že hledám v dostupných e-shopech, a sory, raději používám ke komunikaci latinku. Jinak tenhle druh podlahového materiálu vídávám nás nejvýš v e-bazarech.
Na barvení Vliesu jsem zkusil použít i barvy na textil a šlo to s nimi velmi dobře.
Kombinace Vlies + Modelspan (případně Mikalenta)
Re: Kombinace Vlies + Modelspan (případně Mikalenta)
Hitec Aurora 9X
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
DAF píše:Petře, není, ale občas se ho na něco zeptám, spíše využívám odkazů, které se ke mně dostanou (třeba odsud). Mikelantu (nebo Mikalentu?) jsem na pultech obchodů a webech e-shopů už hromadu let neviděl. Nehledě na to, že hledám v dostupných e-shopech, a sory, raději používám ke komunikaci latinku. Jinak tenhle druh podlahového materiálu vídávám nás nejvýš v e-bazarech.
Na barvení Vliesu jsem zkusil použít i barvy na textil a šlo to s nimi velmi dobře.
Latinka, nelatinka ... hledas vec, kterou z nejakeho duvodu potrebujes, toz vyuzijes vse co se vyuzit da, nebo ne?
Modelari jsou v poradi posledni v spotrebitelskem zastupu , co Mikalentu pouzivaji .
Stejne jako s balsou.... nejvetsi spotrebu obou komodit maji typci ,co si hrajou na elektrikare.
Jedna banda z balsy strouha vrtulky na prerostle vetrniky a ta druha pro zmenu do toho slidoveho papiru s bavlnou bali elektromoturky kvuli izolaci.
Obcas jim do kseftu skacou umelci a muzejni restaurateri.... z HK to maj blizko, toz cas od casu prijedou na dilnu loudit kousek toho papiru.
Njn, co nadelame, svet se v otvor mezi tvarovkami obraci.
veka1
Na co jí dnes budeš potřebovat? Na nějakého echt historika? V takovém případě se po ní pídit budu. Jenže na historiky by spíš pasoval kondenzátorový papír, Diplomat, Kablo, Japonský papír ad. V době, kam dnes řadíme historiky, (pokud vím) Mikalenta ještě snad ani nebyla.
Ovšem v dnešní době je nahraditelná. Pokud nebudu hnidopich, nahradím jí zrovna tím Vliesem, který je vzhledově více než podobný. Kdysi jsem jí používal a docela s oblibou, ale když vytáhnu nějaký model z té doby (vlastně už jen jeden), tak praská už jen při ošklivém pohledu na ní. Na rovinu, Vlies ještě takto porovnat nemůžu, protože modely s tímto potahem tak staré ještě nemám
.
Ovšem v dnešní době je nahraditelná. Pokud nebudu hnidopich, nahradím jí zrovna tím Vliesem, který je vzhledově více než podobný. Kdysi jsem jí používal a docela s oblibou, ale když vytáhnu nějaký model z té doby (vlastně už jen jeden), tak praská už jen při ošklivém pohledu na ní. Na rovinu, Vlies ještě takto porovnat nemůžu, protože modely s tímto potahem tak staré ještě nemám
Hitec Aurora 9X
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
DAF píše:Na co jí dnes budeš potřebovat? .................. .
Pouzivam ji v aplikacich, kde vyuziju jeji specificke mechanicke a technologicke vlastnosti, ktere jine materialy nemaji. Z uvedenho by melo byt zrejme, ze druh (typ) modelu ci jineho vyrobku u mne neni rozhodujici.
Pozn. v soucasnosti je celkem slusny vyber potahovych materialu.Pokud vim co od potahu ocekavam, neni problem si vybrat... zakladni podminkou je vedet,"co to zere."
veka1
Samozřejmě, že se někomu může na specifické práce, nebo pro specifické vlastnosti hodit. Ty využití vidíš, já už nejspíš ne. Ve své době, první model jsem tím potahoval někdy kolem roku 77/78 a pak prakticky skoro všechny mnou tehdy postavené také, to byl velmi dobrý materiál. Pocházel z tehdejšího CCCP, a odtud je dodnes, byť se ten stát jmenuje jinak a je celkově jiný.
Hitec Aurora 9X