Kombinace Vlies + Modelspan (případně Mikalenta)

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombinace Vlies + Modelspan (případně Mikalenta)

#31 Příspěvek od DAF »

Petře, není, ale občas se ho na něco zeptám, spíše využívám odkazů, které se ke mně dostanou (třeba odsud). Mikelantu (nebo Mikalentu?) jsem na pultech obchodů a webech e-shopů už hromadu let neviděl. Nehledě na to, že hledám v dostupných e-shopech, a sory, raději používám ke komunikaci latinku. Jinak tenhle druh podlahového materiálu vídávám nás nejvýš v e-bazarech.
Na barvení Vliesu jsem zkusil použít i barvy na textil a šlo to s nimi velmi dobře.
Hitec Aurora 9X
veka1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od veka1 »

DAF píše:Petře, není, ale občas se ho na něco zeptám, spíše využívám odkazů, které se ke mně dostanou (třeba odsud). Mikelantu (nebo Mikalentu?) jsem na pultech obchodů a webech e-shopů už hromadu let neviděl. Nehledě na to, že hledám v dostupných e-shopech, a sory, raději používám ke komunikaci latinku. Jinak tenhle druh podlahového materiálu vídávám nás nejvýš v e-bazarech.
Na barvení Vliesu jsem zkusil použít i barvy na textil a šlo to s nimi velmi dobře.

Latinka, nelatinka ... hledas vec, kterou z nejakeho duvodu potrebujes, toz vyuzijes vse co se vyuzit da, nebo ne? 8)

Modelari jsou v poradi posledni v spotrebitelskem zastupu , co Mikalentu pouzivaji .

Stejne jako s balsou.... nejvetsi spotrebu obou komodit maji typci ,co si hrajou na elektrikare.

Jedna banda z balsy strouha vrtulky na prerostle vetrniky a ta druha pro zmenu do toho slidoveho papiru s bavlnou bali elektromoturky kvuli izolaci.

Obcas jim do kseftu skacou umelci a muzejni restaurateri.... z HK to maj blizko, toz cas od casu prijedou na dilnu loudit kousek toho papiru. :)

Njn, co nadelame, svet se v otvor mezi tvarovkami obraci. :lol:

veka1
DAF
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od DAF »

Na co jí dnes budeš potřebovat? Na nějakého echt historika? V takovém případě se po ní pídit budu. Jenže na historiky by spíš pasoval kondenzátorový papír, Diplomat, Kablo, Japonský papír ad. V době, kam dnes řadíme historiky, (pokud vím) Mikalenta ještě snad ani nebyla.
Ovšem v dnešní době je nahraditelná. Pokud nebudu hnidopich, nahradím jí zrovna tím Vliesem, který je vzhledově více než podobný. Kdysi jsem jí používal a docela s oblibou, ale když vytáhnu nějaký model z té doby (vlastně už jen jeden), tak praská už jen při ošklivém pohledu na ní. Na rovinu, Vlies ještě takto porovnat nemůžu, protože modely s tímto potahem tak staré ještě nemám :D .
Hitec Aurora 9X
veka1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od veka1 »

DAF píše:Na co jí dnes budeš potřebovat? .................. .

Pouzivam ji v aplikacich, kde vyuziju jeji specificke mechanicke a technologicke vlastnosti, ktere jine materialy nemaji. Z uvedenho by melo byt zrejme, ze druh (typ) modelu ci jineho vyrobku u mne neni rozhodujici. :|

Pozn. v soucasnosti je celkem slusny vyber potahovych materialu.Pokud vim co od potahu ocekavam, neni problem si vybrat... zakladni podminkou je vedet,"co to zere." :)

veka1
DAF
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od DAF »

Samozřejmě, že se někomu může na specifické práce, nebo pro specifické vlastnosti hodit. Ty využití vidíš, já už nejspíš ne. Ve své době, první model jsem tím potahoval někdy kolem roku 77/78 a pak prakticky skoro všechny mnou tehdy postavené také, to byl velmi dobrý materiál. Pocházel z tehdejšího CCCP, a odtud je dodnes, byť se ten stát jmenuje jinak a je celkově jiný.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Dílna“