Do čeho strčit 50mm 11lopatkové dmychadlo 3s
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Do čeho strčit 50mm 11lopatkové dmychadlo 3s
Nebudou ty konce křídla už moc málo hluboké??
No, ve směru proudění vzduchu ne, nejspíš to poletí.
jyrry.webnode.cz
Tyhle modely ve mně vždy oživí touhu vyzkoušet radiální dmychadlo.
Nejsem schopen se k tomu dokopat, ale jsem přesvědčen, že 3D tisk a ploché oběžky umožňují snadné protestování a mohli by mít velmi slušnou účinnost.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wg8ZbiC9IBw[/youtube]
Nejsem schopen se k tomu dokopat, ale jsem přesvědčen, že 3D tisk a ploché oběžky umožňují snadné protestování a mohli by mít velmi slušnou účinnost.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wg8ZbiC9IBw[/youtube]
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Také jsem nad tím přemýšlel. Jen jsem ještě chtěl odsávat z horní plochy křídla vzduch.. 
TomasC píše:Také jsem nad tím přemýšlel. Jen jsem ještě chtěl odsávat z horní plochy křídla vzduch..
Ano, i já
Jeden Žaponec (nevzpomenu si jméno) měl pokusný model na gumu s odsáváním mezní vrstvy.
Video je na Trubce, popis byl hodně dávno v Modeláři a lze najít nákres i na netu. Myslím, že to bylo z francouzským popisem.
Nedávno jsme to s kámošem naťukli...no...před rokem.
Ale k tomu videu - nevěřil bych, že to bude mít takovou účinnost
Parametry sice neznám, ale ten motor nevypadal jako nějaký supersilák, i když odběr tedy měl...
U běžného modelu s vrtulí stačí půlka výkonu, u dmychadla ale asi stejně (jen takový dojem).
Video je na Trubce, popis byl hodně dávno v Modeláři a lze najít nákres i na netu. Myslím, že to bylo z francouzským popisem.
Nedávno jsme to s kámošem naťukli...no...před rokem.
Parametry sice neznám, ale ten motor nevypadal jako nějaký supersilák, i když odběr tedy měl...
U běžného modelu s vrtulí stačí půlka výkonu, u dmychadla ale asi stejně (jen takový dojem).
Steve píše:
Na tom videu je to samozřejmě tragedie, ale přesto mu to funguje.
Uměl bych si představit opravdu optimalizovanej větráček většího průměru a malé výšky.
I kdyby to mělo účinnosti někde mezi EDF a vrtulí, tak by to byl pohon schovatelnej do profilu křídla a ideální pro stříďáky o větším průměru, než je jeho délka.