. . .eště, že je venku chmurno a zde se zdá veselo . .
Kluci, já za chvíli odejdu do naší místní osvěžovny, dědkovský stůl a tam neporaděj . . Inu samej sedlák a hlína a bobky na botách . .

- vono i házedlo má vobtejkaný křídla díky počátečnímu vrhu . . a přes to hned celé rozpětí !!
Je jistě neoddiskutovatelné, že:
- Easy a podobné bubliny s podobnou motorizací jsou většinou ( tedy co jsem viděl) též vrhány. Ještě jste v rámci "daného" nepodchytili
směřování vrtulového proudu do oblasti ocasních ploch, je to jaksi potlačený tuším . . V globálu ale nevím, co se tu a proč vlastně řeší . .
Dejte vrtuli tak, aby foukala proti směru letu . . snad se nepletu . . Jo, čmoudivej pohon je jiná . . Prostějov tlačný nelisoval . .
A uviedol som to preto, lebo aj veka1 vo svojom školskom vysvetlení obtekanie nosných a riadiacich plôch ako keby spochybňuje:
JÁ TO TAK NEVIDÍM . . .
Pak ovšem vyvstane otázka, když už tu je to vobtejkání křídla, potažmo profilŮů na počátku vrhu podél rozpětí. Má se obtejkání
řešit JEN přes pana Bernoulliho či na základě vírového obtékání a soustavy dif rovnic . . Psal o tom i bývalý kolega z Modelklubu HK Ing JL
V létě jsem řešil nastavení křídel a VOP u Bü 131. 1m85 . . Zajímavé . . po 4 startech jsem dal na sebe . .
Respektive na pana Pilota a Modeláře Zdeňka Bedřicha . . Mám dojem, že to je snad už 5 let co odlétl . . .
Vzletem v Let !!
Leon
PS - Prosím admina nejdřív o včasné varování kdybych jako nějak a něco . . . . stejskalo by se mně . .