Jaký rc simulátor koupit
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký rc simulátor koupit
Tak nevím, pořád se mi to chová stejně. V správci zařízení se to hýbe všechno, kalibrace proběhne, ale v simulátoru furt ta jedna osa není (FMS), zkusil jsem MULTIFlight, tam se to chová úplně debilně, ani jeden mod nesouhlasí s radiem, navíc ta jedna osa je tam taky nějaká divná. Dnes jsem si všiml, že po připojení mi kromě power LED svítí trvale i TX LED, což by asi nemělo, ne? Nevybavuji se, jestli nesvítila už od začátku, ale asi spíš ne.
Tx LED bude svítit. To je normální.
FMS je strašlivá historie.
Zkus nastavit MULTIFlight. Tři kroky: (všechno v menu Radio)
1. select game controller - prostý výběr z nabízeného
2. calibrate center - nastavit všechny páčky do prostřední polohy (i plyn) a pustit. Projede "žížala" a měl by se objevit seznam kanálů, kde mají střed. Pokud je u nějakého kanálu "No signal", tak tam buď opravdu není signál, nebo je problém s osou (šumí, špatný drát, špatný potenciometr,....) centrován je dobré provést, už k vůli dalšímu kroku.
3. Adjust channel asignment (nebo F7). Před výběrem tohoto nastavení nechat pořád všechno na středových polohách. Objeví se "napovídač", který vyzve k pohnutí správné páky správným směrem. Pokud se daný prvek nastaví, vrátit páku zpět do středové polohy. Opakovat pro všechna nastavení nebo naklikat ručně - který kanál se hýbe je vidět na obrázku rádia - pokud tam není, tak F8.
Pak jen na obrázku rádia zkontrolovat, jestli se hýbou páčky správně. A může se lítat (F4).
Pokud něco selhalo, napiš. V krajním případě můžu zkusit i vzdálenou asistenci přes TeamViewer.
FMS je strašlivá historie.
Zkus nastavit MULTIFlight. Tři kroky: (všechno v menu Radio)
1. select game controller - prostý výběr z nabízeného
2. calibrate center - nastavit všechny páčky do prostřední polohy (i plyn) a pustit. Projede "žížala" a měl by se objevit seznam kanálů, kde mají střed. Pokud je u nějakého kanálu "No signal", tak tam buď opravdu není signál, nebo je problém s osou (šumí, špatný drát, špatný potenciometr,....) centrován je dobré provést, už k vůli dalšímu kroku.
3. Adjust channel asignment (nebo F7). Před výběrem tohoto nastavení nechat pořád všechno na středových polohách. Objeví se "napovídač", který vyzve k pohnutí správné páky správným směrem. Pokud se daný prvek nastaví, vrátit páku zpět do středové polohy. Opakovat pro všechna nastavení nebo naklikat ručně - který kanál se hýbe je vidět na obrázku rádia - pokud tam není, tak F8.
Pak jen na obrázku rádia zkontrolovat, jestli se hýbou páčky správně. A může se lítat (F4).
Pokud něco selhalo, napiš. V krajním případě můžu zkusit i vzdálenou asistenci přes TeamViewer.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
OK, ještě to vyzkouším, ale až zítra, dneska už na to nemám náladu.
Díky.
Díky.
hrst píše:
Díky!
Staženo a instalováno dle následujícího postupu.
https://ai6ssnlr6xpj2vvz7fc4dsn3ce--www ... or-how-to/
Následně instalován emulátor dle návodu zde.
https://www.youtube.com/watch?v=pbkjZ_-IUuw
Takže už není potřeba žádná další HW krabička - dongle.![]()
Zkusil jsem ten "emulátor" krabičky (já ji mám) a:
+ super, už mi po přepntuí modelu v rádiu nezmizí letadlo ve hře po síti.
- na rozdíl od "krabičky" vidím jen 6 kanálů (proti 8-mi), navíc podivně rozdělených. Tak jak posílá rádio přes USB kanály 1-8, v rádiu se mi hýbají postupně
1, 2, 3, 5, -, 6, -, 4. Dál nic.
Nápadně to připomíná podezřelé chování, co tu popisuje Curtiss.
Někde v hloubi skříně mám letitý ovladač k leteckým simulátorům (Patrně GWFSM003)
Dva křížové ovladače na konci kabelu USB konektor, RC prodejny to tehdy měly cca za pětistovku
Fungoval s pár modely v FMS na nějakém pra-desktopu snad pod win7 možná winXP
Je použitelný pro PhoenixRC (Win10) ?
Free je pouze download? Nebo i funguje bez HW/SW klíče (Phoenix USB interface)?
Phoenix rc simulator free download
https://en.freedownloadmanager.org/users-choice/Phoenix_Rc_Simulator_Free_Download.html
Dva křížové ovladače na konci kabelu USB konektor, RC prodejny to tehdy měly cca za pětistovku
Fungoval s pár modely v FMS na nějakém pra-desktopu snad pod win7 možná winXP
Je použitelný pro PhoenixRC (Win10) ?
Free je pouze download? Nebo i funguje bez HW/SW klíče (Phoenix USB interface)?
Phoenix rc simulator free download
https://en.freedownloadmanager.org/users-choice/Phoenix_Rc_Simulator_Free_Download.html
. .
Naposledy upravil(a) hrst dne ned 23.05.2021 9:37, celkem upraveno 1 x.
@guchar - jak píše hrst. PhoenixRC je teď k bezplatnému použití a s emulátorem "krabičky" funguje s libovolným USB "joystickem". Pokud GWFSM003 vytvoří std win joystick (jako že jo), bude s Phoenixem fungovat. S tím, že se přes ten emulátor sice divně mapují kanály, ale tak nějak OK. Tiše předpokládám, že GWFSM003 bude generovat 4 kanály a nic víc, takže i s tím emulátorem "krabičky" úplně v pohodě. Pokud je potřeba ovládat další funkce, dají se namapovat na klávesnici. (podvozek, brzdy, kouř...)
Ve Win10 PhoenixRC jede, provozuju ho tak.
Ve Win10 PhoenixRC jede, provozuju ho tak.
@hrst "uvnitř nebude žádná elektronika co by generovala PPM"
Dovolím si mírný nesouhlas. Až mi GWFSM003 někdo z rodiny vydoluje tak vyfotím pajšl, Zatím tato dedukce:
- USB konektor je určen pro USB rozhraní s obousměrnou komunikací, a má čtyři piny
- a) +5V, b)TX, c)RX, d)Ground společná signálová a napájecí zem -5V, d) (5. drát) stínění = plech konektoru
- z ovladače leteckého simulátoru (OvLeSi - GWFSM003) lze řídit 4ch: motor, SOP, VOP (a případně křidélka)
Proto si myslím, že z ovladače jdou po sériové lince impulsy PWM pro každý kanál, s definovanou
mezerou mezi kanály. Buď v daném rámci s pevnou délkou, nebo s nějakou detekcí synchronizace
Ještě je podstatná polarita impulsů, ta jde HW otočit invertorem (tranzistor/hraldo).
Momentálně nemám po ruce nic na čem bych mohl zobrazit výstupní průběh TX z OvLeSi. (PPM?)
Dokud byly v RC soupravě kodéry TX a dekodéry RX realizovány jako HW bylo to názorné. Dnes skryté v uP
Pokud by to bylo jak píšeš musely by být potenciometry na 4 pinech, a společný GND na stínění.
To by ovšem nešlo vrazit přímo do USB počítače s nějakým FMS.
Muselo by to jít přes nějaký USB Simulator Cable. Pokud pamatuji nic takového jsem tehdy nepotřeboval.
Dovolím si mírný nesouhlas. Až mi GWFSM003 někdo z rodiny vydoluje tak vyfotím pajšl, Zatím tato dedukce:
- USB konektor je určen pro USB rozhraní s obousměrnou komunikací, a má čtyři piny
- a) +5V, b)TX, c)RX, d)Ground společná signálová a napájecí zem -5V, d) (5. drát) stínění = plech konektoru
- z ovladače leteckého simulátoru (OvLeSi - GWFSM003) lze řídit 4ch: motor, SOP, VOP (a případně křidélka)
Proto si myslím, že z ovladače jdou po sériové lince impulsy PWM pro každý kanál, s definovanou
mezerou mezi kanály. Buď v daném rámci s pevnou délkou, nebo s nějakou detekcí synchronizace
Ještě je podstatná polarita impulsů, ta jde HW otočit invertorem (tranzistor/hraldo).
Momentálně nemám po ruce nic na čem bych mohl zobrazit výstupní průběh TX z OvLeSi. (PPM?)
Dokud byly v RC soupravě kodéry TX a dekodéry RX realizovány jako HW bylo to názorné. Dnes skryté v uP
Pokud by to bylo jak píšeš musely by být potenciometry na 4 pinech, a společný GND na stínění.
To by ovšem nešlo vrazit přímo do USB počítače s nějakým FMS.
Muselo by to jít přes nějaký USB Simulator Cable. Pokud pamatuji nic takového jsem tehdy nepotřeboval.
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
Tak v MULTIFlight už jsem to rozchodil, funguje to dobře, bohužel ve FMS to pořád nejde, ale to mi až tak nevadí, přeci jen je už překonaný. Ale PHOENIX mi to nedetekuje vůbec. Instaloval jsem to podle výše uvedeného návodu, ale asi jsem udělal nějakou "botu" u toho emulátoru. Prostě mi to hlásí, že nemám připojené žádné USB zařízení. Asi to zkusím celé znovu přeinstalovat, nebo je nějaká rada?
@guchar, jednoduchý test. Strč USB z toho rádia (GWFSM003) do PC a podívej se na "Nastavit herní zařízení USB" (nebo jinojazyčný ekvivalent). Pokud v tomto nastavení uvidíš nějaké zařízení, zkus ho vybrat a "vlasnosti". Jestli se ve vlastnostech tohoto zařízení "něco hýbe", když hýbeš páčkama ovladače, je to rádio USB zařízení. A pokud nemá žádnou jinou "dírku", PPM z něj asi opravdu nedostaneš.
Nic méně pokud se to něco v nastavení USB zařízení hýbe, je to v podstatě USB joystick a půjde rozchodit s Phoenixem, jak jsem psal dřív.
Pokud se po zastrčení rádia do PC nic neobjeví, je USB konektor použit na něco jiného jak USB, ale podle mě je pravděpodobnější, že to skutečně USB zařízení bude.
@curtis - pokud chceš PhoneixRC bez hw klíče, tak, jak psal hrst, je potřeba doinstalovat emulátor. Jediné úskalí tam je, že se musí přejmenovat dva soubory a emulátor "launcher.exe" pouštět jako admin (pouští další proces (PhoenixRC), tak to potřebuje).
Nic méně pokud se to něco v nastavení USB zařízení hýbe, je to v podstatě USB joystick a půjde rozchodit s Phoenixem, jak jsem psal dřív.
Pokud se po zastrčení rádia do PC nic neobjeví, je USB konektor použit na něco jiného jak USB, ale podle mě je pravděpodobnější, že to skutečně USB zařízení bude.
@curtis - pokud chceš PhoneixRC bez hw klíče, tak, jak psal hrst, je potřeba doinstalovat emulátor. Jediné úskalí tam je, že se musí přejmenovat dva soubory a emulátor "launcher.exe" pouštět jako admin (pouští další proces (PhoenixRC), tak to potřebuje).
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
Zkusím to "projet" ještě jednou (phoenix) a uvidím. Teď se mi objevil další problém. Dodělal jsem si ještě další dvě zbylá tlačítka (dosud jsem je tam fyzicky vůbec neměl), jenže v kódu je to pro Leonardo:
void setup() {
// Initialize Button Pins
pinMode(9, INPUT_PULLUP);
pinMode(10, INPUT_PULLUP);
pinMode(11, INPUT_PULLUP);
pinMode(12, INPUT_PULLUP);
pinMode(2,OUTPUT);
pinMode(4,OUTPUT);
pinMode(5,OUTPUT);
digitalWrite(2,HIGH);
digitalWrite(4,LOW);
digitalWrite(5,LOW);
a já mám Pro Micro a ten nemá piny 11, 12 a13, tak jsem je připojil na piny 14 a 15 a v kódu to přepsal takto:
void setup() {
pinMode(14, INPUT_PULLUP);
pinMode(15, INPUT_PULLUP);
pinMode(2,OUTPUT);
pinMode(4,OUTPUT);
pinMode(5,OUTPUT);
digitalWrite(2,HIGH);
digitalWrite(4,LOW);
digitalWrite(5,LOW);
Jenže po připojení mi v nastavení zařízení ty dvě tlačítka svítí stále sepnutá. Ve zkratu to nikde nemám, to jsem proměřoval, a dokonce i když to v tom kódu vyřadím pomocí //
tak po nahrání stejně svítí.
Co je tam zase za "zradu"?
void setup() {
pinMode(11, INPUT_PULLUP);
pinMode(12, INPUT_PULLUP);
pinMode(2,OUTPUT);
pinMode(4,OUTPUT);
pinMode(5,OUTPUT);
digitalWrite(2,HIGH);
digitalWrite(4,LOW);
digitalWrite(5,LOW);
a já mám Pro Micro a ten nemá piny 11, 12 a13, tak jsem je připojil na piny 14 a 15 a v kódu to přepsal takto:
void setup() {
pinMode(14, INPUT_PULLUP);
pinMode(15, INPUT_PULLUP);
pinMode(2,OUTPUT);
pinMode(4,OUTPUT);
pinMode(5,OUTPUT);
digitalWrite(2,HIGH);
digitalWrite(4,LOW);
digitalWrite(5,LOW);
Jenže po připojení mi v nastavení zařízení ty dvě tlačítka svítí stále sepnutá. Ve zkratu to nikde nemám, to jsem proměřoval, a dokonce i když to v tom kódu vyřadím pomocí //
tak po nahrání stejně svítí.
Co je tam zase za "zradu"?
Jo, níž v kódu počítá s tím, že jsou ty tlačítka zapojená v po sobě jdoucích dírkách (číselně), takže to fungovat nemohlo. Trochu jsem kod upravil. V příloze.
Poměnil jsem kód kolem tlačítek, tak jestli jsi měnil ještě něco kolem analogových os, tak si to nepřepiš.
V ino jsem do poznámky napsal nějaké "fuj", používají tam datový výstup na napájení potenciometru joysticku. To se mi nezdá úplně super. Raději bych Vcc na joysticku zapojil stejně jako u toho druhého na +5V. (jestli to máš podle https://bastlirna.hwkitchen.cz/arduino- ... d-na-miru/)
Asi to chtěl mít nastrkávací po jednom drátu do jedné dirky. Ale jestli takové "zjednodušení" nepotřebuješ, dej to Vcc na +5V.
Poměnil jsem kód kolem tlačítek, tak jestli jsi měnil ještě něco kolem analogových os, tak si to nepřepiš.
V ino jsem do poznámky napsal nějaké "fuj", používají tam datový výstup na napájení potenciometru joysticku. To se mi nezdá úplně super. Raději bych Vcc na joysticku zapojil stejně jako u toho druhého na +5V. (jestli to máš podle https://bastlirna.hwkitchen.cz/arduino- ... d-na-miru/)
Asi to chtěl mít nastrkávací po jednom drátu do jedné dirky. Ale jestli takové "zjednodušení" nepotřebuješ, dej to Vcc na +5V.
- Přílohy
-
[Přípona ino byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
Super díky, už to funguje.
Jo, to napájení joysticku jsem si všiml a připojil jsem to na VCC, to mě v tom schématu hned praštilo do očí.
Jo, to napájení joysticku jsem si všiml a připojil jsem to na VCC, to mě v tom schématu hned praštilo do očí.
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k tomu Phoenixu - už mi to chodí, ale musím ho spouštět z toho launcheru, když ho spustím přímo, tak to nevidí to rádio. Je to tak správně, nebo mám ještě něco blbě?
. .
Naposledy upravil(a) hrst dne ned 23.05.2021 9:38, celkem upraveno 1 x.