létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Petr_bk

#31 Příspěvek od Petr_bk »

Pochopil jsi mé zmatené vysvětlení GPS?
Já z lítáním zatím vyčkávám, čekám na novou vysílačku.
MZ

#32 Příspěvek od MZ »

tak přátelé, zítra jdu poprvé s WH do vzduchu !!!

lepší nabíječka a náhradní akumulátory mi zatím nedorazily, tak jsem zatím nabíjel tou původní, hlídal jsem čas a teplotu, po čtyřech hodinách nabíjení se to začalo hřát a podle voltmetru se dokonce projevil i delta peak 8O . Vybíjel jsem přímo v modelu proudem 1C (1300 mA) a vždycky přesně hodinu se to vydrželo točit. Takto mám za sebou čtyři cykly formování, na pátý doporučovaný už kašlu, takhle to musí stačit :)
Zítra je tedy můj den D, nikdy jsem s ničím neletěl, tak mi držte palce, ať to alespoň chvíli udržím ve vzduchu a při přistání to moc nerozmlátim :evil:
Petr_bk

#33 Příspěvek od Petr_bk »

Držím palce, nebo raděj pěsti. Letu zdar.
Pak se pochlub jak to dopadlo.
MZ

#34 Příspěvek od MZ »

tak mám premiéru za sebou :D

Bohužel docela foukal vítr, tak první tři lety trvaly asi minutu, lítal jsem na plný plyn a po větru to byl docela fofr, byl to jenom zápas o co nejměkčí dopad, jednou jsem to teda zapíchl čumákem přímo do pole a málem trefil zajíce :-) Potom už to bylo lepší, když jsem to dostal do vzduchu a stáhl plyn na půl, tak proti větru jsem to docela dobře řídil (letadlo chvílema skoro stálo na místě), zpátky po větru to bylo horší a když už bylo letadlo asi 200m ode mně a proti větru jsem nevěřil, že ho vrátim zpět, tak jsem radši přistál. Poslední let už byl lepší, držel jsem letadlo skoro furt před sebou a když vyplivly baterky, tak jsem proti větru krásně lehce dosedl bez motoru (asi 200m ode mně :-) ). Na jedny baterky mám neuvěřitelné množství zážitků, teď dobiju a k večeru jdu na to znovu.
MZ

#35 Příspěvek od MZ »

tak jsem byl zalítat ještě teď v podvečer a to už bylo o něčem jiném. Krásné bezvětří, jenom jak už se stmívalo jsem občas neviděl kam vlastně letím :) . Letí to krásně lehce, na půl plynu, občas jsem vypnul motor úplně a jen tak plachtil. Jenom mi ještě dělají problém strany když letim k sobě, ale tohle letadýlko chyby odpouští, když je nejhůř a řítim se k zemi stačí přitáhnout pořádně výškovku a nebezpečí je zažehnáno :) Dokonce jsem si i troufnul na přemet (nebo jak se to správně jmenuje, prostě jsem dal výškovku naplno k sobě a plný plyn a počkal, až se letadlo otočí) Bohužel mi nevyšlo přistání, zrovna jsem byl docela nízko a letěl směrem k břízkám když vypnul motor a už jsem se nestačil vyhnout, škrtnul o větev a skončil na zádech v potůčku, naštěstí ne motorem ve vodě :D letový čas byl 14 minut, už se těšim na příště
Petr_bk

#36 Příspěvek od Petr_bk »

Tak moc gratuluji. :) :). Co máš za vysílačku? Řídiš palcama ?

Doufám, že se i já dočkám a uvidím svého WH ve vzduchu. Přijde i můj den D.
MZ

#37 Příspěvek od MZ »

vysílačku mam tu čínskou, co u toho byla, 4 kanálová, vlevo mám výškovku a směrovku, vpravo motor a až to trochu ovládnu, tak tam přibudou křidélka. "řídím" palcema :-)
Petr_bk

#38 Příspěvek od Petr_bk »

Jo díky za odpověď. Dovažoval jsi nějak těžiště? A jak jsi fixoval výškovku a směrovku?
MZ

#39 Příspěvek od MZ »

http://83.208.59.206/mix/wildhawk/

tady jsem se řídil podle Nakadahova návodu. Vyvážil jsem samotná křídla, jedno bylo těžší, tak jsem do konce spojovací trubky vlepil pár šroubků a matiček, výškovku a směrovku jsem přilepil lepidlem na polystyren, doufam že to někdy neulomim a nebudu to muset měnit, odlepit to půjde dost těžko.
Vepředu jsem tu přední přepážku co jsou baterie upálil pistolovou pájkou a baterky nacpal až dopředu, těžiště teď mám v místě spojovací trubky jak má být.
S regulátorem jsem zatim nic nedělal, v budoucnu dám ten silnější motor, to ale nespěchá, zatim i takhle je to na mě pekelně rychlý stroj :-)

jo a ještě jsem čumák, náběžné hrany křídel a spodek polepil skelnou páskou, možná i proto ten střemhlavý let pod plynem přímo do země přežil bez větší újmy :D
Petr_bk

#40 Příspěvek od Petr_bk »

Dobrý odkaz. Jdu ho prostudovat. Lepidlo na polystyren ? Myslíš purex?
MZ

#41 Příspěvek od MZ »

lepidlo mam : 1 složkové PU lepidlo Rapid

tu stránku od Naka si někam ulož, on když není doma, tak vypíná server, tak to není pořád dostupné.
Ještě jsem si do křídel přidělal ty háčky na gumu (do každého křídla jsem dal jenom jeden v místě spojovací trubky), ty křídla opravdu vylézají
Petr_bk

#42 Příspěvek od Petr_bk »

To jsou drahocenné rady co my tu dáváš. Škoda že Ti nemohu osobně poděkovat.
Mimochodem už to vypnul. Doufám že snad zítra. Stihl jsem jsi uložit text.
MZ

#43 Příspěvek od MZ »

proto tohle forum je, aby se člověk dozvěděl něco od zkušenějších (tím nemyslím sebe, všechny tyhle věci ohledně WH jsem vyčetl právě tady, já jsem ten poslední, kdo tady může rozdávat rozumy s mými asi třiceti nalétanýmy minutami a několika pády :-) )
Petr_bk

#44 Příspěvek od Petr_bk »

To nevadí, moc jsi mě pomohl.
Jak budu ve vzduchu určitě se pochlubím.
Já jsem měl první model od Reicharda Trenéra. A tam v návodu chyběla spousta věcí. Takže to dopadlo nevalně. Mělo to vrtuli v předu. Takže velká spotřeba. Proto jsem kopil WH. A doufám, že až se otrkám, že se kněmu vrátím.
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Blurcak »

Petr_bk píše:Jo díky za odpověď. Dovažoval jsi nějak těžiště? A jak jsi fixoval výškovku a směrovku?

Ja ji prilepil rapidem ale ne po cele plose, ale kapickama tak po 2 cm, drzi to zatim dobre, hlavne narozdil od pasky je to mrazuvzdorne :) a pokud by bylo treba odlepovat tak ti snad nebude taky problem jak kdyz to maznes celou plochu
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“