Jiri píše: Pepine, máš nějaký speciální důvod?
Mám,sednul mi do ruky, malej displey dole, takže se nebudu bát hodit ho rovnou do batohu a i na I6 mi ten display dostačuje---brejle na krátko si stejně musím brát už i na sestavení era na letišti, počtem ovládacích prvku se mi zdá, že přesně tolik, kolik potřebuji--nebudu si muset lámat hlavu na co bych ještě využit těch dalších x přepínaču a potáku, ale jak uvnitř v podstatě nic není, nebude problém si třeba ty otočné potáky převrtat přesně tam, kde je chci mít já, nebo si dát jinam a jinak přepínače--jak chci já, asi i pujde--což bych rád dal anténu opět dovnitř do těla vysílače, aby nečuměla venku jako pendrek---létám tak roky s tím graupnerem a v turnigy I6 šla taky dovnitř, navíc dnes, když je strop 300m je to už uplně v pohodě.
Dnes jsem mluvil s panem Urbánkem a na ty mé ACCST přijímače bych musel opravdu dokoupit externí modul se starým ACCST.
Nejrozumější řešení mi tedy přijde ty systémově starší přijímače frsky prodat a už nikdy nemuset řešit, jak bych je mohl využít a kolik by mě to jejich využití stálo peněz a jestli to má tedy vubec hlavu patu---ted už je jasný, že nemá.
Do té 7 ky bych tedy zapojil externí jeti modul který mám a minimálně osahání open TX bych si odbyl bez další nutné investice a nejspíš bych i u jeti přijímaču pro serioznější modely zustal -- respektive bych teprve časem řešil, jestli se vubec vyplatí používat nějaký systém--třeba FRsky, který má sice o něco--třeba polovinu levnější přijímače, ale ví buh, jestli za rok, dva, tři, budou použitelné na jiném radiu frsky, navíc trochu mám strach, že pokud nejde změnit zvuk varia jak to má pro stoupání zvukově frsky, tak bych se z toho asi zbláznil--mít do sluchátek puštěnou muziku a do toho aby mi hrálo to frskácký vário---jeti je v pohodě-ten cvrček.
Včera jsem koukal na nějaká nastavení na Kolmanovo stránkách, tak na mě zase trochu padla depka do čeho se hrnu a asi pokud do toho pujdu, raději vezmu tu 3K potenciometrovou variantu, aby to školné bylo co nejnižší.
Dnes si chci ještě nastavit a popsat postup nastavení 4servového větroně na tom mém šablonovém graupneru, jednak jako referenční zálohu a snad by mi to mohlo i pomoct jako nějaké vodítko co pak budu chtít nastavovat v tom open TX a co by tak nějak mělo dávat nějaký logický postup .