Multipex Funray

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Multipex Funray

#31 Příspěvek od zdzd »

Celeron píše:Nemohl by jste prosím někdo příležitostně změřit původní multiplexáckej O-kroužek? Vím že byl dost měkkej a tenkej, cca 1,5 mm ale dýlka a jestli 40, 50, 60 HRC, nedovedu odhadnout. 70 a víc to určitě nebude, ty téměř nepérujou.

Originální vrtule žádný O-kroužek nemá. Listy plandají volně, sklápějí se spolehlivě nabíhajícím vzduchem.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Celeron »

zdzd píše:Originální vrtule žádný O-kroužek nemá. Listy plandají volně, sklápějí se spolehlivě nabíhajícím vzduchem.

Nezlob se, takovej sklerotik zase nejsem. V základně kuželu a ve vlastním kuželu vedle trámce jsou dokonce pro něj proříznutí. Pravda, v dokumentaci o něm taky není ani čárka. Když kouknu do malůvek, tak kužel oproti mýmu ty prořezy nemá. Klidně to nafotím, pokud nevěříš. Asi nějaká novější verze.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Celeron »

Dík za návod. Depron mi přijde vycabenej dozadu dost náchylnej na poškození při dopravě. Ale mám tu bílý "krajínky" EPP, co s níma prokládá RC-Factory stavebnice při dopravě zákazníkům. To bude asi odolnější.
zdzd

#34 Příspěvek od zdzd »

Celeron píše:Nezlob se, takovej sklerotik zase nejsem. V základně kuželu a ve vlastním kuželu vedle trámce jsou dokonce pro něj proříznutí. Pravda, v dokumentaci o něm taky není ani čárka. Když kouknu do malůvek, tak kužel oproti mýmu ty prořezy nemá. Klidně to nafotím, pokud nevěříš. Asi nějaká novější verze.

Tak mi je ukaž
Přílohy
IMG_4839.jpg
IMG_4838.jpg
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Celeron »

Proč máš potřebu se se mnou přít?
prořezy.jpg

V těch výztuhách zadní desky kuželu prořezy na výkresech FunRaye taky nejsou. Na foťáku bohužel nemám macro abych to nafotil ve velkým zvětšení, abys viděl, že to je kulatý z formy a né dodatečně frézovaný. Já jsem dělal jen dorazovou úpravu vyklápění listů dopředu uhlíkovejma tyčkama.
Koukám na ty Tvý fotky a na mým kuželu není ani ten vingl na trámci u uchycení listu.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od juraj.jurej »

Multiplex ALU-Spinner Ø 54 mm (Na 1KW to chce iný kužeľ)
https://www.multiplex-rc.de/produkte/1- ... zange-o5mm
Přílohy
spiner 54mm.jpg
spiner 54mm.jpg (3.02 KiB) Zobrazeno 2494 x
FrSky Tandem X20
zdzd

#37 Příspěvek od zdzd »

Se nepřu. Jen jsem Ti nafotil originál kužel namontovaný přímo Multiplexem.

Gumku nemá.
pepin

#38 Příspěvek od pepin »

Celeron píše:Dík za návod. Depron mi přijde vycabenej dozadu dost náchylnej na poškození při dopravě. Ale mám tu bílý "krajínky" EPP, co s níma prokládá RC-Factory stavebnice při dopravě zákazníkům. To bude asi odolnější.

Ten depron má jedinou výhodu, vypadá to, že tam nic není dobastlené, u jiného větroně mám to kormidlo směrovky uprostřed podélně rozřízlé a jen jsem tam vlepil prodloužení z bílý plastový podložky na modelínu.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od juraj.jurej »

zdzd píše:Gumku nemá.

Bežne dávam na Pohodaled Klasik kužele gumičku. Na Turbo je to problém.
Myslím, že aj na tom MPX to nebude problém. Samozrejme treba dať najskôr gumičku a až potom upevniť cez ňu listy vrt.
Gumičku treba kúpiť zvlášť.
FrSky Tandem X20
zdzd

#40 Příspěvek od zdzd »

juraj.jurej píše:
Bežne dávam na Pohodaled Klasik kužele gumičku. Na Turbo je to problém.
Myslím, že aj na tom MPX to nebude problém. Samozrejme treba dať najskôr gumičku a až potom upevniť cez ňu listy vrt.
Gumičku treba kúpiť zvlášť.

Díval jsi se na ty fotky? Tam gumku nikudy neprotáhneš. A hlavně, není k tomu žádný důvod.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Celeron »

zdzd píše:Jen jsem Ti nafotil originál kužel namontovaný přímo Multiplexem.

A já tam mám kužel ve stavebnici FunRay od koho? :lol:
Ale teď vážně, jak teda bez gumky zajistit, aby se listy vždy spolehlivě přiklaply? Jak jsem psal, brzdu mám nejsilnější co regl umí a s menší vrtulí s menším stoupáním to nedělalo.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od juraj.jurej »

zdzd píše:
Díval jsi se na ty fotky? Tam gumku nikudy neprotáhneš. A hlavně, není k tomu žádný důvod.

Áno. A myslíš, že pri tých alu. PL je to ako. Pretiahnuť popod vrtuľu, stredom trámca. (nie vonkajškom, ako dával obrázok Celeron, on má trochu iný kužeľ, tam je na to výrez)
Ja dávam gumku aj kvôli manipulácii s modelom, je to lepšie.
Přílohy
kužeľ.png
FrSky Tandem X20
zdzd

#43 Příspěvek od zdzd »

Celeron píše:Ale teď vážně, jak teda bez gumky zajistit, aby se listy vždy spolehlivě přiklaply? Jak jsem psal, brzdu mám nejsilnější co regl umí a s menší vrtulí s menším stoupáním to nedělalo.

Jo, tak to Ti nepovím. Mně se vždycky složí i bez nějakých dodatečných zařízení...
pepin

#44 Příspěvek od pepin »

Některy regulatory maji mam pocit i nastaveni brzdy. Jak hodně. Některy regly maji brzdu moc měkkou a větši listy se pak nesklopí, jednou jsem s tim taky zápasil. Myslim že jsem nakonec vyměnil regl.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od juraj.jurej »

Celeron píše:Ale teď vážně, jak teda bez gumky zajistit, aby se listy vždy spolehlivě přiklaply? Jak jsem psal, brzdu mám nejsilnější co regl umí a s menší vrtulí s menším stoupáním to nedělalo.

Letieť aspoň 100 km/h :) , alebo tá gumička.
Vrt. s menším stúpaním mala väčší vzdušný odpor a potrebovala menšiu rýchlosť (odpor vzduchu) na sklopenie.
(a menšia mala aj menšiu hmotnosť)
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“