novfra: Nevím jestli jsme se pochopili, ale já nemyslel ten dobíječ zkoušet u totálně vymlácené baterie. Prostě když jsem ještě jezdil pravidelně, tak jsem jednou za čas v garáži připojil ten dobíječ po příjezdu z práce, odhadem v 15 hod. na druhý den ráno, kolem 5 hodin když jedu do práce odpojím a baterie v pohodě. Žádné odborné výpočty, prostě když jsem slyšel že už startér točí motorem pomaleji, tak jsem zapojil dobíječ. Když s autem nejezdím, měl jsem ho na parkovišti, v garáži se schovávalo nové. No mohl jsem baterii v autě odpojit, to mě nenapadlo.
Ale jako první to začalo asi po servisu, kde mi tu baterii vymlátili úplně do nepěkných hodnot. Ani kontrolky nesvílili, možná jen jemně žhly. Nastartováno tím žlutým kufříkem, chvíli běžel motor naprázdno ať se baterie trošku dobije a pak cesta asi 15km do práce. Po příjezdu z práce jsem baterii na nabíječce Telwin nabil do plna.
To dobíjení adaptérem jsem myslel třeba jednou za 14 dní nebo tak nějak přípojit a nechat 1 den dobíjet. Jestli bude baterie zlobit, tak budu hold muset koupit novou. Už má asi 5-6 let, takže už má právo na odchod do baterkového nebe.