Tak ani ten nekompletní RC karburátor mi nedal spát, a nakonec jsem zrepasoval i ten.
Tělo i šoupátko s pákou a aretačními šroubky bylo OK. Chyběly montážní šroubky M3,5 a zejména tryska, kterou bylo nutno nahradit.
Trochu problém byl závit na její uchycení do toho těla karburátoru, tedy jemný M4x0,5mm.

Takové očko nemám a na soustruhu se mi to točit opravdu nechtělo.

Ale podařilo se mi najít jedno torzo zlomené trysky, už ani nevím z jakého motoru, ale přesně s tímto závitem i s původní aretační kontra-matkou.

Takže celá úloha se zůžila jen na to, jak tu odlomenou část nastavit a doplnit regulační jehlou.
Zde bych dal do pozornosti, že pro dané účely má smysl sbírat staré plynové zapalovače (od kolegů kuřáků jich mám požehnaně). Fígl je v tom, že ty některé zapalovače obsahují jeden velmi užitečný díl, tedy takový kus mosazné trubky s zápichem a malým gumovým kroužkem (taková nikde nekoupíte). Tento díl dokonale pasuje do válcové dutiny o průměru 4,2mm, čili je to ideální pro utěsnění jehly bohatosti směsi.
Zde je pohled na sbírku různých dílů z rozebraných zapalovačů, které mám v zásobě.
Bohužel někdy ta trubka v nich bývá hliníková, tak ta je pro mé účely nepoužitelná (kvůli pájení, i když šlo by ji nalepit i CA-čkem a pájet by se to nemuselo), ale i jen to těsnění z ní je cenné. Taky jsem odložil kolečka-škrtátka a piezoelektrické elementy, kdo ví, ale mohou se na něco hodit.
A zde dávám nákres mé představy jak tu trysku prodloužit a doplnit regulační jehlou
Kdyby to někdo potřeboval vytisknout, tak zde i v PDF
Ale na tom výkresu nejsou žádné kóty, protože tyhle věci se vyrábí pokaždé dle situace jako originály. Důležité je jen dodržet závit jehly M2,5 a průměr dutiny do které se zasouvá ten díl ze zapalovače s těsněním na 4,2mm.
Tady bych ještě dal do pozornosti moji technologii výroby samotné jehly.
Našel jsem kus vhodné kulatiny o průměru 2,5mm, na který jsem nařezal závit M2,5 v dostatečné délce (lze použít i delší šroub M2,5, ale takový dlouhý jsem já neměl k dispozici). A pak jsem to upnul do skličovadla malého soustruhu, kde na suport montuji pomocí speciálně vyrobeného úchytu brusku (dremelku), čili mám z toho takovou improvizovanou brusku nakulato, kterou vybrousím ten žádaný tvar jehly. Totiž soustružit to na tak malém průměru nelze. Povrch pak ještě vyhladím páskem smirkového papíru zrnitosti 600. Zde je fotografie uspořádání při tom broušení.
Jelikož ta kulatina, kterou jsem našel, byl jakýsi nerez a proto se špatně pájela, tak to vroubkované kolečko jsem vyrobil taky s vnitřním závitem M2,5 a jehlu v něm jsem zajistil kontra-matkou M2,5, kterou jsem ještě pojistil kapkou CA-čka. V novějších motorech OS to často býva pojištěno takovým malým červíkem zboku, ale to s tou kontrou mi připadalo jednodušší.
Takže nakonec vznikl funkční RC-karburátor.
Zde je fotka s vyšroubovanou jehlou a pro ilustraci vedle uloženými použitelnými díly ze zapalovačů
Zde je pohled z druhé strany se zašroubovanou jehlou (do pozornosti dávám i ta malinkatá těsnění taky ze zapalovačů a taky ten nepoužitelný hliníkový díl, který nelze snadno letovat.)
A ještě jsem musel řešit 2 ks šroubků M3,5, které mi ochotně poslal Jarda Růžička (spolu s několika kusy M2,6 pro motor FOK15), patrně jsou ze stavebnice Merkur. Bylo je ale nutno zkrátit na 4,5mm závitové části, aby jejich konce neomezovaly průtok směsi karburátorem. Ty šroubky, aby dostaly původní vzhled asi ještě začerním v tom oleji, jak jsem radil výše, i když jejich hlavička si zůstane původní s drážkou na plochý šroubovák (tedy nebude to origoš OS, ale to mi nevadí).

Zde je tedy finální pohled na RC karburátor.