Letiště Milovice - Mladá - změna režimu

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tengler

#31 Příspěvek od tengler »

Aerovlek s něčím mrňavým vyzkoušíme asi na jaře, myslím, že s tím problém nebude. Na 100m se snad odlepí cokoliv.

A v nejhorším dám na konec dráhy starou rybářskou síť od kámoše (anebo brzdící lana napříč :-)
tengler

#32 Příspěvek od tengler »

Kdybyste nekdo chtel podiskutovat o modelarskem provozu v Milovicich primo na miste, tak se tam zitra - tj. v sobotu 26.1. v 10.00 pojedem podivat.

Zkousel jsem volat p. Macenauera kvuli pripadnym novym informacim, ale zatim neuspesne :-(
tengler

#33 Příspěvek od tengler »

Zdar pánové,

tak jsem dneska mluvil jak s p. Zítkou tak s p. Macenauerem.

Výsledek je, že z pohledu aeroklubu bude nakonec lepší nechat to místo pro modeláře víceméně tak jak je. S tím, že by se mohlo startovat i přistávat na okraji hlavní dráhy tak jako doposud.
Ta asfaltová plocha na jižní pojížděčce padala do úvahy do chvíle než přišla řeč na to, že by se lítalo k hlavní dráze. Což celkem chápu, vymknout se kontrole model může celkem snadno.
Návrh byl posunout místo pro lítání k východní patě dráhy (stále na původní travnaté ploše) aby auta stála co možná na spojovací dráze a ne na trávě. Podle mne sice možné, ale nepraktické z pohledu tahání modelů, startovacích boxů ap. k hlavní dráze.
Dneska večer jim ještě pošlu předělaný obrázek a poptám se jak by p. Macenauerovi vadilo stání aut na trávě jako doposud.

Jinak od p. Macenauera jsem se zatím nic nového nedozvěděl, vyjma toho, že zítra (tj. 29.1.) budou v Milovicích jednat o režimu vstupu. Do konce týdne bych měl mít další infromace.

BTW: Jak jsem se dozvěděl od p. Zítky, údajně už na letiště jezděj policajti a zvesela pokutují. Takže bacha.
V provozu - Future II, Travel Air 8ccm, Easy Glider Elektro, Toro 900 III.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
tengler

#34 Příspěvek od tengler »

Zdar pánové,

takže p. Macenauerovi a p. Zítkovi jsem poslal následujícího maila:

"Dobry den,

posilam predelany nacrtek pripadnych modelarskych prostor na milovickem letisti.

Po dnesni debate s p. Zitkou z toho vypadlo, ze asi nejrozumnejsi to bude nechat vicemene tak jak to je, s mirnym posunem k vychodni pate hlavni drahy. Asfalt u jizni pojizdecky by byl pro nas idealni, ale s modely by se letalo smerem k hlavni draze.

Prikladam par upravenych obrazku letiste. Modre je letovy prostor pro modely, cervene vzletove/pristavaci drahy modelu (s preferenci betonove casti hlavni drahy, kvuli betonu se do Milovic jezdi). Dale zlute stojanka modelaru a zelene parkovani aut.

Umisteni v ramci letiste viz obr. "celek.jpg". Letovy prostor pro modely by zustal take v podstate nezmenen, viz obr. "Milovice-RC_letovy_prostor.jpg".

Navrzena byla zmena parkovani aut tak aby stala na spojovaci draze a nikoli na trave - viz obr. "Milovice-stojanka&parking-01.jpg".

Presto bych se primlouval za zachovani stani aut na okraji travy tak jako doposud, pokud by to nejak vyrazne nevadilo - viz obr. "Milovice-stojanka&parking-02.jpg". Ono se to nezda, ale je k tem modelum spousta kramu + mnohdy elektrika z auta a zvlast kolegum s obrimi modely by auto dal od stojanky komplikovalo zivot.

S pozdravem
Tomas Tengler
"
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
Zao

#35 Příspěvek od Zao »

Zatim to tedy vypada velice nadejne. Co se tyka stani aut, tak by snad nemel byt problem dohodnout se a parkovat treba 15-20m od kraje drahy. Pokud vim, v minulosti se hovorilo o tom, ze ultralajtakum vadi jen to, ze auta parkujou hned u kraje drahy. V pripade nejakeho neocekavaneho vyboceni letadla muze dojit ke stretu s vozem. To je fakt. Myslim ze vyznaceni hranice pro parkovani od kraje drahy by bylo to nejmensi a celkem elegantni reseni.

Jen at se p. Macanauer co nejdrive vyjadri o povolenkach ke vjezdu. Ja jsem i s kolegou ochoten akceptovat i "spravni poplatek" :lol:

Jinak moc dekuji za tvou praci pro nas, pro vsechny!
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
tengler

#36 Příspěvek od tengler »

No, z pohledu aeroklubu, potažmo p. Zítky problém není. Říkal, že jim modeláři nevaděj, akorát že mu je líto tý trávy, když tam stojej auta. Druhá věc je, že ultralajťáci prý mají obvykle každý svojí smlouvu se správcovskou a.s., tudíž třeba může mít námitky ještě někdo kdo s p. Zítkou přímo nesouvisí.
K tomu parkování aut - mám obavu, že když už se někomu splaší UL na dráze tak pár metrů nejspíš moc nepomůže ...
P. Macenauer mi včera říkal, že buď zavolá nebo když se neozve do konce týdne tak ať zavolám sám. Snad už bude jasno jak to bude s přístupem na letiště, na parkování na trávě se ho při té příležitosti taky zeptám. Na poplatky asi dojde řeč až se budu ptát jakým způsobem budou vydávat ty povolenky, předpokládám, že asi sami naznačí, že zadarmo to nebude :-)

A jinak tý práce za a) zatím není moc - pár telefonátů, pár mailů a posezení v hospodě, za b) taky si chci lítat v klidu :-)
RIP - Tucano 15ccm
tengler

#37 Příspěvek od tengler »

Zdravím,

dnešní krátký update od p. Macenauera:

- povolení k vjezdu na letiště jsou připravena, stačí je vytisknout
- podmínky - zatím je jasné jen to, že to nebude zadarmo, ale "neměla by to být žádná velká darda"
- přesnější informace a snad i povolení k vjezdu budou k mání po 13.2., kdy zasedá představenstvo a.s.

Víc toho zatím nemám, další až po tom 13. únoru.
Zao

#38 Příspěvek od Zao »

tengler píše:Zdravím,

- podmínky - zatím je jasné jen to, že to nebude zadarmo, ale "neměla by to být žádná velká darda"
- přesnější informace a snad i povolení k vjezdu budou k mání po 13.2., kdy zasedá představenstvo a.s.

Jsou jiz nejake novinky, nebo se mam s p. Macanauerem spojit?
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Zao

#39 Příspěvek od Zao »

Zao píše:
tengler píše:Zdravím,

Jsou jiz nejake novinky, nebo se mam s p. Macanauerem spojit?

Tak jsem dnes hovoril s p. Macanauerem. Presnejsi info zatim nema, neb se jeste nesesel s panem Zitkou ohledne dojednani organizace. Pristi tyden by melo byt jasno.
tengler

#40 Příspěvek od tengler »

Zdar pánové,
omlouvám se za výpadek v informacích, byl jsem delší dobu mimo.

Před chvílí jsem opět mluvil s p. Macenauerem, během zítřka bych měl obdržet jejich návrh jak by vypadala organizace provozu na letišti ap.

Jak to budu mít dám vědět, aspoň že je to v běhu :-)
RIP - Tucano 15ccm
tengler

#41 Příspěvek od tengler »

Zatím žádné nové zprávy, zkusím to zítra prošťouchnout. :-(
tengler

#42 Příspěvek od tengler »

Dnešní zprávy - podle p. Macenauera by povolenky měly být z výroby někdy v příštím týdnu. Tak snad se to konečně pohne.
Slíbená aktualizovaná pravidla provozu jsem zatím nedostal, urgoval jsem to mailem.
Zao

#43 Příspěvek od Zao »

tengler píše:Dnešní zprávy - podle p. Macenauera by povolenky měly být z výroby někdy v příštím týdnu. Tak snad se to konečně pohne.
Slíbená aktualizovaná pravidla provozu jsem zatím nedostal, urgoval jsem to mailem.

super. dnes ty povolenky snad ani potrebovat nebudeme :lol:
tengler

#44 Příspěvek od tengler »

Zdar pánové,

aktuální zprávy od p. Macenauera:

Oficiální provoz na milovickém letišti plánují od 1.4., povolenky ke vstupu by mohly být cca za 14 dní. Celé se to zdržuje díky tomu, že se postupně hlásí další a další skupinky dosud "nelegálních" uživatelů letiště :-)
Většina z nich chce svoje užívání ploch zlegalizovat a tím vznikají další komplikace.

Uff, snad se dočkáme - to jsem chtěl jít o víkendu lítat :-(

BTW: Kde se dá koupit kolíčková tabule? Někde jsem ji viděl, ale zaboha to teď nemůžu najít ...
RIP - Tucano 15ccm
JerryK
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od JerryK »

http://www.horejsi.cz/
-výrobky
-různé
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“