Nechce nahoru..

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
cz_johny

#31 Příspěvek od cz_johny »

Pucmeloud píše:Když už mluvíme o tom "nestoupání" , malém výkonu a nakonec jsme zavrhli střídavé motory: předpokládám, že v těch dvourotorech jsou obyč plecháče ss motory. No a co je takhle nahradit ss motorama vyšší kvality? Kvalitní ložiska, precizní kolektor s uhlíkama...přeci se takových dělá spousta,ne? Máte někdo typ na vhodné náhrady?

Chlape díky za tip,ale teď jsem utratil spousty peněz za díly.. Ne že bych do toho v žádném připadě nešel,ale ted je ještě brzo,navíc mám pocit,že tím by se problém nevyřešil..doba letu se prodlouží,ale ten problém zůstane..nene,musím to najít!!!! 8)
cz_johny

#32 Příspěvek od cz_johny »

Pucmeloud píše:Když jsi rozebíral hřídele a ložiska: neutáhl jsi stavěcí kroužky moc natěsno? A vůbec: namazal jsi to aspoň trošku olejem, nebo řidkou vazelénou? Co se točí, to se má mazat !!! Nevěřte na samomazná ložiska, taková nejsou.

K těm kroužkům,jestli jsou to ty co jsem popisoval,tak ty jsem utáhl fest,páč jsem myslel,že jsou to pojišťovací a že ty mají bej utažený hodně..Mám je zkusit povolit?

Mimochodem,ta deska cykliky má jít ztuha,nebo jí mám taky máznout?? :D
cz_johny

#33 Příspěvek od cz_johny »

Ok,tak já musím pro dnešek končit..Zítra dám vědět,co nového..
Pokud můžu tedy poprosit,pošlete mi popis táhel a šroubků na řídící jednotce,ať se mám čeho chytit..
díky moc a zatím...
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Pucmeloud »

Ano, stavěcí kroužky jsou zespodu a nad deskou cykliky. Nejde o to je dotáhnout "na krev", ale tak, aby hřídel měla malinkou axiální vůli, tedy "hrkala" nahoru-dolů cca 0,5 mm.
scarabeus

#35 Příspěvek od scarabeus »

Ohledne "lepsich" motoru nez jsou klasicky plechovky... Tak to neni zas tak jednoduchy. Tyhle motory jsou dost prckovity a osobne jsem nasel napriklad na Lamu V4 jen jedny specialni nahradni. Dela je Xtreme Productions a jsou tam uz prave vymenitelne uhliky, nahore jsou zebrovane, dochazi tedy k chlazeni a i vseobecne samy se lepe chladi. Lepsi vykon nez plechace jsou samozrejmosti.

Ale to tu mluvim jen o motoru na V4, nevim, jestli ten samy pujde dat na ostatni vrtulniky. Pokud pujde o 180ku (alias 320ka Graupner, ta prodlouzena) tak to je ta nahrada. Pokud bychom mluvili o 130ce na Easycopter V6, tak tam o zadne lepsi nahrade nevim.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Pucmeloud »

Jo, Graupner 330, přesně ten jsem vytipoval jako náhradu za "180" do mojí LAMY 5V (rám a HW je to samé, co Apach). Asi to zkusím...
scarabeus

#37 Příspěvek od scarabeus »

Pucmeloud píše:Jo, Graupner 330, přesně ten jsem vytipoval jako náhradu za "180" do mojí LAMY 5V (rám a HW je to samé, co Apach). Asi to zkusím...

Ja to zkusim taky, jen co je nekde vubec sezenu :-D Na zadnym eshopu jsem je nemohl najit. Ono totiz pak staci prepajet kondiky s konektorama plus a minus a je hotovo. Jo, leda jeste prehodit pastorek.
hladas94
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od hladas94 »

Pucmeloud píše:Když jsi rozebíral hřídele a ložiska: neutáhl jsi stavěcí kroužky moc natěsno? A vůbec: namazal jsi to aspoň trošku olejem, nebo řidkou vazelénou? Co se točí, to se má mazat !!! Nevěřte na samomazná ložiska, taková nejsou.

"Samomazná ložiska jsou namazaná na celou svoji životnost." - citace českého výrobce ložisek. "Mazat se nemusí".

Ještě záleží na životnosti - ČR kvalita (hodně vysoká cena), Čína životnost 3 hodiny...
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Pucmeloud »

arda1
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od arda1 »

hladas94 píše:
"Samomazná ložiska jsou namazaná na celou svoji životnost." - citace českého výrobce ložisek. "Mazat se nemusí".

Ještě záleží na životnosti - ČR kvalita (hodně vysoká cena), Čína životnost 3 hodiny...
Upřesnit :wink:
ICQ 638556901
scarabeus

#41 Příspěvek od scarabeus »

720 korun? To musi byt nejaky vtip.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Pucmeloud »

Ze své 30-ti leté zkučenosti konstruktéra přístrojů a automatů jsem narazil na "samomazná" ložiska jak ze slinutých bronzových kompozitů tak nejrůznějších plastů, ložiska valivá s trvalou náplní....všechny časem vyschly a se vzdušnou vlhkostí a prachem vytvořily spolu s mazivem lepivou šedou hmotu, která motorky vesele přibržďovala, ložiska pískaly...a to mi i prošlo rukama i několik desítek magnetofonů, gramofonů a později videí...všechno vrzalo a zatuhlo. Stačilo pár kapek kvalitního oleje (ne na jízdní stroje a šicí kola!!!) a zase byl na čas klid. Kdo maže, ten jede !!! To platí pořád.
scarabeus

#43 Příspěvek od scarabeus »

Jen doplnim k tomu olejovani, ze je mnohem lepsi teflonovy olej, ne silikonovy. Silikonovy vyprcha a lepi, prach ktery naber vytvori brusnou pastu, fuj.

Teflon naopak prach odpuzuje a po odpareni zbyde teflonovy povlak.
Naposledy upravil(a) scarabeus dne ned 03.02.2008 1:31, celkem upraveno 1 x.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od arda1 »

Silikonový olej znám-teflonový ne (myslím bázi oleje-ne přísasdy) :wink:
ICQ 638556901
cz_johny

#45 Příspěvek od cz_johny »

Zdravím,
tak jsem zkusil to s tím stavěcím kroužkem..Zase jsme o kus dál doba letu se opět o něco prodloužila,teď jsme na 8 minutách a jedné minutě plácání se u země..To už se docela blíží k těm 10,ale pořád to není ono.Navíc baterka i motory jsou pořád dost horké.Má někdo ještě nějaký nápad?
Zkuste i naprosto samozřejmé věci,jsem úplný amatér a mohl jsem udělat naprosto banální chybu..
Zatím díky moc..
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“