kroxigor píše:Už jsem to psal hned na začátku:
Značka zákazu je cca 20m od hlavní silnice závora je až za mostkem před kopečkem na příjezdové cestě.
mapa
díval jsem se na to přes
www.katastr2.cz..... je to parcela (cesta) ve vlastnictví obce semice, vedená jako ostatní komunikace, takže by měla být přístupná všem, tu závoru tam jen tak ze srandy dát nemůžou
http://www.stavebni-forum.cz/cs/article/10607/verejna-nebo-soukroma-prijezdova-komunikace/ ... a vlastníkům, nájemcům a uživatelům pozemků musí být umožněn přístup na pozemek, zejména po veřejné komunikaci. asi tolik k tomu
Plocha letiště je tvořena parcelami pozemkového katastru, které jdou kolmo na podélnou sou letiště, čili k pronájmu by byl nutný souhlas všech vlastníků, to pochybuji, že někdo má. My to řešili tak, že jsme si to pronajali od JZD

, no trošku jsme s tím vydrbali. Při takovém počtu vlastníků to snad ani jinak nejde

. Teď už se situace změnila během pozemkových úprav...ale tváříme se, že nic.... (letiště Sudice u Boskovic na RCmapy)
K těm myslivcům.... trošku schýza, neboť jsem taky myslivec, v třetí generaci a chování toho debila nelze slušně okomentovat....Nicméně, ty pozemky jsou zatíženy výkonem práva myslivost:
http://www.epravo.cz/top/soudni-rozhodnuti/vykon-prava-myslivosti-21591.html a toho se nedá moc zbavit. Ale je to o slušnosti, ale v podstatě bych ho poslal do jetele...v okamžiku, kdy by se jenom dotkl zbraně, volal bych 158 a tv NOVA, hoši by měli reklamu.V principu nemůže zakázat pohyb po honitbě, ani jinou činnost.
Ale prakticky by mohlo jít o omezení vstupu do honitby, což provádí obec s rozšířenou pravomocí
§ 9 odst.3 - Nařizuje přiměřené omezení nebo i zákazu vstupu do honitby nebo jejích částí, omezení jízdy koňmi a tažnými psy a omezení jiných sportovních nebo zájmových činností na žádost uživatele honitby, zejména v době hnízdění, kladení a odchovu mláďat nebo provádění lovů (mimo hospodářské činnosti vlastníků, popřípadě nájemců honebních pozemků).
Záleží na tom, kde by měli hoši podporu. Jo a bacha na mysliveckou stráž, má statut veřejného činitele:
Při výkonu oprávnění a pravomocí podle zvláštních právních předpisů je veřejným činitelem také fyzická osoba, která byla ustanovena lesní stráží, vodní stráží, stráží přírody, mysliveckou stráží nebo rybářskou stráží.
Každopádně je potřeba jednat asertivně, pokud mu povolí nervy, je v prde...