Nákup u hobbycity

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
SuperMUF

#301 Příspěvek od SuperMUF »

fidzi píše:Musím HK velice pochválit. 6.10 objednáno, ten den ještě posláno a dneska je to na celnici :wink:

Posting Date Posting Time Drop-off Point
6-Oct-2009 20:52 Pick Up Service

Date # Location Delivery Status
6-Oct-2009 Hong Kong Item posted and is being processed.
6-Oct-2009 Hong Kong Processed for departure.
6-Oct-2009 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 6-Oct-2009
7-Oct-2009 Czech Republic Arrived and is being processed.
7-Oct-2009 Czech Republic Pending customs inspection.

no když tak nad tím přemýšlím, nedal jsi EMS Express ? takyy se mi to jednou "povedlo" a potom jsem trošku smutně koukal na cenu za poštovné - samozřejmě jsem si všimnul pozdě ... ( a navíc ten balík i procleli protože jim asi EMS bylo podezřelý - takže jsem se opravdu prohnul 2x )
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#302 Příspěvek od Marek71 »

Zatiaľ je to tak, posielajú len do Nemecka (premýšľam k čomu je teda tá EU a slobodný pohyb osob a tovaru). Pokiaľ by posielali aj do ČR, tak nie je jediný dovod platiť nejaké clo či DPH. Obchod je na území EU, v cene je už započítané všetko.

Proste pokiaľ čokoľvek objednáš z EU, tak cena je pre teba vždy konečná, v rámci EU sa neplatí žiadne clo ani DPH.

Inak ale ako som písal, sklad v Nemecku je zatiaľ veľmi slabo zásobený. Ale plánujú tam mať aj stavebnice a rozne sety, ktoré ti častokrát číňan ani nepošle kvoli veľkosti balíku. Z DE skladu bude poštovné 6 USD (alebo EUR ?) po celom Nemecku, čo je super !

Jezevec píše:
zdekar píše:Jak je to ale pak s DPH a clem pokud by to bylo odeslané ze skladu v německu? Platilo by se při překročení částky $175 nebo je to bráno že zboží je v rámci EU a je možné tedy objednat i třeba za $300 a nic by se platit nemělo?

Z DE skladu ti do jiné země nic nepošlou. Lze objednat jen na německou adresu.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od fidzi »

SuperMUF píše:
fidzi píše:Musím HK velice pochválit. 6.10 objednáno, ten den ještě posláno a dneska je to na celnici :wink:

Posting Date Posting Time Drop-off Point
6-Oct-2009 20:52 Pick Up Service

Date # Location Delivery Status
6-Oct-2009 Hong Kong Item posted and is being processed.
6-Oct-2009 Hong Kong Processed for departure.
6-Oct-2009 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 6-Oct-2009
7-Oct-2009 Czech Republic Arrived and is being processed.
7-Oct-2009 Czech Republic Pending customs inspection.

no když tak nad tím přemýšlím, nedal jsi EMS Express ? takyy se mi to jednou "povedlo" a potom jsem trošku smutně koukal na cenu za poštovné - samozřejmě jsem si všimnul pozdě ... ( a navíc ten balík i procleli protože jim asi EMS bylo podezřelý - takže jsem se opravdu prohnul 2x )
Dal dal, nic jiného mi vzhledem k váze nešlo. A clo sem neplatil, bylo to do 175USD.
..:: Nemám rád kindersáky ::..

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od Rajny »

fidzi píše:Dal dal, nic jiného mi vzhledem k váze nešlo. A clo sem neplatil, bylo to do 175USD.

Kolik ten balik vazil? Podle me je to blbost co rikas, u baliku nad 1 kg muzes dat Air Parcel, ktery vyjde priblizne na pulku EMS a to az do vahy 5,5 kg, pritom EMS je max do 5 kg

EDIT: jedine, ze by si tam mel nejaky uhlikovy nebo laminatovy tycky, na ktery je specialni obal nebo sis nechal poslat nejaky letadlo, tam ti obcas nic jinyho nez EMS nenabidnou
kesi
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od kesi »

Prosím, prosím, mám v košíku několik položek a nevím si rady s posledním oknem, docela to spěchá, je někdo na příjmu a poradí? :)

:arrow: http://kesi1n.sweb.cz//Shipping%20type.doc

Nevím si rady s těma procentama u Customs declaration atd. ... :(
tox232
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od tox232 »

Ty procenta jsou kolik chceš aby ti napsali cenu na balík pro celníky.Já davám vždy 100%.Ale pokud máš objednávku nad 170$.Tak si procentama zmenšíš.
http://tox232.webnode.cz
kesi
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od kesi »

OK, díky, dal jsem 100% a kliknul na CONTINUE a vrátilo mě to zpět, mám pocit, že objednávka nebyla uzavřena. 8O
tox232
Kontaktovat uživatele:

#308 Příspěvek od tox232 »

A máš tam udělanou registraci?
tox232
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od tox232 »

A máš tam udělanou registraci?A čím chceš platit
kesi
Kontaktovat uživatele:

#310 Příspěvek od kesi »

Tak problém byl skutečně v registraci, zaregistrovám jsem byl, ale systém ji ještě nebral vážně. :D Teď jsem konečně u placení, tedy asi jen kliknu na PAY NOW, ale ještě otázečka k těm procentům. I s poštou mě to dělá 197.11doláčů a mám tam zadáno 100%, co z toho plyne?
tox232
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od tox232 »

Poštovný by se do ceny počítat nemělo i když tady někdo tvrdí že jo.Ale mně zatím každej balík přišel s cenou jen za zboží.Pokud je cena pod 170 dolaru tak by mělo být vše v pohodě.Nad 170 dolarů by jsi mohl platit clo.No ale to uvidíš jak se celníci vyspěj.Já bych radši pokud to jde objednávku rozděli na dvě.
kesi
Kontaktovat uživatele:

#312 Příspěvek od kesi »

Asi mě jebne! Teď už jsem to podělal totálně. :x Chtěl jsem to vyzpátkovat, abych zadal 80% a pak, když to nešlo, tak jsem objednávku smazal a začal jsem znovu, jenže od té původní už mě přišel email a já ji už smazal a nezaplatil, to je kua den... :x
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od JirkaA »

tox232 píše:Poštovný by se do ceny počítat nemělo i když tady někdo tvrdí že jo.Ale mně zatím každej balík přišel s cenou jen za zboží.Pokud je cena pod 170 dolaru tak by mělo být vše v pohodě.Nad 170 dolarů by jsi mohl platit clo.No ale to uvidíš jak se celníci vyspěj.Já bych radši pokud to jde objednávku rozděli na dvě.

Ach jo, tady zase někdo něco neví a přitom zasvěceně radí.
Limit pro zboží pro osobní potřebu je 150 EUR, z dolarů se přepočítává podle kurzu zde: http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/S ... kurzy.aspx
Poštovné se nezapočítává do limitu, ale při překročení limitu se DPH a případné clo počítá z celkové částky, tedy včetně poštovného.
Naposledy upravil(a) JirkaA dne sob 10.04.2010 17:57, celkem upraveno 1 x.
OK2WY
tox232
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od tox232 »

TO JirkaA :Takže jsem napsal defakto to co ty akorát ne tak pěkně.A kolik je 150eur dolarů pro dnešní kurz.Jo a vtom linku si smázni tu poslední tečku
psena
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od psena »

kesi píše:Asi mě jebne! Teď už jsem to podělal totálně. :x Chtěl jsem to vyzpátkovat, abych zadal 80% a pak, když to nešlo, tak jsem objednávku smazal a začal jsem znovu, jenže od té původní už mě přišel email a já ji už smazal a nezaplatil, to je kua den... :x

Obcas me to taky blbne, radsi pouzivam myslim Chrome prohlizec, protoze iexplorer me to nejak nezpracovava, treba me to taky odhlasi v poslednim stadiu pri placeni.
Pokud nemas zaplaceno, tak to zjistis v account . Jde to bud doplatit manualne, nebo budes muset asi znovu naskladat kosik.
Jinak dokud mas zbozi do cca 200USD tak klidne dej 100% declaration, ale je to jedno, muzes nechat i tech 30 stejne pri kontrole bys jen dolozil vypis z paypalu a tedy bys nic neplatil.
Kdybys mel problem, zavolej 603788096.
Takovej harcovnik a mas problem s eshopem :D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“