Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cab23

Re: Losi desert buggy xl nebo Baja 5t, 5b,5sc?

#301 Příspěvek od cab23 »

No desert je asi první ma 4wd a ne jen na zadek jak má Baja ale zase Baja má hafec tuningoveho příslušenství a na desert není vůbec nic . Tak mě zajímalo jestli Baja drží nebo se hodně pretaci .
martinD

Re: Výběr nového auta

#302 Příspěvek od martinD »

z tych dvoch moznosti by som si vybral xray xt9 , konvertoval to bud na elektrinu alebo nechal ako benzin a kupil si svoje komponenty. Mal by som auto schopne zavodu, rovnako len lietania po vonku, v lepsej kvalite a vybave a podla mna nie je realne aby niekomu velkost 1/8 truggy nestacila :D
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Zorro

#303 Příspěvek od Zorro »

Ahoj,
planuji si pořídit pod stromeček elektro RC auto, chtěl jsem vybrat něco, co nebude mít problém s nějakým "jednodušším" terénem - parkoviště, dlažba, polní cesta, pole(nepoorané), sníh, případně posekaný trávník. Něchci žádnou "velkou " potvoru, takže mi přišlo akorát co jsem se díval 1/18 ve variantě monstertruck 4x4 ať to vjede "všude".
Postupně jsem se při pročítání několika fór dostal z 2500kč k modelům za 4000kč, dál už nejdu, což podle mne vylučuje střídavý motor(ten bych časem ale rád až odejde ten základní), taky chápu dokopení lepší nabíječky a baterek, ale větší částku neobhájím, tak to vezmu postupně :-)

a) 1/18 monster - zvládne to jízdu po posekané trávě (myslím standartní trává né golfové hřiště .-) krásně by se mi to řídilo s balkonu :-) ?

b) poslední favorité jsou:
Mini Recon 1/18 RTR s 2,4GHz soupravou
LRP S18 Monster Truck RTR
Traxxas Teton 1:18 4WD TQ RTR
ECX Ruckus Monster Truck 4WD 1:18 RTR
už jsem byl téměř rozhodnutý pro Tetona, ale jak to tak čtu, tak traxxas by sice měl být kvalitní, ale hodně se platí značka. Počem byste z toho šáhli, případně prosím nějaké jiné návrhy (netrvám na monstru ani na 4x4 pokud to zvládne to co píšu)?

děkuji P.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od Doktor »

Nevim, ale 4k bych raději utratil za nějakou levnou desetinu než za nějakou ušmudlanou byť "značkovou" brushed osmnáctinu. Klidně i nějaké Himoto. :wink:
Pokud má někdo zájem, tak otázky elektropohonu komunikuji již jen přes SZ!
Zorro

#305 Příspěvek od Zorro »

Asi to bude hloupá otázka, ale jaká bude hlavní výhoda 1:10 oproti 1:18? (Odpoveď velikost není moc postačující :-D )

Takže třeba tohle - HiMoto ZENIT MT RTR?
martinD

#306 Příspěvek od martinD »

tak s 1/18 toho moc nenajazdis, 1/10 buggy pojazdi po pokosenej trave obstojne. aspon taka 1/14 losi truggy sa da vyuzit lepsie, ale to uz je nad tvoj rozpocet. s nejakym 1/10 monsterom toho pobehas urcite viacej.

Aj ked neviem konkr ako je to s himotami a tymi ich nenastavitelnymi preklzovymi spojkami, aby potom nekupil raz striedak a nezistil ze mu treba ine auto.
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Stiwo

#307 Příspěvek od Stiwo »

Ahoj, to už radši fakt nějakou levnou 1/10 nebo aspoň 1/16.
1/18 na trávě ne ne. Toho mini recona má kamarád a je to na ho...
Nic to neprojede a ty tlumiče od Recona jsou katastrofální tečou ohýbají se a jsou to ty největší šmejdy co jsem viděl.
Spíš bych se podíval po nějaké 1/10 nap. od LRP nebo něco takového.

EDIT: taky se podívej na bazar: http://inzerce.modelbazar.cz/rc-model/a ... ro/?page=1
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#308 Příspěvek od Doktor »

Ono to máš asi celkem jedno co koupíš v téhle cenové relaci. Klidně nějaké Himoto nebo jak tu také padlo LRP. Teď koukám že je v nabídce nějaká nová Absima jak buggy tak truggy:
http://www.promodels.cz/cz-detail-87083 ... -4ghz.html
Vypadá to celkem bytelně. Na předku to má CVD poloosy. Je to komplet na ložiskách. Zakrytované převody. Tlumiče s matkama na závitu místu blbejch vložek. Cena rozumná.
Osmnáctina fakt nemá na ven mimo zpevněnej povrch smysl.
Pokud má někdo zájem, tak otázky elektropohonu komunikuji již jen přes SZ!
djgas

#309 Příspěvek od djgas »

Zdravim,potreboval bych poradit s vyberem auto pro kamarada, ktery neni vubec modelar a ja delam jen letajici modely vseho druhu a v autech se nevyznam.Pozadavky:
urcite elektro,buggy, nahon necham na vas, TX nemusi byt v setu-nechal bych mu svoji TX Spectrum DX3...baterie asi lipol nejake snadno dosazitelne...Predem dekuji za rady
Zorro

#310 Příspěvek od Zorro »

Takže vyhrál traxxas teton a k tomu himoto truggy centro :-) Jedno pro syna a jedno pro mne ať nás to nenudí že jezdíme sami jedním autem :-) Ikyž ty 1:10 včera v prodejně se mi taky líbily :-D

A v prodjeně mi poradili, že je ve Skřipově nějaká dráha, takže jestli nás to chytne, tak pořídíme něco většího a můžeme závodit :-)

Děkuji všem zůčastněným za rady :-)

Pokud by byla nějaká nápověda do začátku tak budu taky rád :-) v obhcodě doporučil dát auto "na špalky" a tak 3x vyjet baterku s 50% výkonem pro zajetí.
Pajik_CZ

#311 Příspěvek od Pajik_CZ »

jakou to ma baterku? nedokazu si predstavit, ze bych slashe takhle zajizdel se svoji 6150mAh baterkou, to bych mohl jit na nekolik hodin pryc a auto by porad tocilo, bez zateze to nema skoro zadny odber... natoz 3 baterky...
zase jen na zemi...
Zorro

#312 Příspěvek od Zorro »

Tak baterku teď netuším, ale jak jsem pochopil bylo tím myšleno cca 30 minut s tím točit hodně opatrně, co jsem dále načetl, tak bylo i doporučeno vzít už zajetý motor připojit k němu mechanicky ten nový a obrousit to tak že točím tim zajetým a tím pádem ten nový je při zajíždění bez proudu...
martinD

#313 Příspěvek od martinD »

to su nejake zbytocnosti, vzivote som to nerobil s lipolkami a beuzhlikovymi motormi, zapojil, zapol, isiel jazdit. Samozrejme neuvalil tomu hned z prvej plny plyn, ale po 3minutach uz som jazdil ako prasa :D :D :D
Ticcino

#314 Příspěvek od Ticcino »

Já na to nekoukal, ale toto mi přijde jako zajíždění SS motoru.
Pajik_CZ

#315 Příspěvek od Pajik_CZ »

ano, jde o zajeti stejnosmerneho motoru, aby si sedly uhliky na kotvu
zase jen na zemi...
Odpovědět

Zpět na „Auta“