Quadrocopter BLADE mQX
Re: Quadrocopter BLADE mQX
To je právě výhoda mQXu, že když spadne, nic se nestane.
Jen ten, kdo dospěje a přesto zůstane dítětem, je člověkem!!!
Při prudkém rovném klesání se někdy copter rozkmitá a někdy jde dolu čistě.
Nevíte, čím to může být? co to způsobuje?
Nevíte, čím to může být? co to způsobuje?
Asi žádná koptéra neklesá při prudkém rovném klesání bez aspoň malinkého rozkmitání. Propadá se totiž rozvířeným vzduchem od vrtulí a to ji trochu rozhazuje. Sestupovat se má v kruzích, nebo šikmo. I Phantom s dost dobrou NAZA jednotkou neklesá úplně čistě. Ale čím větší a těžší koptéra, tak tím jí to nejspíš půjde líp. Ostatně to platí o i stabilitě vůbec.
- Rampa McKvák
Zdravím všechny, včera jsem byl s mQX poprvé na Vypichu a zkoušel první flipy.
Zatím jsem zkoušel flipy co dělá tenhle Jet Li na videu - http://www.youtube.com/watch?v=UUsWGhntZx4
Lítám mód 2 takže stačí stačí pravým palcem ( klonění + klopení ) rychle cuknout do rohu
Udělá flip podle diagonální osy jestli se tomu tak dá říct, určitě mě někdo opraví.
Je to nejjednoduší a nejrychlejší flip na začátek. Jen se nesmí pří dokončení flipu moc přidat plyn,
osvědčilo se mi na začátku přidat, pak stáhnout téměř na minimum a když se kvadro přetočí tak přidat
cca na půl plynu ale to už je dost subjektivní.
Výchylky mám na 100%, Expo -20%. Tak mi to přijde nejoptimálnější.
Nechodíte někdo na Vypich? Mohli by jsme udělat srázek majitelů mQX
Zatím jsem zkoušel flipy co dělá tenhle Jet Li na videu - http://www.youtube.com/watch?v=UUsWGhntZx4
Lítám mód 2 takže stačí stačí pravým palcem ( klonění + klopení ) rychle cuknout do rohu
Udělá flip podle diagonální osy jestli se tomu tak dá říct, určitě mě někdo opraví.
Je to nejjednoduší a nejrychlejší flip na začátek. Jen se nesmí pří dokončení flipu moc přidat plyn,
osvědčilo se mi na začátku přidat, pak stáhnout téměř na minimum a když se kvadro přetočí tak přidat
cca na půl plynu ale to už je dost subjektivní.
Výchylky mám na 100%, Expo -20%. Tak mi to přijde nejoptimálnější.
Nechodíte někdo na Vypich? Mohli by jsme udělat srázek majitelů mQX
Marek_Km píše:Asi žádná koptéra neklesá při prudkém rovném klesání bez aspoň malinkého rozkmitání. Propadá se totiž rozvířeným vzduchem od vrtulí a to ji trochu rozhazuje. Sestupovat se má v kruzích, nebo šikmo. I Phantom s dost dobrou NAZA jednotkou neklesá úplně čistě. Ale čím větší a těžší koptéra, tak tím jí to nejspíš půjde líp. Ostatně to platí o i stabilitě vůbec.
Myslel jsem si, že to tak nějak je, akorát mi nešlo do hlavy proč jde někdy krásně čistě a někdy ho to rozhodí, že mám co dělat ho ustálit a to při stejných podmínkách.
Asi hrajou roli ty průvany tam nahoře, které člověk nevidí.
Každopádně dík za vysvětlení.
-
sapavlisna
Tak po několika pádech jsem taky zvládnul pár flipů
Některý hodně čistý, některý padly přímo na vrtule a někdy se to po přetočení neskutečně rozhodilo. Dneska to snad doladím a už to půjde 
-
sapavlisna
Tak jsem to cvičil a cvičil, až jsem si musel jít pro žebřík a sundávat coptera z ořechu, co byl asi 40m daleko. Občas se to při vybrání neskutečně rozhodí a letí někam do háje. Z toho to udělá krásný filp.
Ahoj všem, o mqxku uvažuji a tak bych se chtěl jen zeptat jestli tu někdo lítá s DX7S spektrum?Jestli je v návodu od mqxka i nastavení pro DX7s a nebo pro jaké vysílače?Díky za info
Alca L-159, L-39 Albatros, Alpha 450, Sbach 342, Blade MCPX ver.2
DX7S
DX7S
Vidím, že máš 6k MCPX, takže tento 4k MQX bude pro Tebe hračkou nastavit. Pročti vlákno, kdyby něco, ptej se. Pokud bys moc chtěl, možná bych někde vyštrachal návod, co jsem tu pro jednoho skenoval...
blanch píše:Ahoj všem, o mqxku uvažuji a tak bych se chtěl jen zeptat jestli tu někdo lítá s DX7S spektrum?Jestli je v návodu od mqxka i nastavení pro DX7s a nebo pro jaké vysílače?Díky za info
Ahoj lítam s DX8 a prvotní nastavení jsem dělal podle tohoto videa :http://vimeo.com/69881033
Jestli se nepletu DX8 a DX7S jsou si dost podobné .
HK 450-Blade MSr-Fun Cub-Z37-Čmelák-Venom Crreper-Blade MQx-Quadcopter 450-DX8i mod 2-Phoenix
Vlákno jsem si pročetl jen mě zajímalo jestli je v návodu i nastavení pro DX7S,ale díky že se Marek_Km nabídl.Když si jí koupím tak to tam bude. Ano DX7Sje skoro schodná s DX8 jen má o kanál méně. Chtěl bych zkusit quadrokopteru a mohu použít svůj vysílač.Jo lítám s mcpxkem je to super.Poletuji s tím doma a i venku.Uvidím asi do toho půjdu a uvidím.
Alca L-159, L-39 Albatros, Alpha 450, Sbach 342, Blade MCPX ver.2
DX7S
DX7S
Zdravím pánové, jelikož kapacita mých baterek (Turnigy 600mAh,35C) rapidně klesla, chci se zeptat, zda se vyrábějí-prodávají baterie s větší kapacitou pro náš model.
Díky
Díky
To fakt nevím. Já dodnes ještě používám pár baterek Hyperion http://www.prochymodel.cz/hyperion/3548 ... -heli.html a pamatuju se, že jsem je jednoho času sháněl a nebyly. Je docela možné, že se už nevyrábí. Za tu ceny ale byly dobré a jak říkám (píšu) dodnes jich pár jede... Musís hledat náhradu.
Edit: ale třeba tady je asi mají http://www.mojehobbyshop.cz/detail.asp? ... 0102000062
Edit: ale třeba tady je asi mají http://www.mojehobbyshop.cz/detail.asp? ... 0102000062
Ahoj Marku, na Tebe je tady spoleh. Už jsem dvě na zkoušku objednal. Sice mají "jen" 550mAh a 25C, takže proti těm Turnigy co mám trochu horší parametry, ale to nemusí nic znamenat.
Origy ty nevydržely moc dlouho, tak jsem koupil deset těch Turnigy v domění, že je kvalita zaručená a po třech měsících klesnul výkon na polovic.
Tak jsem teď na ty Hyperiony zvědavej.
Každopádně díky
Origy ty nevydržely moc dlouho, tak jsem koupil deset těch Turnigy v domění, že je kvalita zaručená a po třech měsících klesnul výkon na polovic.
Tak jsem teď na ty Hyperiony zvědavej.
Každopádně díky
Nemáš zač. Hlavně se to nesmí přehánět jak s podvybíjením, tak s moc rychlým nabíjením. Já je místo setového nabíječe nabíjel čtyřkanálovým nabíječem, který dává jen 0,3A ale zas ty baterky nabíjí 4, takže vždy mi stíhal dobíjet. Na tom setovém nabíječi je tuším až 0,7A a myslím, že těm baterkám právě toto rychlé nabíjení moc dobře nedělalo, ale už se moc nepamatuju, protože už jej nepoužívám.