Pítr píše:Bazil: Ta ochrana vypadá moc hezky. Máte někdo zkušenost se Zenmuse a přidáním nějaké ochrany na Gopro? Vím, že se na Zenmuse dle výrobce už nic přidávat nemá kvůli vyvážení, ale nějakých 10-15g by snad šlo nějak vyladit, nebo?
Zenmuse je extrémně přesně vyvážen, pozná i odstraněnou krytku portů
Pítr píše:Garden: Marco polo udělátko moc pěkný až na tu cenu teda, ale vzhledem k celkové částce je to pochopitelná investice. Jenom bych se bál toho dosahu, pokud to odletí někam daleko za kopec, zvlášť při předpokladu že bezpečností obálka nemusí vůbec při poruše GPS fungovat. Ale při systematickém hledání je tu furt obrovská šance to najít, takže paráda.Já zatím objednal GPS tracker TK 102, uvidíme jak bude fungovat. Ideálně se ho pokusím nějak svléct, pokud to bude možné, přecejen 50 gramů není málo (a jistě to výrobce uvádí bez baterie, takže to pak bude asi slušnej bambál).
Cena je zcela opodstatněná (to výpalné již moc ne), jiný podobný tracker (francouzský) je ještě o dobru třetinu dražší, a zdaleka toho neumí tolik, co Marco Polo. GPS/GSM jsem z pochopitelných důvodů vynechal, zmiňuješ se o dosahu, ten ale je funkční všude, i tam kde GPS a GSM nepůjde.
JirkaA píše:Marco Polo má jeden legislativní problém (tedy i důvod, proč není prodáván v Evropě), používá nelicencované ISM pásmo 900MHz, které je možné využívat jen v Americe. Tady je tento úsek pásma alokován pro GSM.
Diskuzi o tomto jsem se z pochopitelných důvodů chtěl vyhnout (samozřejmě, že to je známá informace), beru to tak, že to neprovozuji, a tím nic neporušuji. Beacon se aktivuje (začne pinkat s velmi omezeným výkonem) vzdáleně až při potencionálním požadavku na vyhledávání, což se dosud nestalo, a doufám, že nestane.
niky79 píše:qendorf: proč by měl být plný manuál neovladatelný? Já myslím (!) že ovladatelný normálně je, jen na to potřebuješ hodně zkušeností (podobně jako u vrtulníku). Nicméně, psal, že se mu stroj okamžitě přepnul do plných otáček. I kdyby ses omylem přepnul na plný manuál, tak tohle se samo o sobě IMHO nestane. Stejně tak ten okamžitý prudký náklon.
No právě proto, že manuál je u NAZA "skutečný", tzn. jsou vypnuty veškeré stabilizační-polohové systémy, a netrénovaný pilot (a to dobře trénovaný) absolutně nemá šanci při náhlém přechodu ze stabilizovaných režimů (GPS nebo ATTi) do Manual multi-rotor ukočírovat. Myslím si, že přesně toto se mohlo udát (nechtěně si při konfiguraci přepínače letových režimů namapovat Manual).
NICMÉNĚ
Assistant umožňuje přemapovat pouze 3.polohu přepínače letových režimů (aspoň u P1), a to na Manual, ATTi a FailSafe. To by býval musel
@Basil přepnou až na 3.polohu, což nepotvrdil...