DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#301 Příspěvek od JirkaA »

AR1 píše:gituna je člověk, který si přiblblými příspěvky pod jiným nickem (něco jako kolina) vykoledoval BAN na tomto foru. Bohužel se sem zase vecpal, nemá význam se u něj nad čímkoli pozastavovat, resp. nemá význam na něj jakkoli reagovat.

Citát gituny z doby, kdy dostal jako jkolina ban a vzápětí se sem zase nasomroval:

Sice mám jiný nick, ale koko ví, kdo to píše. Nechci, aby to vypadalo jako FLAME, ale slovo se má držet.
Než jsem příspěvek napsal, informoval jsem moderátora(TomasC). Tomu jsem napsal co chci(přečíst poštu, zjistit adresu). On mi to umožnil. Napsal jsem mu i pod jakým jménem se přihlásím. Jsem mu zavázán a vždy dodržím, co si domluvíme. Více psát na RC Mánii nebudu.

Je evidentní, že toto individuum si dělá z huby řiť, o smysluplnosti jeho existence na rcmanii se dá snadno přesvědčit z jeho příspěvků a admin jeho tolerancí rezignuje na vlastní autoritu. Škoda...
OK2WY
Jiří Kolář-BAN2

#302 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

JirkaA píše:
AR1 píše:gituna je člověk, který si přiblblými příspěvky pod jiným nickem (něco jako kolina) vykoledoval BAN na tomto foru. Bohužel se sem zase vecpal, nemá význam se u něj nad čímkoli pozastavovat, resp. nemá význam na něj jakkoli reagovat.

Citát gituny z doby, kdy dostal jako jkolina ban a vzápětí se sem zase nasomroval:

Sice mám jiný nick, ale koko ví, kdo to píše. Nechci, aby to vypadalo jako FLAME, ale slovo se má držet.
Než jsem příspěvek napsal, informoval jsem moderátora(TomasC). Tomu jsem napsal co chci(přečíst poštu, zjistit adresu). On mi to umožnil. Napsal jsem mu i pod jakým jménem se přihlásím. Jsem mu zavázán a vždy dodržím, co si domluvíme. Více psát na RC Mánii nebudu.

Je evidentní, že toto individuum si dělá z huby řiť, o smysluplnosti jeho existence na rcmanii se dá snadno přesvědčit z jeho příspěvků a admin jeho tolerancí rezignuje na vlastní autoritu. Škoda...

Tak pro oba(AR1+ JirkaA): reagoval jsem na příspěvek někoho, kdo si koupil ne zcela zdravé rádio. Levné. To snad můžu. Řešit tu pindy o BANu a o tom , kdo je přínosný pro toto fórum určitě nepatří vám dvěma. Příspěvek byl k tématu. Že to někomu vadí, za to já nemůžu. A ten nátlak na admina je celkem směšný. Pozdarvuji v Praze i u Macochy.
michalval

#303 Příspěvek od michalval »

Nehodlám reagovat na téma BAN, nickname atd. ale pokud jde o DX6i, tak jsi vedle jak ta jedle.
Nevím, co máš na mysli slovy: "ne zcela zdravé rádio". gamer007 píše, že rádio koupil nové. DX6i je snad slušná vysílačka a žádný podezřelý hnus a to , že Spektrum vyrobilo několik sérií rádií s vadou a proto zdarma řeší opravu nebo výměnu, je přece solidní přístup (ono jim taky nic jiného nezbývá,pokud chtějí být důveryhodný výrobce). A je jedno,jestli jsi to rádio koupil u nás za 5.000,- nebo v UK za 3.000,--je to pořád to samé rádio s možností reklamace.To samé může řešit Futaba nebo kdokoliv jiný (futabáci mi jistě prominou´,použil jsem pouze jako příklad).
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
Jiří Kolář-BAN2

#304 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

michalval píše:Nehodlám reagovat na téma BAN, nickname atd. ale pokud jde o DX6i, tak jsi vedle jak ta jedle.
Nevím, co máš na mysli slovy: "ne zcela zdravé rádio". gamer007 píše, že rádio koupil nové. DX6i je snad slušná vysílačka a žádný podezřelý hnus a to , že Spektrum vyrobilo několik sérií rádií s vadou a proto zdarma řeší opravu nebo výměnu, je přece solidní přístup (ono jim taky nic jiného nezbývá,pokud chtějí být důveryhodný výrobce). A je jedno,jestli jsi to rádio koupil u nás za 5.000,- nebo v UK za 3.000,--je to pořád to samé rádio s možností reklamace.To samé může řešit Futaba nebo kdokoliv jiný (futabáci mi jistě prominou´,použil jsem pouze jako příklad).

Ani jako jedle, a už vůbec ne vedle. Koupě nového a hned opravovaného ,ve mně důvěru nemá. U rádia , které neruší tuplem. Co se týká futabáků, určitě Ti odpustí. Já mám Graupner . Zcela funkční na 35. Bez problémů. A ty pindy, co ,kdo ,kdy a s kým ,mě nezajímají. Hold si kluci musí najít kopačák. I kdyby napsali tu největší hovadinu. A že jich tu je. :lol:

P.S. Pro AR1 a JirkaA.
Poučil jsem se i na tomto fóru. Jednomu jsem prodal motor za 300,.(nový min.1000,.Kč), druhému jsem poslal DVD(slíbená výměna až po urgenci), třetímu poslal kabel na Hitec (pův. cena 600,-Kč) zadara. Prvnímu snad slouží-byl to prodej, druhý reagoval hodně pozdě(na urgence na mánii), třetí mi napsal, že nefunguje. Celkem prdel, ale jsem opět vyučen. :lol: A ani jednomu nevadilo, že jsem jkolina nebo gituna. Hlavně levně, příjemně se chovat a až to mám, tak mi po ib. :( Celkem dobrá zkušenost s místními moralisty.
off
Kontaktovat uživatele:

Re: DX6i lze vypnout Model Match ?

#305 Příspěvek od off »

houmr123 píše:Mam ted vysilacku s verzi software 1.04 a takle se to chova. Docela mi to nevyhovuje porad dokola parovat. Drive jsem mel verzi 0.97 a tam byl prijimac sparovany stale pri vyberu jakekoliv pameti modelu.

No me to dela i s 0.97, taky mi to nevyhovuje, ale poud dobre rozumim, nema to reseni? Proste co model. to prijimac? Takovy maly obchodni trik?
AR1
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od AR1 »

Proč obchodní trik? Tahle funkce je podle mě naprosto výborná. A pokud se ti chce přehozavat přijímače, nic tomu nebrání. Prostě si po přehození přijímače uděláš znova spárování. Nastavení modelu je ve vysílači a nic se nemění.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od j3nda »

AR1 píše:Proč obchodní trik? Tahle funkce je podle mě naprosto výborná. A pokud se ti chce přehozavat přijímače, nic tomu nebrání. Prostě si po přehození přijímače uděláš znova spárování. Nastavení modelu je ve vysílači a nic se nemění.

smysl mi ponekud unika, to jako podle prijimace pozna co je to za model a vysilac podle toho ten model zvoli? nebo v cem je prakticka vyhoda?
AR1
Kontaktovat uživatele:

#308 Příspěvek od AR1 »

Pokud máš v každém modelu přijímač, tak vysílač pracuje vždy jen s tím modelem, který je navolen. Takže třeba neodstartuješ s větroněm s nastavením pro akrobata, tedy k sobě patří přijmač - model - nastavení vysílače. Je to taková blbuvzdorná pojistka.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od Jetson »

j3nda píše:smysl mi ponekud unika, to jako podle prijimace pozna co je to za model a vysilac podle toho ten model zvoli? nebo v cem je prakticka vyhoda?

Smysl je v tom, abych nezkoušel honit MiniTitana s profilem EasyGlidera. Takže když mám ke každému modelu spárován jeden přijímač a ve vysílači vybraného EG, tak se to baví jen s přijímačem, který byl spárovaný při nastaveném EG a když chci ovládat MT, tak na něj musím přepnout ve vysílači...

AR1 to už napsal, jen se to snažím popsat více polopaticky.
zdekar

#310 Příspěvek od zdekar »

Tak si pořiďte Assan :wink: Tam žádný model match není a všechny přijímače fungujou najednou. Teoreticky bys tak mohl třeba létat s hydroplánem a přitom ještě řídit lodičku jedním vysílačem apd. :lol:
Taky není problém přijímač přehodit... je spárovaný jen s vysílačem a né modelem. Ale to je předpokládám i u všech ostatních systémů které nemají model match.:?:

Raději si ale kup přijímač do každého modelu, je to jednodužší a bezpečnější než to pořád přehazovat ;-)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od RiMr »

On Assan ani v té svojí "nové" verzi v2 nemá žádné párování konk. přijímače s konk. paměťovou pozicí modelu ve vysílači?
zdekar

#312 Příspěvek od zdekar »

RiMr píše:On Assan ani v té svojí "nové" verzi v2 nemá žádné párování konk. přijímače s konk. paměťovou pozicí modelu ve vysílači?

Teoreticky mám Assan V2 (průhledná nálepka V2 přilepená na modul :) ). Řekl bych, že model match musí být zakotven už v rádiu a aby to tedy uměl jen výměnný modul si myslím že na 99% nejde a doufám, že to ani u Assanu nějak v budoucnu nezavedou.

Výhoda model match je např. když by byl vrtulník, lodička a auto... může se jezdit s autem, zaparkovat, přepnout na lodičku nebo vrtulník a pokračovat bez toho, aby se muselo něco jiného seřizovat.

Nevýhoda je že při přehazování přijímače se musí furt párovat a nejde použít víc přijímaču najednou(třeba 2 přijímače v 1 letadle apd.)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
RIP
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od RIP »

michalval píše:Nehodlám reagovat na téma BAN, nickname atd. ale pokud jde o DX6i, tak jsi vedle jak ta jedle.

DX6i je super. Mám jí už týden v servisu a pohoda :-D

PS: ta vadná serie je docela problem, venku je hezky a ja sedím doma a jsem nastvanej. A jejich přístup to teda moc nezmírňuje. I když je pravda, že kdyby mě prodali nefunkční kus a nechtěli ho vyměnit, že by to bylo asi horší.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od Jetson »

RIP píše:

PS: ta vadná serie je docela problem, venku je hezky a ja sedím doma a jsem nastvanej. A jejich přístup to teda moc nezmírňuje. I když je pravda, že kdyby mě prodali nefunkční kus a nechtěli ho vyměnit, že by to bylo asi horší.

A přitom stačilo, opravit si to samodomo, popřípadě napsat němcům o náhradní páky a za 3 dny si to přehodit sám. :wink:
davehaja
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od davehaja »

Jetson píše:
RIP píše:

A přitom stačilo, opravit si to samodomo, popřípadě napsat němcům o náhradní páky a za 3 dny si to přehodit sám. :wink:

Zdarec.Kam přesně napsat?Dík za odpověď
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“