prikrylm píše:... prostě Futaby jsou dobré tak na jeřáby)
RadioMaster TX16S
Re: RadioMaster TX16S
Já ti rozumím, ale když jsem sledoval diskuzi o autentizaci (RCGroup) vyšlo najevo, že autoři OTX používají (v některých případech) knihovny dodané výrobcem rádia. Pokud se něco podobného odehraje i při vyhodnocování telemetrie, nikdo neví co je jak "doupraveno". Dá se to snadno i rozumně zdůvodnit. Netvrdím, že to tak je, jen to je (pro mě) nepřesvědčivý.prikrylm píše:...No jo, teď se dívám, že ty hodnoty jsou na obrázku nečitelné, ale skutečně jsou to stejné hodnoty RSSI.Tím jsem chtěl naznačit, že vysílací výkony std FrSky modulu a té části 4IN1 TX16S, co vysílá FrSky, je prakticky shodná....
Jednoduchý a spolehlivý způsob vidím v praktickém ověření dosahu (funkčnost na kanálech přijímače) bez ohledu na hodnotu RSSI, tu potom lze i porovnat. Jednomu se to ale blbě dělá...(spínat osvětlení ?,...)
ellet píše:Já ti rozumím, ale když jsem sledoval diskuzi o autentizaci (RCGroup) vyšlo najevo, že autoři OTX používají (v některých případech) knihovny dodané výrobcem rádia. Pokud se něco podobného odehraje i při vyhodnocování telemetrie, nikdo neví co je jak "doupraveno". Dá se to snadno i rozumně zdůvodnit. Netvrdím, že to tak je, jen to je (pro mě) nepřesvědčivý.
Jednoduchý a spolehlivý způsob vidím v praktickém ověření dosahu (funkčnost na kanálech přijímače) bez ohledu na hodnotu RSSI, tu potom lze i porovnat. Jednomu se to ale blbě dělá...(spínat osvětlení ?,...)
Tohle mě při odeslání příspěvku taky napadlo.
...
Tak zajedu na vysočinu a můžeš mi se zjištěním dosahu pomoct.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
LV píše:"juraj.jurej"Futaba je už dinosaurus. Aj s cenou, ako niektoré muzeálne kúsky.
Urcite. Na tie vase hracky je najlepsi radiomajster.
Když na ty naše hračky u Futabů nemají šablony, tak co nám zbývá...
prikrylm píše:Když na ty naše hračky u Futabů nemají šablony, tak co nám zbývá...
Hmm a ty jsi někdy měl v ruce nějakou Futabu s režimy tedy alespoň od T12FG po T18MZ nebo T32MZ, že víš co tam je nebo není? Nebo jsou to jen blbé kecy? Si odpovím sám, blbé kecy ...
MomoBrut píše:"prikrylm" Když na ty naše hračky u Futabů nemají šablony, tak co nám zbývá...
Hmm a ty jsi někdy měl v ruce nějakou Futabu s režimy tedy alespoň od T12FG po T18MZ nebo T32MZ, že víš co tam je nebo není? Nebo jsou to jen blbé kecy? Si odpovím sám, blbé kecy ...
Máš naprostou pravdu. Jen blbé kecy, protože jsem jen četl manuály.
Ale srovnáváš rádio za $500 USD (T12FG bazar), které toho moc neumí s rádiem za 150$ (nové), které umí minimálně srovnatelné věcí jak T32MZ ($3000)?
A jak s těmito Futabami napáruješ hračky typu E010 nebo BNF od HorizonHoby? Nebo nesmím s takovými modely lítat? Nebo si musím ke každému modelu koupit extra vysílač? Proč?
A měl jsi ten RadioMaster v ruce? Nebo jsi v něm dokonce napípal nějaký model?
Awandalor píše:"Awandalor" Zkoušel jsem všechny možné kombinace, oba TTL porty, JR šachtu, v nastavení externího modulu je možnost FS2A - RX, ale vysílačka nic (samo že ve spec fci mam trainer na vypínač a vypínač sepnutý)
Ještě mohu zkusit FS-IA6B připojit k PC přes ftdi a podívat se jestli z něho něco leze na s.bus, někde jsem tu na na foru našel že by měl běžet na 38400 baud.
Opravdu jsem zkusil snad všechny možný kombinace zapojení a nastavení.
Master/Serial asi fakt nechodí, zkoušel jsem i inverzní s.bus a nic.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
prikrylm píše:
A jak s těmito Futabami napáruješ hračky typu E010 nebo BNF od HorizonHoby? Nebo nesmím s takovými modely lítat? Nebo si musím ke každému modelu koupit extra vysílač? Proč?
A měl jsi ten RadioMaster v ruce? Nebo jsi v něm dokonce napípal nějaký model?
Ano na lietajúce hračky je rádio za 150€ dobrá voľba.
A presvedč niekoho čo sa vozí na Medveďovi (konzervatívny dinosaurus) že keď si kúpi Daciu a dotuní si tam milión vecí, že je to rovnaká vozba....
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:Ano na lietajúce hračky je rádio za 150€ dobrá voľba.
A presvedč niekoho čo sa vozí na Medveďovi (konzervatívny dinosaurus) že keď si kúpi Daciu a dotuní si tam milión vecí, že je to rovnaká vozba....
Tak tohle srovnání hodně kulhá.
LV, to prirovnani kulha na obe nohy. Samozrejme jako zacatecnik nemam rozhled a zkusenosti letitych panu modelaru, nicmene rekni mi co to radio neumi/je horsi oproti Futabe. Ano, bocni slidery nic moc (oprava na 3d tiskarne v radu korun) a horni potaky taky zadna slava (pouzivam jeden na hlasitost, na coz bohate dostacuje), a to je z minusu asi tak vsechno. Proste tam nikde nevidim opravnenost radikalniho navyseni ceny v pripade koupe Futaby. Zatimco porovnavat Mercedes a Dacii je rekneme, hm, zcela mimo misu, to jsou naprosto odlisne stroje. Jedine na co se lze asi odvolavat je to dinosaurstvi, popripade vernost znacce nebo dodrzovani nejake image.
Co Futaba umí/v čem je lepší přijde až s přechodem na větší, rychlejší nebo cennější hračky. Abych nebyl považován za Futabistu - používám Graupnery, Frsky, Jeti, no a stařičkou Futabu. A žádná mě osobně zatím nevypekla.Krovak84 píše:LV, to prirovnani kulha na obe nohy. Samozrejme jako zacatecnik nemam rozhled a zkusenosti letitych panu modelaru, nicmene rekni mi co to radio neumi/je horsi oproti Futabe. Ano, bocni slidery nic moc (oprava na 3d tiskarne v radu korun) a horni potaky taky zadna slava (pouzivam jeden na hlasitost, na coz bohate dostacuje), a to je z minusu asi tak vsechno. Proste tam nikde nevidim opravnenost radikalniho navyseni ceny v pripade koupe Futaby. Zatimco porovnavat Mercedes a Dacii je rekneme, hm, zcela mimo misu, to jsou naprosto odlisne stroje. Jedine na co se lze asi odvolavat je to dinosaurstvi, popripade vernost znacce nebo dodrzovani nejake image.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
BoŠ> A to je tedy konkrétně co? Jestli myslíš spolehlivost, tak tu bohužel u nového výrobku těžko můžeme posuzovat. Krom toho bezolovnaté pájky pravděpodobně v určitém časovém horizontu odrovnají veškerou elektroniku a je jedno, co to bude a kdo to vyrobí. Osobně je mi nějaké dělení na Futabisty, Graupneristy i jiný -isty úplně u zadku, ať si každý koupí a létá s čím chce, jen bych chtěl prostě vědět, co všechno navíc mi dá Futaba za 20k oproti Radiomasteru za 4k. Zatím mi to nikdo neřekl, dočetl jsem se jen neurčité fráze.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Rozdiel je v HW a komforte. Tí co nemanu cas na prerabanie, bastlenie a travenie desiatok hodin nad apgrejdami si kupia Futabu, Jeti...
Tí co lietaju modely, ktorych cena zacina na 1500€, alebo ich stavali stovky hodin, neriasia ci radio, ktore pouzivaju minimalne 10 rokov stoji 150, alebo 1500€.
Tí co lietaju modely, ktorych cena zacina na 1500€, alebo ich stavali stovky hodin, neriasia ci radio, ktore pouzivaju minimalne 10 rokov stoji 150, alebo 1500€.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
A zase univerzalni nicnerikajici fraze. V případě vymeny slideru jsem povolil 4 sroubky, prehodil je a zasrouboval. 10 minut s prstem v nose. Dalsich asi 20 minut mi zabralo nahrani posledniho firmware do radia a multimodulu, pac jsem to delal poprve. To je vsechno, od te doby jen litam. Takze kde jsou ty desitky hodin?
Panove, vic a vic ziskavam na dojmu, ze vam to obhajeni 5x vyssi ceny moc nejde. Nebylo by snadnejsi priznat, ze jde ve finale o to, kdo je vic "Adidas"? Ale chapu, ze na letisti vypada lip mit na krku povesenyho Graupnera, Futabu, Jeti atp. nez cinsky klon klonu.
Stihl jsi to editovat, tak jen dodam - paklize neresi, zda si koupili radio za 150, nebo 1500 euro jen dokazuje nulovy prinos nasobne investice. Ma to v tom pripade stejny smysl jako postavit vedle sebe totozna zavodni auta a u jednoho dat 5 nasobnou cenu. Tudiz to smysl nema.
Panove, vic a vic ziskavam na dojmu, ze vam to obhajeni 5x vyssi ceny moc nejde. Nebylo by snadnejsi priznat, ze jde ve finale o to, kdo je vic "Adidas"? Ale chapu, ze na letisti vypada lip mit na krku povesenyho Graupnera, Futabu, Jeti atp. nez cinsky klon klonu.
Stihl jsi to editovat, tak jen dodam - paklize neresi, zda si koupili radio za 150, nebo 1500 euro jen dokazuje nulovy prinos nasobne investice. Ma to v tom pripade stejny smysl jako postavit vedle sebe totozna zavodni auta a u jednoho dat 5 nasobnou cenu. Tudiz to smysl nema.
Některé zkušenosti jsou prostě nepřenositelné, člověk k nim musí dospět sám.Krovak84 píše:A zase univerzalni nicnerikajici fraze. V případě vymeny slideru jsem povolil 4 sroubky, prehodil je a zasrouboval. 10 minut s prstem v nose. Dalsich asi 20 minut mi zabralo nahrani posledniho firmware do radia a multimodulu, pac jsem to delal poprve. To je vsechno, od te doby jen litam. Takze kde jsou ty desitky hodin?
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570