JETI 2,4GHz bez zdzd a graup15
Pánové, na Hrad, na Hrad,nebo alespoň do vlády.Tady je Vás škoda.Dozvíme se teda jak se připojilo to EVO se syntézou?A taky někdo říkal jak se to dá vyřešit čistě- Futaba a protože provozuje 35 i 2,4 jednoduše přehodí originál. moduly. Kolikrát jsi je už přepíchl,kolikrát to ještě uděláš a hlavně co s tím budeš dělat potom!!! (stejný problém u Graupnera).Naprosto vážně uvažuji v případě Futaby(T 12FG ) vykuchat ten FASST modul TM 14 z krabičky a dát ho na přepínač dovnitř.Že bych spadnul s nějakou větší obludou zrovna na tuhle i legální zástavbu moc nevěřím. Ale když budu klikař tak ty subtilní piny jednou vylomím jak to tam budu strkat nebo vyndavat, když budu smolín tak se mi to učochtne za letu jak se jenom dotknu vzadu vysílače.
coro píše:j3nda píše:jak mi bylo vysvetleno tak tim to nebude nebot futaba se dela pouze v 1 verzi a to 100mW ktere jsou u nas povolene, 10mW pry plati jen pro kanalove systemy
Ano, ale potom by mala mať to CE. Asi ho aj má, tak prečo ho ty nemáš neviem... Dokonca má prepínanie na francúzke predpisy, majú to trochu inak.
S tými 10 či 100mW je to ešte zamotanejšie, mám pocit že by malo sedieť že modelárske DSSS vysielajú tak málo dát že na žiadej frekvencii nevysielajú dlhšie ako je uvedené v popise výnimky pre FHSS, a teda by mohli pre účely novej vyhlášky zostať na 100mW. Pardon že som do toho šťuchol, to asi nie je vhodná téma do tohto stromu.
Aby som ostal k veci - nejak mi to ušlo, ale ako to má Jeti?
K futabe bol niekde na nete aj celý protokol, to niekde nerastie?
Akým výkonom vysiela Jeti 2,4 a akú má spotrebu prúdu?
Aj modul ale keďže vysiela aj príjmač tak aj príjmač. Aby sa nepadalo na napätie a vyhorené BEC?
Protokol Futaby:
http://zd.wwwcity.cz/FASSTcertifikace.pdf
Malik píše:Pánové, na Hrad, na Hrad,nebo alespoň do vlády.Tady je Vás škoda.Dozvíme se teda jak se připojilo to EVO se syntézou?A taky někdo říkal jak se to dá vyřešit čistě- Futaba a protože provozuje 35 i 2,4 jednoduše přehodí originál. moduly. Kolikrát jsi je už přepíchl,kolikrát to ještě uděláš a hlavně co s tím budeš dělat potom!!! (stejný problém u Graupnera).Naprosto vážně uvažuji v případě Futaby(T 12FG ) vykuchat ten FASST modul TM 14 z krabičky a dát ho na přepínač dovnitř.Že bych spadnul s nějakou větší obludou zrovna na tuhle i legální zástavbu moc nevěřím. Ale když budu klikař tak ty subtilní piny jednou vylomím jak to tam budu strkat nebo vyndavat, když budu smolín tak se mi to učochtne za letu jak se jenom dotknu vzadu vysílače.
Docela by mne zajímalo, jak dáš tu desetipinovou sběrnici na přepínač. Nehledě k tomu, že i standardní modul zavřený uvnitř je stejně připojený přes ten sám konektor....
coro píše:j3nda píše: Aby som ostal k veci - nejak mi to ušlo, ale ako to má Jeti?
K futabe bol niekde na nete aj celý protokol, to niekde nerastie?
Akým výkonom vysiela Jeti 2,4 a akú má spotrebu prúdu?
Aj modul ale keďže vysiela aj príjmač tak aj príjmač. Aby sa nepadalo na napätie a vyhorené BEC?
JETI vykon 100 mW, spotreba proudu u vysilaciho module a prijimace zhruba stejna - kolem 40mA (33 -42) - takze zanedbatelna, dokumentace, CTU a podobne u vyrobce. postupne ke stazeni na jejich strankach, na manualu se pracuje. testy doposud OK
pastyrik píše:JETI vykon 100 mW, spotreba proudu u vysilaciho module a prijimace zhruba stejna - kolem 40mA (33 -42) - takze zanedbatelna, dokumentace, CTU a podobne u vyrobce. postupne ke stazeni na jejich strankach, na manualu se pracuje. testy doposud OK
Netestoval jsi taky jak si poradí s poklesy napětí a v jakém rozsahu napětí RX jede? Třeba na reg. zdroji s proudovým omezením nasimulovat slabé aku a při pohybu serv bude docházet k poklesům napájení.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
ano, zkousel. cele zarizeni je staveno na trivoltove technologii tak podle toho dopadly i zkousky. u vysilace neni co zkouset, jednak je vysilac vetsinou na 5V technologii a tak zkolabuje driv nez modul a jednak je povoleny rozsah napajeni modulu podstatne vys i niz nez vysilacove akumulatory.
u prijimace horni hranici nema cenu zkouset, jelikoz by pred jejim dosazenim davno odesla serva a tak jsem zkousel jen spodni hranici a poklesy. zacal jsem u 7V a poklesem o 0,1V na krok. pri 2,5 V odpadly vsechna serva co jsem nasel, pri 2,2 V byl na osciloskopu stale normalni signal z prijimace tzn. ze fungoval a tim jsem zkoncil. kdyz se nehybe servo, je nam k nicemu ze funguje prijimac....
ted jeste zkousim spojovani prijimacu - to je zajimave. ale dulezitejsi nez rozsah napajeciho napeti bude zkouska odolnosti na kratke napetove pulsy. (30 V a asi 2 milisekundy) tam ma vetsina zarizeni s procesorem problem. malokdo pouziva EMI filtry a bezindukcni kondenzatory a pak je problem hned
u prijimace horni hranici nema cenu zkouset, jelikoz by pred jejim dosazenim davno odesla serva a tak jsem zkousel jen spodni hranici a poklesy. zacal jsem u 7V a poklesem o 0,1V na krok. pri 2,5 V odpadly vsechna serva co jsem nasel, pri 2,2 V byl na osciloskopu stale normalni signal z prijimace tzn. ze fungoval a tim jsem zkoncil. kdyz se nehybe servo, je nam k nicemu ze funguje prijimac....
ted jeste zkousim spojovani prijimacu - to je zajimave. ale dulezitejsi nez rozsah napajeciho napeti bude zkouska odolnosti na kratke napetove pulsy. (30 V a asi 2 milisekundy) tam ma vetsina zarizeni s procesorem problem. malokdo pouziva EMI filtry a bezindukcni kondenzatory a pak je problem hned
coro píše:Zatiaľ super.
P.S. aj keď servá už nevládzu, prestanú odoberať prúd, a keď príjmač zostane na príjme je to lepšie než jeho reset. opačný prípad by nepotešil.
A taky by ještě mohla fungovat telemetrie s GPS modulem pro snadnější nalezení modelu
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
pastyrik píše:ale dulezitejsi nez rozsah napajeciho napeti bude zkouska odolnosti na kratke napetove pulsy. (30 V a asi 2 milisekundy) tam ma vetsina zarizeni s procesorem problem. malokdo pouziva EMI filtry a bezindukcni kondenzatory a pak je problem hned
Absolutny suhlas, mohol by som poprosit otestovat (ak bude aparatura) - 5 mikrosekundovy pokles o 0,5V (typicka odozva linearnho stabilizatora na prudovu spicku) a 5 mikrosekundovy a 20 milisekundovy pokles o 2V (podobne pre spinany zdroj) z pociatocnej urovne 5,6V? Tiez skokovu zmenu z 5,6V na 3,6V. Dakujem.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72