iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger
Mňa by zaujímalo, že ktorý SW považujete za ten "NAJ" pre všeobecné modelárske nabíjadlo ako také - a či ten váš NAJ software umožňuje dodefinovať zariadenia pre ONLINE snímanie údajov zo sériovej linky resp. či to rovno má definície pre iCharger.
Ja som trebárs naučený na Microlog (Orbitronics) - moc to nevie, ale to čo potrebujem, to má, obsluha sériovej linky je tip-top, paket nevypadne ani keby sa čo robilo, ani na 700MHz Pentiu III bežiacom XP-čka popri prezeraní videa na dvoch monitoroch súčasne - kozmická technológia. Ibaže to nie je vhodné pre iCharger.
Ja som trebárs naučený na Microlog (Orbitronics) - moc to nevie, ale to čo potrebujem, to má, obsluha sériovej linky je tip-top, paket nevypadne ani keby sa čo robilo, ani na 700MHz Pentiu III bežiacom XP-čka popri prezeraní videa na dvoch monitoroch súčasne - kozmická technológia. Ibaže to nie je vhodné pre iCharger.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
NEJ - ono to ani moc nejde určit co je nej.
Mi jde jen o to, vidět celou křivku a jak rychle to padá po začátku vybíjení a kolem kolena při konstantním měřítku. A protože blbě vidím, tak i silnější linky průběhů. Ty ostatní "features" jsou už jen pro hraní.
Pro mě právě PowerCube dával přehledné grafy. Když se spojení náhodou rozpadlo, tak uměl grafy sloučit. A především si nastavení pamatoval a nemuselo se pokaždé znovu naklikat.
Toto jsou věci, které mě u LogView docela vadí.
I když popravdě řečeno, nějaké grafy dělám jen u nové baterky a před uložením na podzim. Takže v podstatě o nic nejde.
Mi jde jen o to, vidět celou křivku a jak rychle to padá po začátku vybíjení a kolem kolena při konstantním měřítku. A protože blbě vidím, tak i silnější linky průběhů. Ty ostatní "features" jsou už jen pro hraní.
Pro mě právě PowerCube dával přehledné grafy. Když se spojení náhodou rozpadlo, tak uměl grafy sloučit. A především si nastavení pamatoval a nemuselo se pokaždé znovu naklikat.
I když popravdě řečeno, nějaké grafy dělám jen u nové baterky a před uložením na podzim. Takže v podstatě o nic nejde.
Zdá se, že jsem přišel na to jak LogView domluvit, aby měl ve výsledku jen jeden graf. Je třeba v procesech zvýšit prioritu procesu u LogView minimálně o jeden stupeň, lépe dva. Pak drží a graf nerozseká.
Pro zajímavost graf, jak se iCharger vyrovná se dvěma 3články 1800mAh spojenými v serii a nabíjenými v režimu STORAGE jako 6článek. Předtím byly oba vybity na 3,3V a den odpočívaly.
Ta baterka, které patří horní 3 křivky byla už dříve vyřazená (aktuálně 1350 mAh, 140 mΩ), ta druhá ještě fungovala, ale už je na odpis nejspíš už taky (1600 mAh, 80 mΩ) . Mě jen zjímalo, jak se s tímto šrotem iCharger vyrovná. Řekl bych, že i když to na první pohled podle grafu moc extra nevypadá, tak se mu to ve zvoleém režimu docela povedlo.

Pro zajímavost graf, jak se iCharger vyrovná se dvěma 3články 1800mAh spojenými v serii a nabíjenými v režimu STORAGE jako 6článek. Předtím byly oba vybity na 3,3V a den odpočívaly.
Ta baterka, které patří horní 3 křivky byla už dříve vyřazená (aktuálně 1350 mAh, 140 mΩ), ta druhá ještě fungovala, ale už je na odpis nejspíš už taky (1600 mAh, 80 mΩ) . Mě jen zjímalo, jak se s tímto šrotem iCharger vyrovná. Řekl bych, že i když to na první pohled podle grafu moc extra nevypadá, tak se mu to ve zvoleém režimu docela povedlo.

Otazka: What happens if one of my chargers fails after the first 12 months of warranty has elapsed? Hobbyking.com will not want to help me so can I return my charger to you for repair and will this repair be free or charged for?
Odpoved: You can send us for repairing after the first 12 months of warranty, and you need only pay for the combine freight cost.
----------------------------
Takze ak dobre rozumiem, po uplynuti zaruky je mozne po poruche nechat iCharger opravit u vyrobcu, ktory si za opravu nezauctuje nic, zaplatit mu treba len jeho postovne vylohy...
Odpoved: You can send us for repairing after the first 12 months of warranty, and you need only pay for the combine freight cost.
----------------------------
Takze ak dobre rozumiem, po uplynuti zaruky je mozne po poruche nechat iCharger opravit u vyrobcu, ktory si za opravu nezauctuje nic, zaplatit mu treba len jeho postovne vylohy...
Pekne baterky, bud spickove riadenie kvality vyroby alebo su to parovane clanky ... hlavne ale sam vidis, ze nema zmysel to kvoli diagnostike vybijat malymi prudmi pod 3,6V/cl., to koleno zbadas. Sam vyrobca kdesi uvadza, ze u tychto bateriek novej technologie vybijanie malymi prudmi uz pod 3,5V/cl. clanky poskodzuje (mozno coro upresni kde je to napisane, ja som to len letmo kdesi zachytil).
Ťažko povedať, či je to náhoda, ale tie stredné články zvyknú viac trpieť na teplo a rýchlejšie to s nimi ide dolu vodou.
Ono ale 80 cyklov je úplne normálne, že aj rozumná Čína je ešte stále vo výbornej kondícii, chleba sa láme medzi 100. a 200. cyklom, aspoň u mňa. Okolo 200. cyklu mi zatiaľ každá lepšia čínska baterka zdochla, skapíňať to začne ale až niekde medzi 120.-tym a 150.-tym cyklom.
Ono ale 80 cyklov je úplne normálne, že aj rozumná Čína je ešte stále vo výbornej kondícii, chleba sa láme medzi 100. a 200. cyklom, aspoň u mňa. Okolo 200. cyklu mi zatiaľ každá lepšia čínska baterka zdochla, skapíňať to začne ale až niekde medzi 120.-tym a 150.-tym cyklom.
TomasC píše:To jsem si taky říkal... Je to příprava na zimování aku. Vybít a nabalancovat na 3,6V. Proto jsem šel tak nízko.
To balancuješ na iCharger nebo na něčem jiném? Z manuálu k iCharger:
Nominální cílové skladovací napětí závisí na typu Lithiového akumulátoru: 3,75V/článek pro Lilo, 3,85V/článek pro LiPo a 3,3V/článek pro LiFe.
Jak tam těch 3,6V nastavíš? Mám za to, že tam jsou tyto 3 hodnoty "zadrátované".
Navíc by mě zajímalo proč tak nízko? Hořejší před časem psal
Já jsem teď v režimu STORE nabíjel LiPol 3300 mAh na 3,85V a mAh zobrazené při ukončení STORE byly při tomto napětí 1384, což je 41%. Tedy i tak míň jak doporučených 50%.[/quote]Akumulátory LiPo a A123 by mely být skladovány nabité na cca 50% své jmenovité kapacity.
m2 píše:Skús mu v režimu STORAGE podhodiť 6s vytvorený z dvoch 3s, kde jeden 3s má 3,7V a druhý 3s má 4,1V...
Inteligence, neinteligence, nakonec mi to nedalo a tuto zběsilost jsem na těch baterkách co jsou na vyhození vyzkoušel.
Co se dělo?
Nic, Jen iCharger vypustil kuřata, které zapípaly a STORAGE se ukončilo. Stejně to dopadlo při dalších pokusech, kdy napětí na baterce bylo blízko 3,85V. Tj cca +-0,15V.