T-rex 550E
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Ocas mírně kmitá? Ve visu? A když s tím lítáš normálně po obloze tak to kmitání vidíš? Má to na něco vliv? Ne? No prima, já bych jen řekl že 550-ku jsem si nekupoval abych zkoumal drobné pokmitávání ocasu ve visu ale na lítání (až se naučím) a tedy z mého pohledu NENÍ CO ŘEŠIT
Hmm, to že ocas kmitá znamená že servo vrtulky neustále překmitává ze strany na stranu. U rychlých serv to dokonce nemusí být ani vidět. Je to jen slyšet. Takové servo s takovým nastavením brzy zničíš. Pak s neovladatelnou helinou třískneš o zem.
Takže rada opravdu skvělá.
Hmm, to že ocas kmitá znamená že servo vrtulky neustále překmitává ze strany na stranu. U rychlých serv to dokonce nemusí být ani vidět. Je to jen slyšet. Takové servo s takovým nastavením brzy zničíš. Pak s neovladatelnou helinou třískneš o zem.
Takže rada opravdu skvělá.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Re: KMITÁNÍ OCASU
OPR píše:maniiax. píše: Ocas mírně kmitá? Ve visu? A když s tím lítáš normálně po obloze tak to kmitání vidíš? Má to na něco vliv? Ne? No prima, já bych jen řekl že 550-ku jsem si nekupoval abych zkoumal drobné pokmitávání ocasu ve visu ale na lítání (až se naučím) a tedy z mého pohledu NENÍ CO ŘEŠIT
![]()
jseš si natolik jistý svou radou, že dotyčný díky ní nepříjde o svůj model? ne? no prima ....... pro příště se raději zdrž jakých koliv reakcí.
Neboj nejsem tak blbej abych se řídil pčihlouplíma radama že kmitání ocasu vlastně ničemu nevadí a že není třeba to řešit. 450 s gyrem futabou se mi ani nehne, nejenže je stím lepší polétání ale i na pohled to vypadá o mnoho lépe
než do stran rozhoupanej vrťas.
- maniiax.
- Bydliště: Praha, ale často v Ústí n/L, Plzni, Brně, Litomyšli, Domažlicích ...
- Kontaktovat uživatele:
Pominu že na většinu dotazů je tu vždy několik ROZDÍLNÝCH odpovědí, stejně si tazatel musí vybrat.
Ale trvám na tom že mírné kmitání ocasu nevadí. Samozřejmě že vše je nastavené jak má být, nikde nic nedře a ten pohyb je malý. Ale pokud se to někomu podaří srovnat naprosto dokonale s 3G, nasypu si popel na hlavu a rád se poučím jak na to.
Nemám nic proti tomu abyste mé příspěvky přeskakovali, neskrývám že jsem začátečník a přesně jako odpověď od začátečníka to jistě bere i tazatel. Takže můj názor je takový jak jsem psal, nic není dokonalé
(rád se podívám na visisí 550-ku bez jakých-koliv kmitů na ocasu)
Ale trvám na tom že mírné kmitání ocasu nevadí. Samozřejmě že vše je nastavené jak má být, nikde nic nedře a ten pohyb je malý. Ale pokud se to někomu podaří srovnat naprosto dokonale s 3G, nasypu si popel na hlavu a rád se poučím jak na to.
Nemám nic proti tomu abyste mé příspěvky přeskakovali, neskrývám že jsem začátečník a přesně jako odpověď od začátečníka to jistě bere i tazatel. Takže můj názor je takový jak jsem psal, nic není dokonalé
(rád se podívám na visisí 550-ku bez jakých-koliv kmitů na ocasu)
AURORA 9
T-REX 450, 550, 700 (vše E s 3G)
blade MSR do kanclíku je nutnost
- maniiax.
- Bydliště: Praha, ale často v Ústí n/L, Plzni, Brně, Litomyšli, Domažlicích ...
- Kontaktovat uživatele:
georgIII píše:... ale i na pohled to vypadá o mnoho lépe
Nemluvils předtím o rozhoupané helině, psals o mírném kmitání, pod tím si představím to co vidím u sebe, na 3m od sebe to ani nevidím.
Ale co já se vlastně rozepisuju, až to srovnáš, poprosím tě o radu, jestli se toho dožiju
AURORA 9
- Vladimir7
- Kontaktovat uživatele:
Pokmitávání ocasu je téměř vždy způsobeno mechanickou závadou. Buď špatně uložené gyro. Nebo tím že něco někde drhne, gripy, smykátko, ložiska, .... A stačí když to drhne velmi málo. Vůle většinou nevadí s tím si gyro a slušné servo poradí. Chybná funkce elektroniky je spíše vyjímečným případem.
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar
maniiax. píše:georgIII píše:... ale i na pohled to vypadá o mnoho lépe
Nemluvils předtím o rozhoupané helině, psals o mírném kmitání, pod tím si představím to co vidím u sebe, na 3m od sebe to ani nevidím.
Ale co já se vlastně rozepisuju, až to srovnáš, poprosím tě o radu, jestli se toho dožiju
to musím srovnat, když ocas nekmitá na 450 SE s Futabou 401 a tím myslím že se nehne ani o milimetr tak to musí jít i u 550 i za cenu že to gyro ALIGN hodím na hnůj. Sorry ale tím houpáním jsem myslel kmitání ocasu do stran.Možná kdybych nikdy neviděl že může ocas u vrťase opravdu perfektně držet tak to taky neřeším ale když pak vidíš že to drží jak přibytý u pár let starýho vrťase ktrej už má hodně nalítáno a nová 550 za 16koliíků kmitá tak to naštve.
OPR píše:Ono neházej zatím gyro do žita a prozatím zkus to gyro přemístit na jiné místo uložení v modelu. Pokud to nezabere - rošlápni to a vůbec pro něj nebreč. GP780 je něco co němělo vůbec spatřit světlo bóóóží.
Tak chlapi, žádná mechanika ale posraný gyro od Alignu. Ani jsem nezkoušel dát to Align servo jinam jak mi radil mazák OPR a rovnou jsem nasadil Futabu 401 a ejhle ocas jak přibitej. Tak letí na hnůj milé gyro od Alignu. Kdo se trápíte s kmitáním ocasu a používáte gyro Align 780 tak závada není v mechanice ale v samotném gyru.
- Screwball671
Je zajíímavý, že si na tu 780tku stěžuje hodně kidí ale spíš na problémy s nastavením, Petr Novotný mi to potvrdil, sám používá 750tku a tohle tedy opravvdu moc nevelebil. Prej se dělaj už jen tyhle 780tky. Poslední ledka myslím upravuje použití v různých třídách heli, máš to správně?
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Screwball671 píše:Je zajíímavý, že si na tu 780tku stěžuje hodně kidí ale spíš na problémy s nastavením, Petr Novotný mi to potvrdil, sám používá 750tku a tohle tedy opravvdu moc nevelebil. Prej se dělaj už jen tyhle 780tky. Poslední ledka myslím upravuje použití v různých třídách heli, máš to správně?
Jasný, to jsem všechno vyzkoušel, mám i 450Pročko s tím samým gyrem a dělá mi to taky, já už těm gyrům od Alignu nevěřím a po mechanické stránce mám všechno naprosto v pořádku. Výměna za Futabu je toho všeho důkazem.Jedině 450SE s Futabou to nedělala, jak už jsem psal ocas jak přibitej.
- maniiax.
- Kontaktovat uživatele:
raging píše:Pokud je mechanika vrtulky v pořádku,není problem 550 ku s 3 G nastavit tak,aby vůbec nekmitalaMůžeš se klidně přijet podívat
[/b]
No popravdě řečeno, Olomouc není za rohem, být to blíž tak se stavím. Mě ten ocas mírně pokmitává, ale abych to viděl, musím to sledovat a protože se na to nesoustředím tak už to skoro nevnímám. Je to fakt velmi mírné a nemá to vliv na let, takže neřeším (stejně nevím jak
AURORA 9