Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem

#316 Příspěvek od Jindra_S »

Tak jsem si včera zase pohrával s DX8, mixama a najednou reset vysílače, navíc doprovázený spuštěním motoru. To samé se mi stalo v neděli, ale přičítal jsem to slabé baterii vysílače.
Nicméně - pravděpodobně se jedná o chybu software - viz např. tohle vlákno http://www.helifreak.com/archive/index.php/t-367420.html, stačí jen se vrátit do menu pomocí tlačítka Back a nikoliv válečkem, což jsem asi náhodně udělal. Tož ať se někdo neleknete jako já.
Paradoxně, po pochopení základní filozofie (mimojiné díky Bauimu) mi jde u DX8 nastavit co potřebuji a opravdu jde napípat hodně, jen člověk musí jít filozoficky "s proudem" tak, jak to zamýšleli tvůrci. (Trošku mi to připomíná Apple - s proudem se plave výborně, proti proudu značně obtížně). Na čem by výrobce mohl zapracovat, je návod - včera jsem ho schválně prolistoval, ale o přiřazení kanálů, příkladech naprogramování, rozdílech mezi mixem pro levé a pravé křidélko jsem nic nenašel (nebo jsem to několikrát přehlédl?).
Skutečně jde diferenciacemi výchylek nastavit i u motýla větší výchylky (tohle na zahraničních fórech, kde V-tail mix řešili neuváděli - očividně je to také nenapadlo a doporučovali řešit HW mixem).
Poslední věci, které mne na DX8 vadí:
- Omezení pohybu serv - když nastavím max. travel, tak mám na mysli max. travel a vadí mi, že nějaký mix ho překoná. Není na to nějaká finta?
- Vario nebo jeho náznak - když už mám výškoměr, zabilo by tvůrce, aby vysílač občas pípnul, že model je asi v termice? A nečekám nic šíleně přesného, jako Sky asistant, klidně ať pípne, že poskočil až o metr.
-
baui

#317 Příspěvek od baui »

Jo, limity serv....kapitola sama pro sebe. Taky me to stve, ale udelat se s tim nic neda :roll: S tim variem souhlas. Na druhou stranu to beru tak, ze DX8 je hlavne navrhovana na heliny a letadla, vetrone HH v mysli vubec nemeli, takze se neni prilis cemu divit. Kdyz uz clovek to radio koupi, automaticky jiste kompromisy dela.
Po pravde by me nejvic znepokojoval ten reset, ale to se da udajne resit updatem radia, coz bych byt tebou udelal.
At to lita ;)
Tom
Shivaja
Kontaktovat uživatele:

#318 Příspěvek od Shivaja »

Ahoj lidi mam problem dneska sem skousel konecne pripojit a sprovoznit telemetrii co byla v sade s vysilackou ale jednak se mi ji podle navodu nepodarilo sparovat a rozchodit a druhak se po chvily zacala telemtrie docela hodne hrat tak nevim jestly nejni vadna nebo nekde nakej jinej problem mate stim nekdo skusenosti ? zahrejva se taky nekomu modul telemetrie ?

dilk za radu
Spektrum DX8, PZ Ultra Micro F4U Corsair, HK Durafly F4U Corsair , PZ Albatros D.Va, HK Bixler
saint21

#319 Příspěvek od saint21 »

Modul telemetrie by se neměl hřát a když ti nejde spárovat tak ji máš asi špatně zapojenou. Zkus to znova projít.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
Shivaja
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od Shivaja »

no problem je vtom ze se to hreje i kdyz ktomu nepripojim zadny cidla a s reciverem to spatne spojit nejde to nedovolujou konectory tak nevim.
Spektrum DX8, PZ Ultra Micro F4U Corsair, HK Durafly F4U Corsair , PZ Albatros D.Va, HK Bixler
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#321 Příspěvek od Genagen »

Dovolim si vsunout malou osobni reklamu :-)

Kdo by mel chut se prestat zlobit s DX8 a chtel by prejit v ramci systemu na spolehlivou vysilacku, kde jdou naprogramovat vetrone bez kompromisu tak se juknete na muj inzerat v sekci prodej:

P: Tx DSX11 DSM2 s moznosti upgrade na DMSS s telemetrii
Marwei

#322 Příspěvek od Marwei »

Ahoj, uvazuju o koupi Blade 130x. Potreboval bych pro nej Spectrum radio. Mam Auroru a jsem zvykly pouzivat urcite rozlozeni plynu pro heli (idle 1,2 apod.).

Chci se zeptat uzivatelu Spectum DX8 ( http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-modely-a-prislusenstvi/rc-soupravy-a-prislusenstvi/rc-soupravy/rc-soupravy-spektrum/spmr8800eu-dx8-dsm2-spektrum-air-heli-pouze-vysilac-m1-4, jestli lze nastavit rozlozeni prepinacu podle sebe jako je to napr. u Aurory ? Zkratka, abych mohl pouzivat stejne rozlozeni prepinacu co mam na Aurore i na Spectrum.
HK450v2HUDGESMD500; TRT450PROMB; TREX 550E ; Blade130X; Goblin 500
AURORA 9;SPECTRUM 8
baui

#323 Příspěvek od baui »

S urcitym omezenim to mozne je, viz str.16 manualu. Jestli mas nejakou konkretni predstavu, dej vedet, odpoledne to muzu zkusit ;)
Tom
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#324 Příspěvek od MartinMartin »

Zdarec, jsem novým majitelem DX8 mám však problém s přijímači DSM2 při zkoušce dosahu přestanou fungovat při 18m a výpadky se projevují již od cca 5m vše mi přijde nepravidelné a nahodilé někdy to funguje i dál ale spíš ne. Přijímače jsou určitě v pohodě odzkoušeno s DX6i která s nimi pracuje v pohodě ještě na 50m samozřejmě na snížený výkon. Přijímače dodávané k DX8 které mají modulaci DSMX fungují s DX8 bez problému. Nevíte někdo co s tím jinak samozřejmě reklamace, aktualizaci mám staženou nejnovější Spektrum DX8 AirWare Version 2.04
a ani výrobní série (HC204x) mého vysílače není uvedena v jakémkoliv buletinu. Díky za jakékoliv poznatky a zkušenosti.
xener

#325 Příspěvek od xener »

ake presne su tie DSM2 prijimace? a aku vysielaciu normu mas na tej DX6i nastavenu ?
Igel
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od Igel »

A mas DX8 prepnutu na DSM2?
WW2
erotel

#327 Příspěvek od erotel »

to:MartiMartin pošli to na reklamaci tohle sám nevyřešíš.

to:Igel DX8 si při párování vybere DSM2 nebo DSMX podle přijímače sama.
LOGO 600 SE ,MPX Gemini,DX8,Phoenix 3.0,Protos 500 stretch FBL Beastx
no jo začínám
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od MartinMartin »

Tak ta norma na té DX6i je nastavena na EU je to ještě DSM2 co se týká té DX8 tak s přijímači DSMX také funguje v pořádku na 50m při sníženém výkonu dál jsem nešel. Jinak vysílač si zvolí sám modulaci jestli je to přijímač DSM2 nebo DSMX nastavení je jen pro případ že by chtěl někdo provozovat DSMX přijímač v režimu DSM2 ale to nevím proč by někdo dělal. Jinak přijímače které jsem zatím odzkoušel a zlobý jsou tyto AR6100e, AR6110, AR6255 a AR7000 mám jich ještě víc ale přijímače jsou určitě v poho. Kurňa měl jsem starou dobrou DX7 ale když ta potvora se pokazila jinak ale DX8 perfektní rádio nedá se srovnávat s DX7 je to úplně někde jinde a navíc telemetrie ještě kdyby to tak fungovalo jak má.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#329 Příspěvek od Genagen »

MartinMartin píše:Zdarec, jsem novým majitelem DX8 mám však problém s přijímači DSM2 při zkoušce dosahu přestanou fungovat při 18m a výpadky se projevují již od cca

Kamarad (zde na foru Luzr) mel problemy s dosahem dx8 take. Resil to reklamaci.
Igel
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od Igel »

Erotel, tak moja DX8 si da povedat hned. Nastavim DSM2 a a je vymalovane
WW2
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“