Marek_Km píše:Tak a asi končím v klubu. Phantom mi uletěl. Beze srandy...
Pár dní jsem pryč, a dějou se tu takové věci.
Marek_Km - to je mě moc líto, upřímnou soustrast, hezky jsem si tu pokecávali, doufám, že ho najdeš, a nezanevřeš na to. Příp. našetříš na nového ptaaka, a pojedeš dál. Byla by škoda Tě tady nevídat
Já už nějakém pokročilejším vyhledávání pošilhávám delším dobu, čim více peněz na to věším, tím z toho mám blbější pocit.
Dnes už - nový podvozek (nijak levný!), FPV link s cloverleaf anténou, kamera GoPro 3 Black Ed., OSD Ghost, carbon vrtule, příští týden snad už Zenmuse a asi i výměna motorů, poté i na míru dělaná anténa pro zlepšení dosahu FPV vysílače.
Uff, je to už docela pěkná řacha, kdyby to ulítlo, asi bych si zadělal na JIPku...
Proto půjdu s nejvyšší pravděpodobností
do tohoto UHF lokátoru, je to docela sofistikovaná, malinkatá a lehounká věcička, která spolupracuje např. i s jakoukoliv PMR walkie-talkie (a jinými rádii). Myslím, že "Made in Israel"
Mám také již na stole Ghost OSD sestavu pro Phantoma (už aby byl v ptaakovi!), které mj. vkládá do přenášeného obrazu GPS souřadnice, takže budu pro pocit jistoty nahrávat i FPV videolink. Strategie hledání by poté byla se podle posledních nahraných GPS souřadnic dostat co nejblíže do místa přistání/pádu ptaaka, a poté ho lokalizovat tím UHF lokátorem. Má VOX detekci, tzn. že se automaticky aktivuje po vypnutí motorů a ukončení hluku vrtulí.
Pánové, jen doporučuji skutečně paranoidní ruční setup kompasu (kterému se většina ldí vyhýbá jako zbytečnému) pokaždé na novém místě létání či po transportu, důsledně čekat na ten zelený 20blik (uložena
home position), a taky preventivně kontrolovat a utahovat pravidelně vrtule.