DJI NAZA pokračování 2

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Martin.P

Re: DJI NAZA pokračování 2

#316 Příspěvek od Martin.P »

Možná to tu je, ale nenašel sem to. :(
jaký je rozdíl mezi Naza-M Lite a Naza-M ? Co jsem našel, tak k lite nepřipojím iOSD mini a BTU module.A v popisu funkcí sem jinak žádný rozdíl nenašel.Nebo je i rozdíl v letovém projevu?
Vyplatí se investovat do V2 ?
Našel sem na netu návod na upgrade lite na V2 , pokud se udělá upgrade bude fungovat s jednotku GPS od lite a LED modul?
Díky za odpovědi
martin z

#317 Příspěvek od martin z »

Já si to z Lite na V2 upgradoval a funguje to parádně. Nemůžu to ale srovnat s letovým projevem Lite, letěl jsem až po upgrade. Místo iOSD mám OSD pro chudé s označením OSD N1. Funguje to, zatím jen pár startů, menu a ikony ovšem pouze čínsky, na vyzkoušení stačí. Při druhým startu jsem si přepnul měření výšky z nepřesnýho barometru na podle mě přece jen přesnější GPS z Nazy (i když barometr by měl z principu výšku ukazovat přesněji). Ale co chtít od osd pro chudé... :lol:

http://www.goodluckbuy.com/fpv-flight-c ... e-gps.html

https://www.youtube.com/watch?v=YpkteYXINFo
martin z

#318 Příspěvek od martin z »

Ještě dodám, že po upgrade na V2 to samozřejmě funguje s původní GPS i původním LED modulem. Takže směle do upgrade a teď vyřešit jen ten největší problém - najít počítač na kterém upgrade bude fungovat! :lol: :lol: Já se nakonec chytnul až na bráchovým PC a to už jsem jen chodil od počítače k počítači, upgrade měl na flešce a zkoušel jestli soubor jde na tom PC spustit, můj dva roky starý PC s win7 64 bit se nechytal
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od celestyn »

martin z píše: najít počítač na kterém upgrade bude fungovat!

Je treba zakazat vse, co visi na portu 80 ! Pak to funguje v podstate na libovolnem PC. Protoze update funguje tak, ze na port 80 podhodi vlastni aktualizacni server a NAZA si mysli, ze je to ten originalni.
A chtel bych upozornit, ze se nedoporucuje pak upgradovat na 4.04, nebo 4.06, protoze si kontroluje serial number a prestane fungovat !
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
graup15

#320 Příspěvek od graup15 »

:mrgreen: :mrgreen: Jen jsem čekal,kdy DJI upgradem obsahující protiopatření na flashování Lite-MV2 ,de fakto přizná,že jsou to lumpové co si účtují za žlutou krabičku 3x víc než za Lite. Přitom střeva jsou totožné :-) :-)
Tak pozor!!! neaktulizovat..není to potřeba. je to chyták na majitele Lite-přehraných na V2.

Kluci z Nazaupgrade na tom pracují.
http://naza-upgrade.com

PS..kdyby radši místo idiotin,udělali pořádnou stíněnou krabičku kontroleru...
Wormsnake

#321 Příspěvek od Wormsnake »

Sak on nekdo neco vymysli jak to seriovy cislo obejit, divim se ze jeste nevysel alternativni FW...
Tahle cenova politika DJI jen nahrava Pixhawku cim vic lidi bude kvuli cene prechazet k Pixhawku tim vic jim to otevreny projekty nandaj. Nemaj byt nenasitni byt prodavani fantomu musi byt zlaty dul.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
martin z

#322 Příspěvek od martin z »

Je ve verzi 4.04 nebo 4.06 něco co nutně oproti 4.02 potřebuji k životu? Užívám si jak nádherně mi koptér lítá.
graup15

#323 Příspěvek od graup15 »

martin z píše:Je ve verzi 4.04 nebo 4.06 něco co nutně oproti 4.02 potřebuji k životu? Užívám si jak nádherně mi koptér lítá.

Neboj..nic podstatného tam není..jen kurvítko na nasrání lidí,co nečtou a přehrají si flashlou Lite :-) :-)
Tady máš seznam co tam je nového.
http://download.dji-innovations.com/dow ... tes_en.pdf
satgolden

DJI NAZA pokračování 2

#324 Příspěvek od satgolden »

Zdravím všechny, jen bych se chtěl zeptat, jestli to co mi udělala koptéra je v pořádku. Nastartoval jsem po kalibraci atd. a koptery byla na zemi, na OSD jsem viděl nulovou výšku, motory se točily. Pak jsem omylem vypnul vysílačku, což mělo za následek FailSave, ale překvapilo mi, že koptéra se odlepila od země a vylétla do výšky 20m. Je to normální? Tak nějak jsem očekával, že když je na zemi, nebude dělat nic.
DJI Phantom Main Frame Shell Cover + P330CB-H3-2D + E300 + Naza M Lite=>V2 + Taranis Plus +H3-3D
OK2BUH

#325 Příspěvek od OK2BUH »

Je to normální, nulová výška není pro ni důkaz, že je na zemi. Mohla startovat třeba ze střechy paneláku nebo z mostu. Jak se jednou motory roztočily tak si myslí, že letí.
satgolden

#326 Příspěvek od satgolden »

Fajn, díky, myslel jsem, že mám něco špatně.
DJI Phantom Main Frame Shell Cover + P330CB-H3-2D + E300 + Naza M Lite=>V2 + Taranis Plus +H3-3D
Hexagon

#327 Příspěvek od Hexagon »

Zdravim chalani, mam na Vas otazku ohladom failsafe modu prijimaca AR610C vysielac SPECTRUM DX8.

Snazim sa dat dokopy quadrocopteru s NAZA m lite a touto RC supravou. Vsetko sa mi podarilo nastavit, okrem failsafe, ktory ma byt aktivny po strate signalu RC.

Mam k dispozicii manualy, ktore tvrdia, ze failsafe sa nastavuje pocas bindovania prijimaca k vysielacu - na vysielaci sa nastavia kanaly do poloh, ktore sa maju objavit po strate RC signalu.

Na kanal GEAR som dal nastavovanie letovych rezimov ATTI / GPS a nasledne ked je aktivovany GPS na kanaly GEAR tak sa da zapnut pomocou kanalu AIL/DR failsafe mod.

Nastavil som na vysielaci failsafe, vypol ho, dal bindovaciu prepojku na bind/dat, zapol quadrocopteru, prijimac sa rozblikal ako mal... Stlacil tlacitlo TRAINER zapol vysielac po dokonceni vytiahol prepojku a vypol prjimac.

skusal som vytahovat prepojku hned po zapnuti prijimaca pred bindovanim s vysielacom....

proste nic.. po vypnuti vysielaca som registroval jedine ze raz sa vypol kanal THROTTLE a raz ostal tak ako bol.

Ale ziadny prechod na failsafe sa nekonal po vypnut vysielaca...

kedysi davno som to skusal s AR8000 a tym istym vysielacom SPECTRUM DX8 a ono to slo, ani sa napamatam ako, proste som zapol a slo to. Zato dnes s tom AR610C som zabil cely den...

Prosim, vedeli by ste mi poradit. Snad na tej DX8 treba nieco zapnut, alebo co ja viem..

Dakujem velmi pekne!
Modelár, ktorý lieta bez nehody, lieta pod svoje možnosti... :-D
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od VSCharlie »

Tak to jsi se snažil marně..
Failsafe je funkce přijímače, nikoliv vysílače, ten s ní má mimo způsobu provedení BIND, pramálo společného.
Obecně u přijímačů DSM - DSMX existuje několik druhů Failsafe, které se liší tím co umožňují.
Přijímač AR610C toto nastavení, které požaduješ neumožňuje, má pouze klasické Failsafe, které nastavuje plyn, ostatní kanály jsou při ztrátě spojení bez signálu.
K tomu, aby jsi mohl nastavit "polohy" pro jednotlivé kanály přijímače při ztátě signálu, musí přijíímač disponovat funkcí "SmartSafe™ Failsafe"
Bohužel SmartSafe™Failsafe, je pouze u "vyžší třídy" přijímačů - AR7610, AR8000, AR9020, atd.
Taky jsem se kdysi marně snažil, proto to vím.. :wink:
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
romanCM

#329 Příspěvek od romanCM »

Naza ale přece přejde do svého failsafe módu po ztrátě signálu přijímače. V takovém případě se zachová podle svého nastavení - buď stojí na místě a čeká a po poklesu napětí přistane nebo se vrátí domů a přistane (RTH). Není třeba řešit cokoli na přijímači. Mám to takhle vyzkoušeno.
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od VSCharlie »

J.j.
Strana 16 manuálu Naza-M V2 a 17 manuálu Naza-M Lite.
Stačí číst a pak v nastavení zaškrtnout jednu z možností, co má ŘJ při ztátě signálu z vysílače dělat.
Ovšem dotaz se týkal nastavení určitého FS na konkrétním přijímači.

P.S:
Já osobně jsem to tehdy taky neřešil s ŘJ Naza, ale u Cyclops Storm OSD a nedávno u FY-41 AP Lite.
Ale to sem nepatří... :wink:
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“