seltino píše:chtěl bych se zeptat,jestli je to Horuse X10 stejné jako u QX7, že pokud používáte ovládání vysílače stylem že vysílač držíte v dlaních a knipl držíte mezi palcem a ukazovákem, tak při krajních polohách narážíte prsty do přepínačů, nebo to má X10 už zmáknuté a při tomto druhu ovládání do přepínačů nenarážite?
Nešlo by si pomoci delším kniplem, tím bys měl prsty nad přepínačem.
Seltino, potvrzuji těch 13mm, tolik je mezi kniplem v nejnepříhodnějčí pozici a tím krajním krátkým přepínačem. U Horuse X-10 i X-12 je to stejné. Myslím že prst má +- taky těch 13mm, takže moc extra místa tam není. Ještě poprosím kámoše, který má Auroru a myslí, že i Spectrum, ať to taky změří. Přijde mi, že u všech vysílaček to bude +- to samé.
Asi záleží jak kdo má dlouhé kniply. Kamarád právě odměřil Auroru a tvrdí 18mm. Mimochodem, na mých Horusech mám kniply hodně krátké (zašroubované nadoraz).
Dříve jsem lítal Spektrumy, DX6,DX7,DX9 ve více generacích a tam jsem neto problém neměl, u Taranise X9D ten problém také není,ale u té QX7 je opravdu hrozně málo místa. Nad tou X10S přemýšlím, protože se mi dost líbí, ale asi by mě u rádia za tolik peněz mrzelo, že bych narážel ukazováčkem do přepínače, bohužel neznám nikoho s tímto rádiem ve svém okolí abych si to mohl vyzkoušet. když se podívám na Woitovou fotku s X12tkou, tak ten přepínač má přeplý ještě směrem ke kniplu,což bych já neměl, měl bych ho od sebe.
EDIT: můžete mi někdo změřit vzdálenost kniplů od sebe při středové poloze? já si pak dám fotku X10S do měřítka a porovnám s QX7. Dík moc
seltino píše:... můžete mi někdo změřit vzdálenost kniplů od sebe při středové poloze? já si pak dám fotku X10S do měřítka a porovnám s QX7. Dík moc
X12S 138 mm X10 113 mm
a knipl v nejbližším místě s přepínačem od sebe je u X10 20,5mm. A tady jsem ti pro to odměřování X10 vyfotil schválně teleobjektivem, takže by to nemělo mít velké zkreslení.
A ještě jedna míra, od osy kniplu k ose pravého přepínače je vzdálenost cca 43mm (X10 i X12).
krtek2k píše:Taky si ho můžeš odmontovat, je tam hromada dalších co hrdlo ráčí
Prepínače v polohe ku kniplu..... vzdialenosť horus aj Taranis rovnako. Rozteč kniplov je u Taranisu máaličko menšia... Jediný rozdiel je, že Taranis má prepínače v lajne, Horus mierne šikmo.... Ako som písal.. jedine odskúšať..... Je nutné dodať, že Taranis aj Horus sú palcovky...
tak za 9200 jde koupit Horus X10 i tady v ČR na emotors, je to ale ta první verze s nabíječkou mimo rádio a USB konektorem pro připojení nabíječky, a když už bych si měl kupovat rádio v téhle relaci chtěl bych poslední verzi a nákup bych viděl spíše u RCStudia kde je super podpora, než za 10,5K ve Švajcu kde si musíš připočítat DPH protože Švajc je mimo EU a řešení případné záruky se pak může taky prodražit... On i ten český prodejce musí z něčeho žít a když se bude všechno brát z venku tak tady těch prodejců s naskladněným zajímavým zbožím moc nebude. Každopádně ještě nejsem plně rozhodnut jestli dát tolik peněz za rádio, možná kdyby se objevila nějaká zajímavá akcička tak by mě to nahlodalo víc
seltino píše:tak za 9200 jde koupit Horus X10 i tady v ČR na emotors, je to ale ta první verze s nabíječkou mimo rádio a USB konektorem pro připojení nabíječky, a když už bych si měl kupovat rádio v téhle relaci chtěl bych poslední verzi a nákup bych viděl spíše u RCStudia kde je super podpora, než za 10,5K ve Švajcu kde si musíš připočítat DPH protože Švajc je mimo EU a řešení případné záruky se pak může taky prodražit... On i ten český prodejce musí z něčeho žít a když se bude všechno brát z venku tak tady těch prodejců s naskladněným zajímavým zbožím moc nebude. Každopádně ještě nejsem plně rozhodnut jestli dát tolik peněz za rádio, možná kdyby se objevila nějaká zajímavá akcička tak by mě to nahlodalo víc
V každom prípade to chce aspoň ošahať... Nieviem či tu je niekto zo SM kraja.... v najhoršom ja som z okresu CA ... je to 2 km za hranicou.... ale snáď nájdeš niekoho kto býva bližšie ....
ošahat, nebo změnil styl ovládaní, za svou "kariéru" letadlo-vrtulníkaře, jsem začínal jako letadlář, rádio jsme řídil palcemi, pak jsem začal lítat s pultem a řídil prst + ukazovák a když jsem přešel na heliny tak jsem zahodil pult a řídím prst+ukazovák, že bych znovu skončil tam kde jsme začínal, tedy u palců?