RadioMaster TX16S
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Re: RadioMaster TX16S
Ja si radšej kúpim každé 2-3 roky nové moderné rádio za 200 eur s Open TX, ako mať jednu zastaralú 10 ročnú Futabu za 2000 eur kde je slabý vývoj FW a podpora.Aj teraz pôjdem FrSky X20.
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne úte 21.07.2020 8:36, celkem upraveno 3 x.
FrSky Tandem X20
Omlouvám se majitelům Futab. že jsem o nich prohlásil že jsou dobré akorát na jeřáby. Není to pravda, myslel jsem to s nadsázkou - protože se na ty jeřáby skutečně používají - tolik pro ty, co nadsázku nepochopili*. Futaby jsou dlouhodobě spolehlivé a pro letadla vcelku dotažené stroje.
Pokud se budu rozhodovat, jaké nové (první?) rádio, tak už je to hodně na pováženou. Hlavně pokud nevím, jestli u toho RC vydržím. V takovém případě Futaba proti RadioMasteru může zkusit hrát na to, že je to hodně známá značka. Jinak asi nic.
---
* když vím, že moje rádio je fakt dobré, tak není potřeba psát do vláken o rádiu za $150, že je jejich 10x dražší rádio fakt dobré. Leda by záviděli možnosti, ale to je blbost, na letadla mají Futaby všechno...
Pokud bych používal dlouhodobě Futabu a věděl, že mi funguje, tak bych asi začku neměnil.juraj.jurej píše:Ja si radšej kúpim každé 2-3 roky nové moderné rádio za 200 eur s Open TX, ako mať jednu zastaralú 10 ročnú Futabu za 2000 eur kde slabý vývoj FW a podpora.
Pokud se budu rozhodovat, jaké nové (první?) rádio, tak už je to hodně na pováženou. Hlavně pokud nevím, jestli u toho RC vydržím. V takovém případě Futaba proti RadioMasteru může zkusit hrát na to, že je to hodně známá značka. Jinak asi nic.
---
* když vím, že moje rádio je fakt dobré, tak není potřeba psát do vláken o rádiu za $150, že je jejich 10x dražší rádio fakt dobré. Leda by záviděli možnosti, ale to je blbost, na letadla mají Futaby všechno...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Ja po vas chtel pouze vysvetlit, v cem je Radiomaster tak dramaticky horsi oproti jinym vyrobcum. To jsem se dosud nedovedel. Takze argumentaci neprenositelnymi zkusenostmi povazuji za faul.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
A uz se to zase mele..
zkuste se na to podivat vsichni s odstupem a bez nutkani chranit "tu svoji" znacku. coz je prirozena reakce, neco koupim, neco se mi na tom libi, neco ne, ale penize uz jsem utratil, takze si pred sebou i pred ostatnimi musim namlouvat ze to moje je nejlepsi na svete. Neni, protoze zadna z tech znacek neni dokonala, vsechny maj svoje plusy i minusy.
Futaba podle me trpi tim, ze je to "mercedes pro nemecky duchodce" jak tu bylo receno. osvedcena klasika, ale jak ma prijit na nejake modernizace, posledni trendy, rozsirovani (telemetrie, hlasove ovladani apod) tak to trva a lide cekaji, doufaji.. a kdyz uz to jde, tak to trochu dre.
Radiomaster, Frsky apod.. vsechno to jsou veci, ktere samozrejme jsou levnejsi, proc - protoze soucastky uvnitr jsou stejne nebo podobneho typu, system je takovy klasicky cinsky pristup - sesypeme dokupy vsechny funkce co maj vsechny ostatni radia dohromady, nejak to slepime a OS vyvijime za pochodu. Ale usetrime za vyvoj toho, co je uvnitr protoze design jak to ma vypadat a fungovat uz nam nekdo jiny vymyslel drive, usetrime i za design radia, protoze tu bednu uz davno vymyslel nekdo jiny (Taranis, Horus..) a sazime to v levny vyrobne jak bata cvicky a valime do sveta za par korun. Kdyz uz bych to mel k nejakymu automobilovymu vyrobci prirovnat, tak nejlepe k BYD.
Budte sakra radi, ze jsou na svete oba pristupy. Ty "tradicni" to donuti aspon za ty velke penize nabidnout neco, co ti ostatni nemaji, aby byl duvod za to ty penize dat, protoze jen malo lidi je bude kupovat takovym tim skodovackym pristupem "muj deda mel futabu, muj tata mel futabu, tak ja musim taky futabu". Tahle cinska konkurence jim bude zatapet a nutit inovovat, nutit davat zakaznikum to nejlepsi co umi. anebo taky zkrachuji kdyz to nebudou umet.
No a ti cinsti - kde by asi tak byli, kdyby nemeli ty tradicni vyrobce, od kterych muzou oprat to, jak to ma vypadat, co to ma delat a jak to asi tak ma delat..
a priznejte si taky "ti tradicni" uzivatele, ze ti cinane uz dospeli tak daleko, ze to proste 99 procentum modelaru staci. A mladi modelari netrpi steskem po starych casech, tem je jedno kdo je jaka znacka, chteji proste za svoje prachy dostat maximum.
zkuste se na to podivat vsichni s odstupem a bez nutkani chranit "tu svoji" znacku. coz je prirozena reakce, neco koupim, neco se mi na tom libi, neco ne, ale penize uz jsem utratil, takze si pred sebou i pred ostatnimi musim namlouvat ze to moje je nejlepsi na svete. Neni, protoze zadna z tech znacek neni dokonala, vsechny maj svoje plusy i minusy.
Futaba podle me trpi tim, ze je to "mercedes pro nemecky duchodce" jak tu bylo receno. osvedcena klasika, ale jak ma prijit na nejake modernizace, posledni trendy, rozsirovani (telemetrie, hlasove ovladani apod) tak to trva a lide cekaji, doufaji.. a kdyz uz to jde, tak to trochu dre.
Radiomaster, Frsky apod.. vsechno to jsou veci, ktere samozrejme jsou levnejsi, proc - protoze soucastky uvnitr jsou stejne nebo podobneho typu, system je takovy klasicky cinsky pristup - sesypeme dokupy vsechny funkce co maj vsechny ostatni radia dohromady, nejak to slepime a OS vyvijime za pochodu. Ale usetrime za vyvoj toho, co je uvnitr protoze design jak to ma vypadat a fungovat uz nam nekdo jiny vymyslel drive, usetrime i za design radia, protoze tu bednu uz davno vymyslel nekdo jiny (Taranis, Horus..) a sazime to v levny vyrobne jak bata cvicky a valime do sveta za par korun. Kdyz uz bych to mel k nejakymu automobilovymu vyrobci prirovnat, tak nejlepe k BYD.
Budte sakra radi, ze jsou na svete oba pristupy. Ty "tradicni" to donuti aspon za ty velke penize nabidnout neco, co ti ostatni nemaji, aby byl duvod za to ty penize dat, protoze jen malo lidi je bude kupovat takovym tim skodovackym pristupem "muj deda mel futabu, muj tata mel futabu, tak ja musim taky futabu". Tahle cinska konkurence jim bude zatapet a nutit inovovat, nutit davat zakaznikum to nejlepsi co umi. anebo taky zkrachuji kdyz to nebudou umet.
No a ti cinsti - kde by asi tak byli, kdyby nemeli ty tradicni vyrobce, od kterych muzou oprat to, jak to ma vypadat, co to ma delat a jak to asi tak ma delat..
a priznejte si taky "ti tradicni" uzivatele, ze ti cinane uz dospeli tak daleko, ze to proste 99 procentum modelaru staci. A mladi modelari netrpi steskem po starych casech, tem je jedno kdo je jaka znacka, chteji proste za svoje prachy dostat maximum.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Prestrelka o to, ktoré rádio je najlepšie na svete je súčasťou tunajšieho folklóru. Pamätám si ho ešte z dôb, keď sa pľul oheň a síra na Turnigy 9X, s ktorou som potom 4 roky bez problémov lietal bez akejkoľvek závady. Pri Taranisovi to bolo to isté - Futaba forever - ale za šesť rokov lietania s Taranisom som tiež neprišiel na to, v čom je horší, ako niektoré vychvaľované značky. Mám podozrenie, že pri TX16S to bude podobné... 
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
prikrylm píše:Omlouvám se majitelům Futab. že jsem o nich prohlásil že jsou dobré akorát na jeřáby. Není to pravda, myslel jsem to s nadsázkou - protože se na ty jeřáby skutečně používají - tolik pro ty, co nadsázku nepochopili*. Futaby jsou dlouhodobě spolehlivé a pro letadla vcelku dotažené stroje.
Pokud bych používal dlouhodobě Futabu a věděl, že mi funguje, tak bych asi začku neměnil.
---
Mal som Futabu 7C, T6EX asi 5 rokov, keď prišla Turnigy 9X s telemetrickou úpravou FrSky som ich predal. Sú to kvalitné rádia, ale... (o tom už netreba ani písať)
FrSky Tandem X20
To už je takové náboženství, které trvá déle jak 20 let. Už tehdy byly staré futaby se systémem "dokup a doplň doma přepínače podle potřeby" a graupnery považovány za něco víc, než třeba pokročilejší od MPX nebo Hi-Tec a další. A nebyl pro to důvod, bylo to i tehdy jen více Adidas.
Tato debata je zbytečná jak bradavky na kanci. Každý vždy umí dohlédnout jen tak daleko, jak daleko umí dojít. A to není o vysílačích, to je o lidech, co to nosí na krku.
Ano, je zbytečná. Jak ale vidím, tak v tématu RadioMaster TX16S (název tématu neříká nic o Futabě nebo jiných značkách) ji začal tvůj nicneříkající příspěvek viewtopic.php?p=1486512#p1486512
Tož asi takto ...
Tož asi takto ...
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
MomoBrut píše:Tato debata je zbytečná jak bradavky na kanci. Každý vždy umí dohlédnout jen tak daleko, jak daleko umí dojít. A to není o vysílačích, to je o lidech, co to nosí na krku.
zajimave moudro. nicmene, kdyby kanci (respektive bachyne) byli bradavek prosti, tak jaksi nemaji jejich selata co zrat a Sus scrofa behem jedne generace vyhyne. Tedy v podstate timto svym prirovnanim rikas, ze ta debata je zivotne dulezita?
MomoBrut píše:Tato debata je zbytečná jak bradavky na kanci. Každý vždy umí dohlédnout jen tak daleko, jak daleko umí dojít. A to není o vysílačích, to je o lidech, co to nosí na krku.
No, protože už o TX16S bylo řečeno (skoro) vše a jinak by tu byla nuda.
Pořád je to o "hraní" (pokud to má někdo jinak, tak ho dost lituju) a dokážu si představit že s LV, jako zarytým zastáncem "klasiky", dštící síru na "radiomajstery" posedíme u piva/vína/kofoly/tatranského čaje a v klidu krásně "podebatujem" a rádia (ani jiné předměty) po sobě házet nebudem...
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Dám jeden "Blbej dotaz"
.
Povede se mi přetáhnout modely s daty s Taranise do TX16S - Nebo pojedu vše znovu?
Radio se mi líbí ale znovu zalítávat 54 modelů co mám v radiu se mi moc nechce

Povede se mi přetáhnout modely s daty s Taranise do TX16S - Nebo pojedu vše znovu?
Radio se mi líbí ale znovu zalítávat 54 modelů co mám v radiu se mi moc nechce
Nahoru to půjde ... dolů musí.
pepinozbrna píše:Dám jeden "Blbej dotaz".
Radio se mi líbí ale znovu zalítávat 54 modelů co mám v radiu se mi moc nechce![]()
![]()
Jde to.[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8YUY2J8tJaM[/youtube]
Já mám taky takovej blbej dotaz. Mám podle RiMra v rádiu "chytrý" zámek plynu přes logické funkce.
Zároveň používám procentuální stopky plynu. A teď ten problém.
I když mám zamčený plyn a kanál v mixéru na hodnotě -100, tak stopky berou údaj z plynové páky a rozjedou se v momentu vychýlení páky z -100 hodnoty. Zdroj stopek jde sice změnit, ale procentuálně to umí pouze zdroj plyn. Takže jak to obejít, aby se v případě zamčeného plynu stopky nerozjížděly v případě drcnutí do plynové páky? Ne že by mě to nějak extra štvalo, prostě je před startem vynuluji, jen by mě zajímalo, jestli je to řešitelné. Předpokládám, že by to šlo třeba LUA skriptem, ale ty jsem se ještě nenaučil programovat.
Tohle jde. Přes Companion. Mám i vyzkoušené (fyzicky). Akorát je u modelů potřeba nastavit správný vysílací protokol.pepinozbrna píše:Dám jeden "Blbej dotaz".
Radio se mi líbí ale znovu zalítávat 54 modelů co mám v radiu se mi moc nechce![]()
![]()
V případě, že se použije FrSky + D16/D8 Cloned, nemusí se ani přepárovat přijímače. Tady ale trochu bacha - nepoužívat zároveň i klonovaný vysílač.
Je tam sice "TH%", ale zdroj toho "TH%" se dá o pár řádků níž nastavit. Vybrat se dá z fyzických vstupů (páka plynu nebo jeden z potenciometrů) a výstupních kanálů. Právě výstupní kanál je pravděpodobně to, co tam chceš. Pak bude časovač fungovat správně i pokud se kanál "přebije" vypínačem.Krovak84 píše:Já mám taky takovej blbej dotaz. Mám podle RiMra v rádiu "chytrý" zámek plynu přes logické funkce.
Zároveň používám procentuální stopky plynu. A teď ten problém.
I když mám zamčený plyn a kanál v mixéru na hodnotě -100, tak stopky berou údaj z plynové páky a rozjedou se v momentu vychýlení páky z -100 hodnoty. Zdroj stopek jde sice změnit, ale procentuálně to umí pouze zdroj plyn. ...
V Companionu je tohle nastavení vidět taky.
Prikrylm> Super, diky moc za navedeni, polozka "stopa plynu". Sice jsem to prohlizel, ale tohle me nejak nenapadlo, změněno na výstup kanalu a funguje to perfektně.