Maxi Swift
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Re: Maxi Swift
Snad ti to bude stačit.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
Dnes som dal s Maxom 10 minútový let nad chalupou v takom silnejšom vetre ešte k tomu dole kopcom a mal som pocit že mám ťažisko moc vzadu. Nonstop som musel mať mierne potlačené na pákach /trimy som nechal tak ako sú/ dokonca pri ostrých zatáčkach som iba pustil výškovku a bolo to ako keby som pekne priťahoval....
Môžete mi niekto napísať presne od "nezdeformovanej špice"
kde máte ťažisko?
Uvítam informáciu užívateľa čo ho má robeného "na ľahko", pretože už začínam mať pocit že ťažisko je závislé trochu aj na hmotnosti daného lietadla...
- takže vedľajšia otázka, je ťažisko priamo závislé na hmotnosti?
- Bude mať 1000 g éro pre najvyššiu termickú výkonnosť rovnakú polohu ťažiska ako identické éro o hmotnosti 2000 g taktiež pre najvyššiu výkonnosť v termike ?
Môžete mi niekto napísať presne od "nezdeformovanej špice"
Uvítam informáciu užívateľa čo ho má robeného "na ľahko", pretože už začínam mať pocit že ťažisko je závislé trochu aj na hmotnosti daného lietadla...
- takže vedľajšia otázka, je ťažisko priamo závislé na hmotnosti?
- Bude mať 1000 g éro pre najvyššiu termickú výkonnosť rovnakú polohu ťažiska ako identické éro o hmotnosti 2000 g taktiež pre najvyššiu výkonnosť v termike ?
Jen mě tak z dlouhé chvíle napadlo:
Nemá někdo u Maxíka udělané ovládané směrovky???
Nebylo by to složité udělat, jedno centrální servo a lanovody zařízlé do materiálu..... mělo by to smysl a nebyly by moc citlivé???
Hoďte sem nějaké poznatky pokud někdo máte
Nemá někdo u Maxíka udělané ovládané směrovky???
Nebylo by to složité udělat, jedno centrální servo a lanovody zařízlé do materiálu..... mělo by to smysl a nebyly by moc citlivé???
Hoďte sem nějaké poznatky pokud někdo máte
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
To REX - jako nápad dobrý, ale k čemu by to mělo sloužit? Pro "nožák"? Jiná poloha letu mne nějak nenapadá - vlastně jo - plochá vývrtka, placatá zatáčka, ...?
Jo a na lanovody bych se vy ... pokud nebudeš mít dokonale tuhé křídlo, tak budou jen k vzteku - při průhybu křídla se budou vychylovat bez Tvého přičinění. To bych radši udělal 4servový křídlo ,...
Jo a na lanovody bych se vy ... pokud nebudeš mít dokonale tuhé křídlo, tak budou jen k vzteku - při průhybu křídla se budou vychylovat bez Tvého přičinění. To bych radši udělal 4servový křídlo ,...
geo
geo píše:To REX - jako nápad dobrý, ale k čemu by to mělo sloužit? Pro "nožák"? Jiná poloha letu mne nějak nenapadá - vlastně jo - plochá vývrtka, placatá zatáčka, ...?
Prostě přemýšlím jaké vychytávky bych mohl při stavbě ještě udělat
4servové křídlo bude určitě, elevony rozpůlím, krajní budou křidélka, vnitřní výškovka, žádný mixy, snad tím pádem tužší kormidla...
Pak tedy udělám 6ti servové křídlo, každá směrovka svoje servo, náhon krátkým tuhým táhlem.
A proč to všechno... dost si tu někteří uživatelé stěžují na rozkývaný obraz při natáčení videa... se směrovkama by měla jít točit úplně jiná zatáčka, krásně plochá a na videu ,,koukatelnější,,
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Tak se pochlubím prvním sestříhaným videem. Ve Vegasu jsem dělal poprvé tak mě nekamenujte
Je tam něco z maxika a něco z větroně
http://www.youtube.com/watch?v=sg-vJY-TPqU
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sg-vJY-TPqU[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=sg-vJY-TPqU
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sg-vJY-TPqU[/youtube]
- CHlustanec
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, budu stavet Maxe a mam par (asi blbych zacatecnickych). Vlakno jsem procetl, ale par veci porad nevim.
1. jak pridelat servo. Predpokladam, ze tak jako mam na Game, takze do nejakeho loze (snad mam spravny vyraz), ale v obchodech je nejak nemuzu poradne najit. (predpokladam, ze je to neco na tenhle zpusob). Nebo je lepite primo do kridla?
2. paky na elevony budou v baleni? popripade, jake (delku, vysku) mam pouzit. Chci to udelat rovnou 4servove
3. cim hloubite/vrtate kulate diry pro tycky pred slepovanim polovin k sobe?
Zbytek tak nejak asi vim. Chci mit informace a nakoupene veci najednou, at stavbu nic nezdrzuje..
1. jak pridelat servo. Predpokladam, ze tak jako mam na Game, takze do nejakeho loze (snad mam spravny vyraz), ale v obchodech je nejak nemuzu poradne najit. (predpokladam, ze je to neco na tenhle zpusob). Nebo je lepite primo do kridla?
2. paky na elevony budou v baleni? popripade, jake (delku, vysku) mam pouzit. Chci to udelat rovnou 4servove
Zbytek tak nejak asi vim. Chci mit informace a nakoupene veci najednou, at stavbu nic nezdrzuje..
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
1) priamo do kridla tavnym lepidlom, v pripade potreby uvolnenia serva pouzit lieh, alebo vylupnut ak tam toho lepidla nie je vela
2) 2 paky co sa lepia do elevonov su v baleni, tiez aj 2 blimpy (linkage stopper)
3) samotnymi tyckami, napr. zubatymi, ja som pichol najprv 1.5mm drot, potom 3mm tycku a potom poslednu tyc
2) 2 paky co sa lepia do elevonov su v baleni, tiez aj 2 blimpy (linkage stopper)
3) samotnymi tyckami, napr. zubatymi, ja som pichol najprv 1.5mm drot, potom 3mm tycku a potom poslednu tyc
1,lože serv som vypaloval pájkou-hrot pájky bol ako matrica serva(formovaný podľa tvaru serva).Spravil som to hlbšie aby som mohol servo zapustiť pod povrch krídla.Dieru som vypálil o málo menšiu aby material pevne obopínal telo serva.V mieste kde budú výstupky na serve,ktoré slúži pre uchytenie skrutkami som iba narezal EPP.Pod servo som dal obojstrannú lepiacu pásku a vtlačil som servo do vnútra asi 3 mm pod povrch.Potom som to dookola zalial tavným lepidlom.Drží to pevne.
Musel som si zohnať dlhšiu páku serva,kvôly zapusteniu serva a výchylkám.
2,páku elevonu si obresli a vyrež do vhodného materiálu resp.sa dá podobná aj kúpiť.Rozhodne si vyrob nové tiahla a nepouži tie drôty z balenia - napr.na str.10 tohto vlákna mám obr.aké tiahla som si vyrobil ja.
3,ja som diery na tyčku ( 5mm x750 mm) nevŕtal ale som to hlboko zarezal,vtlačil a zalial sekunďákom+aktivátor.Nemal som nervy to vŕtať ani know-how.Musel som potom pracne vytvrdnutý sekunďák brusiť a odlupovať s povrchu.Vložiť tyčku bol celkovo pre mňa tvrdý oriešok
Treba premyslieť vopred postup a rozloženie aby nevznikla ,,kolízia,, s vlepenou výstuhou a trasami zarezaných káblov pre serva a elektroniku - jo jo z toho som mal otras mozgu,ale vlepenú výstuž som už nevedel vybrať,tak som zmenil trasovanie káblov a predlžoval ich....
Jo !A nezabudni vyrobiť pevnejšiu mot.prepážku,ktorú nalepíš na pôvodnú plastovu.Ja mám z obidvoch strán.
Postavil som dvoch Maxov-ten druhý čo mám teraz je podstatne stavebne vymakanejší
Tomu prvému sa počas letu rozlepili polovice krídiel
-od vtedy používam iba Uhu Por a už sa nerozlepujú 
Musel som si zohnať dlhšiu páku serva,kvôly zapusteniu serva a výchylkám.
2,páku elevonu si obresli a vyrež do vhodného materiálu resp.sa dá podobná aj kúpiť.Rozhodne si vyrob nové tiahla a nepouži tie drôty z balenia - napr.na str.10 tohto vlákna mám obr.aké tiahla som si vyrobil ja.
3,ja som diery na tyčku ( 5mm x750 mm) nevŕtal ale som to hlboko zarezal,vtlačil a zalial sekunďákom+aktivátor.Nemal som nervy to vŕtať ani know-how.Musel som potom pracne vytvrdnutý sekunďák brusiť a odlupovať s povrchu.Vložiť tyčku bol celkovo pre mňa tvrdý oriešok
Jo !A nezabudni vyrobiť pevnejšiu mot.prepážku,ktorú nalepíš na pôvodnú plastovu.Ja mám z obidvoch strán.
Postavil som dvoch Maxov-ten druhý čo mám teraz je podstatne stavebne vymakanejší
Tomu prvému sa počas letu rozlepili polovice krídiel
CHlustanec píše:Zdravim, budu stavet Maxe a mam par (asi blbych zacatecnickych). Vlakno jsem procetl, ale par veci porad nevim.
1. Udělal jsem rámečky z překližky které jem prilepil a k němu jsou přišroubované tyto krytky http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=13043 ve které je zároven uchyceno servo
2. Paky na elevony tam jsou jen 2 takze ja jsem je okopiroval z překližky nebo použi nejakej sklotextit jesli máš
3. Nahřál jsem tyč hrokovzdušnou pistolí udělal si vedenení a strkal ji dovnitř. Tyč musí být menší než uhlíková kterou tam dáš teplem se to dost odtavuje.
fotky najdes u mě na rajčeti http://robinsson.rajce.idnes.cz/Maxi_swift_stavba
1. Krytky kúpiš aj u Pelikána a všetkých jeho dodávateľov: viewtopic.php?f=15&t=38019&start=315#p840744
2. Áno, sú v balení. Zatiaľ sa mi neurvali: viewtopic.php?f=15&t=38019&p=893967#p877950
3. Uchytenou rúrkou vhodného priemeru v akuvŕtačke: viewtopic.php?f=15&t=38019&start=180#p807376 - na tej rúrke treba vopred trošku nabrúsiť zúbky na jej konci, aby lepšie išla dnu. Odporúčam spraviť si na stole takú podložku, aby si dodržal rovný smer vŕtania. Je to trošku babračka, ale výsledná pevnosť za tú námahu stojí.
Ako vidíš, všetko tu už bolo spomenuté
2. Áno, sú v balení. Zatiaľ sa mi neurvali: viewtopic.php?f=15&t=38019&p=893967#p877950
3. Uchytenou rúrkou vhodného priemeru v akuvŕtačke: viewtopic.php?f=15&t=38019&start=180#p807376 - na tej rúrke treba vopred trošku nabrúsiť zúbky na jej konci, aby lepšie išla dnu. Odporúčam spraviť si na stole takú podložku, aby si dodržal rovný smer vŕtania. Je to trošku babračka, ale výsledná pevnosť za tú námahu stojí.
Ako vidíš, všetko tu už bolo spomenuté
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
CHlustanec píše:Zdravim, budu stavet Maxe a mam par (asi blbych zacatecnickych). Vlakno jsem procetl, ale par veci porad nevim.
..
Na vyrezavanie dier mrkni sem - máš tam celý postup http://lubo111.rajce.idnes.cz/maxi_swift/
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Poprosim o malu radu,chystam sa kupit maxika a chcem ho napajat 2 paralelne zapojenymi 2200 3S baterkami..
1.Zaujimala by ma hmotnost kridel po vybaleni z krabice uz aj s drzakom motora aj s stabilizatormi ??
2.Ake serva su potrebne,neviem co to za haluz odporucaju 9 gramove serva na stranke mscomposit
predpokladam ze min 12g s kovovymi prevodmi a sila asi nad 2 kg..Viete mi daco odporucit,napr z HK
co je zrovna skladom??
3.Uvazujem nad pohonom..Poziadavku mam aby mal tah aspom 1,6 nasobok svojej hmotnosti...Preto netusim,kam sa s hmotnostou dostanem...
Mam 2 kandidatov:
1.motor RCtimer 3536 1450kV a k tomu vrtula 9x5, pri pouziti 9x6 uz mi vypisuje ze strata statickeho tahu ako to v skutocnosti je??
2.motor RCtimer 3536 1250kV a k tomu vrtula 10x6
Netusim kam by som sa dostal s vyslednou hmotnostou...Predpokladam ze nad kilo urcite..
Ktory pohon sa zda byt idealnejsi..??
1.Zaujimala by ma hmotnost kridel po vybaleni z krabice uz aj s drzakom motora aj s stabilizatormi ??
2.Ake serva su potrebne,neviem co to za haluz odporucaju 9 gramove serva na stranke mscomposit
predpokladam ze min 12g s kovovymi prevodmi a sila asi nad 2 kg..Viete mi daco odporucit,napr z HK
co je zrovna skladom??
3.Uvazujem nad pohonom..Poziadavku mam aby mal tah aspom 1,6 nasobok svojej hmotnosti...Preto netusim,kam sa s hmotnostou dostanem...
Mam 2 kandidatov:
1.motor RCtimer 3536 1450kV a k tomu vrtula 9x5, pri pouziti 9x6 uz mi vypisuje ze strata statickeho tahu ako to v skutocnosti je??
2.motor RCtimer 3536 1250kV a k tomu vrtula 10x6
Netusim kam by som sa dostal s vyslednou hmotnostou...Predpokladam ze nad kilo urcite..
Ktory pohon sa zda byt idealnejsi..??
- kubadera
- Kontaktovat uživatele:
zrovna MaxiSwifta dodělávám. V čumáku mám domeček na GoPro, serva jsem tam dal Emax ES9207. Mám je v Hotwingu 1200 kde se osvědčily, snad utáhnou i Maxika. Jen jsem trochu zvrtal závěsy elevonů, celé jsem je odříznul, shora dal na skelnou pásku a zespoda se pokusil o tenký film z tavné pistole, ale výsledek je možná i horší než původní epp pant, takže serva nervózně vrčí. To přijde ještě předělat. Ale vrčet budou asi stejně, v neutrálu mám táhlo nastaveno tak, aby byly elevony na přitaženo a odpor v klidu tam prostě stejně bude. Motor tam mám Turnigy TR 35-36C 1100kv Brushless Outrunner s vrtulí 9x5. Na Hotwingu 1200 s GoPro o celkové hmotnosti 740g neměl při vrtuli 7x4 žádný problém.
Prázdnou hmotnost draku už ti bohužel nezvážím, všechno dokupy s dvěma Lipol 3s 2200 paralelně mi to hmotí asi 1170g.
Prázdnou hmotnost draku už ti bohužel nezvážím, všechno dokupy s dvěma Lipol 3s 2200 paralelně mi to hmotí asi 1170g.