Jaký vrtulník pro začátek
Re: Jaký vrtulník pro začátek
Pánové, kdyby jste na sebe napráskali bydliště, třeba by se k vám někdo zkušenější přihlásil...
Už jsem psal v "Hledám kolegu helináře" ale nikdo se neozval jen šumperk opava a dál
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS
nestraš nováčky 450 heli fakt vánek neodnese a je jedno jestli je s pádlama nebo nekety4ever píše:já mám rexe 450 sport pádlo a je pravda že vánek ho odnese
ok tak vítr 2m/s a více 450tku přemisťuje, alespoň mě... nemám to v rukách ještě
Spektrum DX9
- JosefSvejk
kety4ever píše:ok tak vítr 2m/s a více 450tku přemisťuje, alespoň mě... nemám to v rukách ještě
To bude asi tím, že nemá GPS
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
ona se tam cpe i nějaká GPSka?
Spektrum DX9
kety4ever píše:ona se tam cpe i nějaká GPSka?
To ne. Ale Švejkoviny jo...
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsi ochoten dojet pro radu kousek dál tak buď k nám na letiště do Českého Těšína, nebo by se určitě dali ukecat kluci z Ostravy.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
Jsem z Prahy východ, Úvaly, Újezd na Lesy.. a prostě okolí neni problém. Ale do Ostravy to je fakt už ranec daleko 
kety4ever píše:já mám rexe 450 sport pádlo a je pravda že vánek ho odnese, to bez pádlo by to mělo lehce vyrovnat při větrech co jsem slyšel, ale neviděl jsem to, já na simu lítám od září a tam mi to jde, ale v reálu jsem rád ze visím, taky jsem na to sám a rozumi beru od kámoše co je odemne cca 200km a sem tam přečtu něco zde, pádlo nebo bezpádlo každý ti řekne něco jiného, prý je to nastavení bezpádla té jednoty krapet složitější ale já si myslím že do začátku když to budeš mít pěkně zalétnuté, tak to bez pádlo asi není špatné, pádlo musíš o malinko více řídit prý, nevím nemám zkušenost, aby jsem mohl porovnávat, jako bazarového rexe 500 600 když seženeš za dobré prachy, tak asi jo, mě se líbí kds agile 5.5 nebo 7.2
Rádio jsem měl bazarové spektrum DX6i a mělo soft špatnej a rozbil jsem sním 2 letadla, tak jsem koupil DX9 jako záleží na tobě, na heli ti stačí i ta přepracovaná nová DX6 cca 5tis ta DX7 je za cca 8tis no a DX9 je za 9-10tis já si jí vzal na větroně protože mě baví a chtěl by jsem si časem nějakou reichard proximu II koupit, ale heli je na dlouho... na simu lítám akro pomalu a jde mi to... v reálu jsem rád, že ji udrží v okruhu 5msim mě nebaví raději si povisím na zahradě a lehce ji pošlu dopředu a z5 přistanu vzlétnu a furt dokola piluju vis a přistání kam chci
Co se týče délky záleží na otáčkách min je 60% a to lítám 7minut na plno se lítá těch 5min
nabíječku určitě tak 4 kanálovou, já mám 8 baterek 3S 11,1v 2200 a nabíjím je celý den jednokánálovou...
ale jako můj sen a plán je se dostat k nějaké té AGILE 5.5 min chtěl by jsem 7.2, ale necítím se ani na toho rexe 450 zatím a navíc 5.5 cca 30tis a 7.2 cca 40tis
Ale je snažší když máš někoho kdo má zkušenosti, já s heli nic moc, ale mám tu letadláře a už jsem koupil i akrobata, protože dost postřehu ti řeknou když se dívají jak lítáš a poradí, ale helináře tu nemám v okolí... nejblíž mám až 100km v šumperku nějaké nadšence
Jako radši bych šel právě do té DX 7 nebo i DX8 - myslim, že je to takovej nejdostupnější model s telemetrií a vědět třeba stav baterek či teploty si myslim přijde vcelku vhod. Jako taky bych se samozřejmě rád propracoval klidně k nějakýmu 3D, ale o tom zatim můžu jen přemýšlet
Do 450 stačí 3s ? a ta kapacita, nevejdou se tam větší(třeba 4500mAh) ? to by se mohlo už blížit patnácti minutám klidného poskakování a visení
To je právě totiž to dilema co mám. 500/550 se mi líbí velikostně jenže tam už se ládujou 6S a i větší kapacita, jenže doba letu je snad i kratší co jsem četl
Jako AGILE, LOGO, GOBLIN a podobné vrtulky to je pro mě hloupost a hlavně nato ani nemám
jinak prozradí mi někdo laicky rozdíl mezi těmi FBL ? Narazil jsem třeba na VBar, Microbeast, Spirit, 3GX, ale docela mě zaujala bavarian Demon3SX - znáte ji někdo ? Je teda pekelně dráhá(10k+) , ale má cosi jako záchranu. Koukal jsem na videa a něco o tom početl a vypadá to zajímavě. Při aktivování vrtulník začne okamžitě stoupat od země, což může být v krizovkách docela ok pokud to opravdu funguje - nemá s tím někdo nějakou zkušenost ? Nebo s něčím podobným ?
Dík
Dík
doerm píše:Jako radši bych šel právě do té DX 7 nebo i DX8 - myslim, že je to takovej nejdostupnější model s telemetrií a vědět třeba stav baterek či teploty si myslim přijde vcelku vhod. Jako taky bych se samozřejmě rád propracoval klidně k nějakýmu 3D, ale o tom zatim můžu jen přemýšlet![]()
Do 450 stačí 3s ? a ta kapacita, nevejdou se tam větší(třeba 4500mAh) ? to by se mohlo už blížit patnácti minutám klidného poskakování a viseníNebo je tam už problém s váhou a vyvážením ?
To je právě totiž to dilema co mám. 500/550 se mi líbí velikostně jenže tam už se ládujou 6S a i větší kapacita, jenže doba letu je snad i kratší co jsem četlV tom mi zase vyhovuje právě třeba ta 450 do které budou ty baterky za polovic, tak se jich dá koupit dvojnásob
.... Kdyby každý vrtulník vydržel ve vzduchu apoň 10 min, ale ono mnohdy jsem četl, že je někdo schopen vyštavit baterii do 4min... To toho člověk moc nenatrénuje i s hodně baterkama
Jako AGILE, LOGO, GOBLIN a podobné vrtulky to je pro mě hloupost a hlavně nato ani nemámale pěkný stroj to bezesporu je, především ten GOBLIN 700/500 se mi líbí
Pozor ta spektrum DX8 či jak to je nemá myslím telemetrii,
Tak jukni na Blade to jsou taky pěkné heliny kompatybilní se spektrem a taky za "lidovější peníz"
No nevím co by udělala kapacita, to ti musí říct ti povolanější... mě řekli kup tyto, tak jsem je koupil, nevím jestli kapacita ti prodlouží let... ale ty moje 3S 2200 se pod kapotu vlezou tip ťop
jo 5k 5,5k třída heli bere asi jen jednu 6S ale 700 už lítají na 2 6S, jako třeba se mi líbí taky Forza 700 od JR, ale i to KDS AGILE má své kouzlo takové "jednoduchosti" že to není přeplácáno, když to řeknu jako lama Agile je takový pěkný naháč a forza je zakapotovaná
Jinak telemetrii mám ale když jsem to zkoušel, tak mi to nic nevypisovalo... nevím jestli k tomu je potřeba další modul či co, ale ze samostatného přijímače nic sem nedostal, je to HK Orange ten přijímač
Spektrum DX9
doerm píše: a ta kapacita, nevejdou se tam větší(třeba 4500mAh) ? to by se mohlo už blížit patnácti minutám klidného poskakování a visení![]()
To vůbec neřeš... Až se do toho dáš tak zjistíš, že už za pět minut budeš zpocený až na pr*eli a za patnáct minut by jsi byl mrtvý...
jo jo přesně, teď se ti zdá, že 5 minut krátká doba, ale v letu jak toho budeš mít plné pracky, tak to bude dlouhá doba
Spektrum DX9
@ doerm: jestli máš rozpočet jaký máš, tak opravdu nějakou 500 a výše. Ale ze všeho nejlíp uděláš, když se napíšeš tady: viewtopic.php?f=102&t=65179 , dotazy co máš by vydaly na hodně psaní, myslím že schůdnější bude omrknout to naživo a nasát nějaké vědomosti interaktivně. Nablízku rozhodně někdo bude.
A jak píše zdzd, tak pět minut lítání ti na nějakou dobu bude opravdu stačit, je to celá věčnost
A jak píše zdzd, tak pět minut lítání ti na nějakou dobu bude opravdu stačit, je to celá věčnost