DJI NAZA
Re: DJI NAZA
Som sa asi zle vyjadril mne ide o combo naza + gps. Viem aj na Slovensku sa da kupit naza za 219 € a gps za 169€. Preto váham či tu vysolit zato 390€ alebo 300€ zo zahraničia
preto čakám kym odpovie dakdo kdo kupoval nazu zo zahranicia a vihol sa clu a dphčku.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Já kupoval NAZU v zahraničí, ale proto, že tady ještě nebylo zastoupení a tolik distributorů (tehdy sem nenašel žádného) dnes bych to vzal tady, GPS upgrade sem bral už v CZ ještě za zaváděcí ceny (když sem kupoval jednotku tek ještě nebyl).
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
to koulinek i ostatní, co očekávají novou Futabu T14 ...:
Je šance poslat po telemetrii této nové soupravy informace třeba o výšce apod., které má k dispozici NAZA modul + GPS modul s kompasem na displej vysílačky? Příjde mi škoda instalovat další duplicitní snímače.
tožtak
Je šance poslat po telemetrii této nové soupravy informace třeba o výšce apod., které má k dispozici NAZA modul + GPS modul s kompasem na displej vysílačky? Příjde mi škoda instalovat další duplicitní snímače.
tožtak
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Henry1 píše:to koulinek i ostatní, co očekávají novou Futabu T14 ...:
tožtak
Obávám se že taková šance néni, alespoň v dohledné době než se oblast telemetrie náležite rozvine. Reálně bych ale zrovna u NAZA cenové hladiny jednotek neočekával nikdy. U dražších je nějaká šance že se tím někdo zabývat bude, ostatně konkurence už pokročila a třeba YS-X6 dokáže přes wifi posílat telemetrická data na chytrej mobil a i se jím nechá řídit. Spíš bych tedy očekával podobnou cestu od ostatních, nikoliv však že by posílali do rádia samotného skrz protokol výrobce onoho rádia (obecně, nikoliv jen FASSTest) Pro ně je na implementaci jednodušší to psolat "vedle" na zařízení po wifi, iPhone, Android.
Hm, to má hlavu a patu co říkáš ....
ale " Easy firmware upgrade, extendible port for future use is available. " zde na http://www.dji-innovations.com/products ... /features/ dává malinkou naději
A nebo to je port jen pro připojení GPS modulu?
ale " Easy firmware upgrade, extendible port for future use is available. " zde na http://www.dji-innovations.com/products ... /features/ dává malinkou naději
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Henry1 píše:Hm, to má hlavu a patu co říkáš ....
ale " Easy firmware upgrade, extendible port for future use is available. " zde na http://www.dji-innovations.com/products ... /features/ dává malinkou nadějiA nebo to je port jen pro připojení GPS modulu?
Jo ten port je u NAZA po připojení GPS obsazenej, leda by tam navěsili ještě nějakou HW redukci jako to má WKM. Osobně ale nemyslím že by do této úrovně jak je situována NAZA chtěli něco takového implementovat. Mají teď dost starostí s konkurencí pro WKM.
Prosím vás nevíte jak je to u Nazy se startem z šikmé plochy, tedy například na nějakém svahu? V návodu se uvádí, že po připojení baterie, by se Naza neměla asi 5s pohnout a copter by měl být pokud možno vodorovně...Zatím jsem vzhledem k počasí nebyl lítat nelítal na žádných kopečkách, ale přes léto proháním coptera hlavně v okolí chaty, kde se rovina teda hodně blbě hledá. Multiwii s tímto nikdy neměl problém, tak doufám že i Naza tohle zvládne...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Prosím o radu k Naze a failsave modu.
Nějak nevím, kde co nastavit, aby po vypnutí vysílačky, naskočilo v Naza asistentovi "failsave"
Na ovladači (MX20) nastaven třipoloh.přepínač na letový režim GPS+Attitude+Manual.
Ten funguje tak, že vždy přeskočí z režimu na režim a vždy mine kolonku failsave, která je mezi těmito režimy. Takto by to fungovat mělo. Ale po vypnutí vysílačky skočí vždy let.rež. do stavu Attitude.
Nějak nevím, kde co nastavit, aby po vypnutí vysílačky, naskočilo v Naza asistentovi "failsave"
Na ovladači (MX20) nastaven třipoloh.přepínač na letový režim GPS+Attitude+Manual.
Ten funguje tak, že vždy přeskočí z režimu na režim a vždy mine kolonku failsave, která je mezi těmito režimy. Takto by to fungovat mělo. Ale po vypnutí vysílačky skočí vždy let.rež. do stavu Attitude.
Graupner MX-20 HoTT
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Pajix píše:Prosím o radu k Naze a failsafe modu.
Nějak nevím, kde co nastavit, aby po vypnutí vysílačky, naskočilo v Naza asistentovi "failsafe"
Ten funguje tak, že vždy přeskočí z režimu na režim a vždy mine kolonku failsafe, která je mezi těmito režimy. Takto by to fungovat mělo. Ale po vypnutí vysílačky skočí vždy let.rež. do stavu Attitude.
Zásadní otázka je zda-li si představuješ a chceš mít failsafe "na přepínač" nebo skutečně jen jako "falisafe" při výpadku signálu / vypnutí vysílače? V manuálu je popsaná varianta B, kdy v nastavení failsafe vysílače si pohneš endpointem tak aby si se dostal do políčka failsafe (předpokládá zapnutí falisafe na kanálu kde máš přepínač letových režimů) a nezapomenout nastavit failsafe hodnotu pro polohu plynové páky (aby copter nespadnul). Pro variantu A je to složitější, asi je cesta obětovat jeden letový režim, osobně nepoužívám a mám nastavenu variantu B (opraveno)
Naposledy upravil(a) koulinek dne pát 28.12.2012 10:13, celkem upraveno 2 x.
Na voliči letových rež. jsem to již měl také nastavené....obětoval jsem "manual" > tzv. třetí poloha zapínala "failsave". Ale to pak můžu navolit jen pokud bude spojení TX/RX aktivní. Raději bych měl pojistku, já nevím: dojde baterka, ulětí z dosahu, vyšší moc, srazí mě auto.....aby se copter dokázal vrátit podle GPS, nebo alespoň řízeně přistát.
A to nevím, jak toho docílit.
Nebo dokonce obou způsobů dohromady...
-chci vrátit coptera k sobě > zapnu "failsave" na přepínači.
-přeruší se spojení > zapne se "failsave" sám a vrátí copter zpět.
A to nevím, jak toho docílit.
Nebo dokonce obou způsobů dohromady...
-chci vrátit coptera k sobě > zapnu "failsave" na přepínači.
-přeruší se spojení > zapne se "failsave" sám a vrátí copter zpět.
Graupner MX-20 HoTT
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Zkombinovat to dohromady sem nezkoušel, může to jít, ale taky to může způsobovat to že ti to nechodí, tak zkus nastavit klasickou variantu B podle manuálu a pak můžeš zkoušet k tomu nakombinovat ještě přepínač 
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Pánové dovolím si mírné rýpnutí k terminologii, správný výraz je "failsafe", nikoli "failsave". Bylo by dobré držet se zažité správné terminologie a nevytvářet zkomoleniny, i to jedno rozdílné písmenko vede například k tomu, že se vaše diskuse neobjeví ve výsledcích vyhledávání.
OK2WY
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Mě to bylo divný, ale sem se nechal strhnout, opravuji
Díky!
Oka, pardon...poprvé řeším "failsafe" mod (nemám nic zažité), takže pro příště zapamatuji 
Graupner MX-20 HoTT
ahoj,
tak se stále trápím s nazou. nakonec jsem zjistil, že v manuálu s hodnotama cca 200% se to nechvěje ale ani trochu a to tam dnes občas foukne. v att módu to pořád různě oscilovalo ať jsem nastavoval co jsem nastavoval - v hodnotách 100% a víc. tak jsem se vydal opačným směrem a na 80% to stojí jak přibyté. zkoušel jsem to stáhnout i na 0% a kupodivu je to stále lepší než když tam dám 100%.
přijde mě to jako nesmysl, ale ono to funguje. umí to někdo prosím vysvětlit?
díky
luc
p.s. na hodně těžký kopter myslíte lepší 4x silnější motor nebo 6x slabší motor? teď mám 4x silnější a docela to zle žere baterky - a to to ještě není zatížený.
tak se stále trápím s nazou. nakonec jsem zjistil, že v manuálu s hodnotama cca 200% se to nechvěje ale ani trochu a to tam dnes občas foukne. v att módu to pořád různě oscilovalo ať jsem nastavoval co jsem nastavoval - v hodnotách 100% a víc. tak jsem se vydal opačným směrem a na 80% to stojí jak přibyté. zkoušel jsem to stáhnout i na 0% a kupodivu je to stále lepší než když tam dám 100%.
přijde mě to jako nesmysl, ale ono to funguje. umí to někdo prosím vysvětlit?
díky
luc
p.s. na hodně těžký kopter myslíte lepší 4x silnější motor nebo 6x slabší motor? teď mám 4x silnější a docela to zle žere baterky - a to to ještě není zatížený.