Nová GoPro HERO 3

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
troiac

Re: Nová GoPro HERO 3

#331 Příspěvek od troiac »

DominikVF píše:Skúsim sa túto spýtať, či nemá niekto na predaj displej pre GoPro hero 3 (Silver) kameru.. ak niekomu náhodou spadla, rozbila sa a predáva to na diely.. (viď. príloha). Ďakujem

Nazdar mam doma jednu pokazenu Hero 3+ neviem ci by ti pasoval disply do Hero 3 ja by som ju totiz chcel opravit len neviem precitat oznacenie zo znicenej susicastky ak ju mas rozobratu pozri sa prosim ta co je na tej suciastke napisane moj problem a fotky su o straku dozadu dakujem. Ak sa da odfot tu suciastku diki.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
DominikVF

#332 Příspěvek od DominikVF »

Kameru mám poskladanú ale niečo som vygooglil aj keď je to z GoPro Hero 3 kamery nie + .. čiže to isté zrejme mám aj ja vo vnútri...

Chceš ju opraviť alebo aj rozpredať? Ten displej by mi zrejme pasoval...

https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/i ... VSKlS.huge
Přílohy
doska gopro3.jpg
troiac

#333 Příspěvek od troiac »

Diki tieto obrazky som nasiel aj ja ale je to trochu ine na tom plosaku. Neviem nikde najst rozobratu Silver 3+.
Takze ty mi asi nevies pomoct aj tak diki za snahu. Najradsej by som ju opravil je uplne nova nenatocila snad ani 10minut zaberu...
Nasiel som tu dosku tu:
http://www.goodluckbuy.com/gopro-hero3- ... ition.html
no je odfotena zrovna z druhej strany tak teraz neviem ci to mam risknut a objednat ju?
DominikVF

#334 Příspěvek od DominikVF »

Tiež som hľadal ale nenašiel som na silver + .. Najlepšie by bolo kúpiť kameru GoPro Hero 3+ Silver s rozbitou čočkou (do 100 eur), dosku si zoberieš ty a displej ja :-) a vyjde nás to po 50 eur .. :-) Ale si myslím, že tá doska bude OK z toho linku.. http://www.goodluckbuy.com/gopro-hero3- ... ition.html
troiac

#335 Příspěvek od troiac »

Nasiel som ti na oplatku toto:
http://www.aliexpress.com/item/Gopro-hd ... 34215.html
Tak sorry to je na 4-ku
Naposledy upravil(a) troiac dne stř 28.01.2015 21:12, celkem upraveno 1 x.
troiac

#336 Příspěvek od troiac »

No mozeme sa tak dohodnut ak niekto z nas najde taku rozbitu kameru.
DominikVF

#337 Příspěvek od DominikVF »

Vďaka ale potrebujem displej na GoPro Hero3 Silver... GoPro Hero 4 Black vlastním taktiež ako mám v popise.. tá je nová.. ale chcem tiež plne sfunkčniť aj Gopro Hero 3 silver.. tak super.. potom to už môžme riešiť cez SZ ak natrafíme na takú kameru...
troiac

#338 Příspěvek od troiac »

Dobre budem hladat.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#339 Příspěvek od Dejfak »

Jen poznatek k optikám.
Už se to tu řešilo.
Měl jsem odřenou čočku na 3+
Sehnal jsem 5.4mm z Alibaba.com
Teď jsem odřenou čočku našel, říkám si když je zničená, tak udělám pokus. Byla odřená tak, že se o to zadrhal nehet.
Vzal jsem brusnou pastu a houbičkou jsem brousil.
Zjistil jsem že to co se odře, je nejspíš IR filtr.
Po odbroušení této vrstvy je čočka nepoškozená.
Udělám testy na sluníčku a zkusím za pár $ dokoupit filtr.
Tu čirou čočku jem broušením nepoškodil, je velice tvrdá.
Jinak hledal jsem origo objektiv.
Prolezl jsem nespočet shopů a stránek ebay.
Všichni hlásí Original lens GoPro3+ ale není to pravda.
Co vypadá jako original je čočka z GB
Jinou jsem nenašel. Ta originál má specifický tvar.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
DominikVF

#340 Příspěvek od DominikVF »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bd4-6R4EqzE[/youtube]

Aj v reále GP3 Black ma takýto obraz?
Aké má možnosti nastavenia protune u GP3 Black? a u GP3+ Black? Ďakujem

Nejak takto mám na myslí... to sú možnosti u GP4Black..
PROTUNE VIDEO:
White Balance - Auto, 3000K, 5500K, 6500K, Native
Color - GoPro Color, Flat
ISO Limit - 6400, 1600, 400
Sharpmeww - High, Medium, Low
EV Comp - -2/2

EDIT: Porovnávam protune nastavenia kamier medzi sebou GP3 Silver a GP4 Black... preto ma zaujímali parametre kamier GP3 Black a GP3+ Black
Přílohy
P2100109.JPG
gardenroute

#341 Příspěvek od gardenroute »

Dominiku, myslím, že jen další "podivný srovnávací" test se zbytečnou dehonestací GP3BE. Domnívám se, že je zcela zmrven postprocesing Protune zdrojového materiálu z 3BE, neboť to, co je prezentováno nemá s realitou moc společného (jestli to není nějaký úmysl). Video z GP3BE je až příliš okatě neostré 8O

Stačí se mrknout např.. do mého YT kanálu, kde je většina věcí z GP3BE dělaná bez použití Protune, a výsledek je o stovky procent jinde. A možná, že v tom je problém, je dost možné, že pro Protune použitém v GP3BE je třeba si s postprocesem daleko více "vyhrát", to vím z osobní zkušenosti a nějakých testů, a každý běžný střihový SW si s tím nemusí poradit úplně nejlépe...

Jestli to není jen nějak nepovedená "virální" reklama na GP4BE, jinak to nechápu, možná nějaký fanatik se 4kou, aby to všem ukázal :(

Edit - jo, teď jsem si všiml titulku v tom testu "ProTune Pure", tím je jasno, vždyť neupravené ProTune video vůbec není určené pro publikování, je zcela nezbytné ho dále zpracovat, vždyť to je syrové video, jak jsme Ti již vysvětlovali v jiné diskuzi...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
DominikVF

#342 Příspěvek od DominikVF »

Gardenroute: To by sa hodilo skôr kvalite GP3 Silver pri zapnutom protune (je to rozmazané, vyblednuté farby).. Tým samozrejme nespochybňujem autora videá, možno to YT zle vykreslil (?) ale u GP3 Silver moc toho na výber v protune nieje...

PROTUNE VIDEO GP3 Silver
White Balance] - AUTO (prednastavené), 3000K, 5500K, 6500K, CAM RAW

nič viac nieje k dispozícií...

EDIT: áno, to mi je jasné, že je to s protune ... každá kamera je s protune v tomto videu.. je to test "protune videií" medzi kamerami.. Len som myslel, že GP3 Black ma viac možností nastavenia protune.. Preto som sa pýtal vyššie
DominikVF píše:Aké má možnosti nastavenia protune u GP3 Black? a u GP3+ Black? Ďakujem
gardenroute

#343 Příspěvek od gardenroute »

Dominiku, stále asi v principu nechapes, co to vlastne Protune je...
1 - není to rezim v zadnem pripade urceny pro publikaci, to je první a zasadni chyba toho srovnávacího videa, je to nesmysl davat do srovnani video natocene v Protune, zejména laikum, pro které je to pouze zavadejici mišmaš
2 - Protune je rezim holeho "syroveho" videa, jehož ruzna nastaveni jen urcuji miru toho, co vse budes muset v postprodukci nasldne nezbytne udelat ,aby se na to dalo koukat
3 - 3+BE a 4BE mají vice parametrizovatelne Protune nastaveni, tzn. ze hlavne maji volby, ze to nemusi byt tak drakonicky "syrove", jako je tomu u jednoduchého Protune nastaveni u 3BE, tam se postproces musí delat velmi peclive a detailněji, je to velmi pracne, urcene spise pro narocnejsi práce a zkusene filmmakery
4 - dalsi diskuze nad tim videem je zcela zbytecna, relevantni by byla, kdyby byl pouzit pro kazde takove video odpovídající postproces, a pote to bylo srovnavano, ale "test protune videií medzi kamerami" je v principu nesmysl, muj nazor
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
DominikVF

#344 Příspěvek od DominikVF »

gardenroute píše:3 - 3+BE a 4BE mají vice parametrizovatelne Protune nastaveni, tzn. ze hlavne maji volby, ze to nemusi byt tak drakonicky "syrove", jako je tomu u jednoduchého Protune nastaveni u 3BE, tam se postproces musí delat velmi peclive a detailněji, je to velmi pracne, urcene spise pro narocnejsi práce a zkusene filmmakery

Gardenroute: Chápem tomu úplne presne :) to je bez debát... ja som chcel vedieť aké možnosti má protune (či je tam ostrosť, ISO a pod.) u GP3 BE a GP3+ BE.. ako píšeš v bode 3... len o to mi šlo.. nič viac...

Asi si nepochopil o čo mi šlo aj keď som dal príklad s GP4 aké možnosti ponúka... Samozrejme, že natočené video v protune je surové video určené na ďalší postproces, to už nerozoberajme, je mi to jasné... ale aké dáva možnosti nastavenia protune, napr. či tú ostrosť si môžeš nastaviť v protune alebo je to rozmazané ako na videu a musíš ju potom dolaďovať v postproceste.

GP4BLACK Video Protune:
White Balance - Auto, 3000K, 5500K, 6500K, Native
Color - GoPro Color, Flat
ISO Limit - 6400, 1600, 400
Sharpmeww - High, Medium, Low
EV Comp - -2/2

VS

GP3SILVER Video Protune
White Balance] - AUTO (prednastavené), 3000K, 5500K, 6500K, CAM RAW

VS

GP3BLACK Video Protune
?