druhou ztrátu jsem ale prostě totálně nepochopil. Vůbec nevím - prostě model byl a najednou nebyl a už jsem ho nenašel, výška na 100% nebyla výrazně přes 300m. Napadá mě něco na způsob mlhy či oparu/vlhkostního zlomu v nějaké výšce, ale rozhodně to nebylo ze země vidět a nic mě nevarovalo, proto ani netuším, jak by se tomu dalo předejít.
Tohle mě právě vede k tomu dost ostrému tvrzení, že tvrzení o tom, že se něco stát "nemůže", jsou jen kecy - jsem přesvědčen, že to opravdu kecy jsou a je to spíš jen otázka času, kdy přijde smůla.
Ahoj Tome, u mě to bylo s Dingem naprosto to samé. Model přede mnou cca 300m vysoko a cca 200-300m daleko, rovný let ode mě a najednou blik. Nebyl. A nebyl až do konce. Mohl jsem páčkovat, koukat na vario, řídit poslepu, dívat se před sebe, bokem od sebe, později i sobě nad hlavou, protože vítr foukal téměř přesně proti mě a nic ... Takže jak říkáš .. Říkat že se mi to nikdy stát nemůže jde opravdu jenom do chvíle než se ti to stane ... A o brýlích máš naprostou pravdu. já mám navíc problém v tom, že je mám dioprtické a silně nestandardní, takže dát si ještě před ně sluneční nejde, takže se spoléhám na samozatmavovací s čočkama od Hoya, nic lepšího se pokud vím koupit nedá. Už tak stály majlant. Potřeboval bych ještě nějaké nasazovací "něco", které by mělo polarizační efekt, ale nebylo zabarvené. nevíš o něčem co by se dalo nasadit na stávající dioptrické brýle? Moc by mi to pomohlo.
Od té doby (už je to cca 5 let) jsem takto o model nepřišel, ač jsem byl mockrát mnohem výše a dále, než při těchto problémech, každopádně mě to ale přivedlo k značné skepsi kolem možných rizik, myslím si, že opakování případu je spíš otázka "kdy" než "zda"
Mimochodem jedna obecná rada pro všechny - pokud jako Dalibor nejste schopni létat bez slunečních brýlí, tak na nich nešetřete!!! Už jsem to tu psal do jedné diskuse kolem nějakých brýlí z Lídlu - létání nedostatky brýlí strašně nemilosrdně ukáže a různé "lowend" prakticky bez výjimky zkreslují a na větší vzdálenost to fakt je problém. Sám jsem původně používal značkové Shimano, původně pro rybáře, ty byly OK. Teď mám Rapid Eyewear, které prodává Ivan Hořejší, jsou ještě o něco lepší, naopak z levných nefungovalo naprosto nic. Na tohle fakt bacha![/quote]