Bristol Scout - mikromodel do obýváku i ven

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaS

#346 Příspěvek od HonzaS »

Marek71 píše:Tak teraz mám problém s tými gulometmi. Tá časť je podľa mňa širšia ako by mala byť. Ale skor než z nej odrežem, tadšej sa opýtam, čo s tým. Tu sú fotky (klikacie):

Obrázek Obrázek Obrázek

Ahoj,
nejdřív se chci omluvit za delší mlčení, slibuju že teď se vám už budu věnovat.

Ty díly MUSÍ být ve stavebnici větší. Musí se zaříznout podle pravítka do úkosu nebo zbrousit, proto je třeba aby byl materiál navíc. Mohlo by ho být i méně, ale pak někdo maličko přidá na laseru, zvětší se propal a malý díl je na vyhození. teda celá serie. Proto jsem to řešil tímto způsobem.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS

#347 Příspěvek od HonzaS »

vapy píše:Přijímač budu mít na přepážce mezi servama a baterku asi naproti regulátoru.
Šablony jsem dostal taky jenom 2, tak jsem si další 2 vyřezal z depronu.
Vzepětí taky nevím. Asi od oka. Zatím mně to vychází tak, že když otočím křídlo, tak střed je cca 3,5 cm nad podložkou, ale taky čekám na každou radu.

křídla ohnu přes hranu stolu do +- profilu, pak slepím purrexem k sobě - vyjde vzepětí. Pokud jedno křídlo položíš na rovnou desku,konec druhého bude 6-7cm ve vzduchu nad deskou. Může být maličko víc, méně než 6cm nedoporučuji.

Vzepětí na obou křídlech by mělo být cca stejné. Ono to podle přpravků stejně nakonec vyjde tak, že mezera mezi křídly je konstatní.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS

#348 Příspěvek od HonzaS »

Marek71 píše:Tak mne už chýbajú len tie krídla, zvyšok je hotový vrátane osadenia serv, tiahla, motor, regulátor.

To vzpetie spodného krídla som nejako nepochopil, aká šablóna slúži na jeho správne nastavenie ? Nenašiel som nič. Tu nič nevidím:
http://bristolscout.rajce.idnes.cz/stav ... 010139.JPG

A tie šablóny medzi krídla mám len dve, kdežto tu sú štyri:
http://bristolscout.rajce.idnes.cz/stav ... 010153.JPG

No a poslednú otázku by som mal k umiestneniu prijímača a baterky, resp, kde by približne malo byť ťažisko ? Regulátor je hneď u motoru, servá úplne vpredu a Rx a baterka počítam že pojde medzi servá tiež dopredu.

Spodní křídlo je slepeno do vzepětí a k trupu se jen přilepí. Nic složitého. Poté vzmeš 2 přípravky, dáš je cca 1cm od trupu na spodní křídlo. přigumičkuješ horní, přilepíš ho uhlíkama na trup. po vytvrzení je přesuneš ke koncům křídla, a přilepíš uhlíky na koncích křídla. K lepení používám purex.
HonzaS

#349 Příspěvek od HonzaS »

powder píše:Měl bych také nějaký ten dotázek... :-)

1)
Ta balzová kolečka s dírkou - to je předpokládám pro zpevnění přepážek v místě, kde jimi prochází táhla k výškovce a směrovce... :?:

2)
Nemáte nějaký tip na připevnění serv do trupu? Lepit je přímo kontaktním lepidlem se mi nechce - neumím si představit jejich případnou výměnu. Klasický rámeček z balzy bude zase přidávat dost hmotnosti...

3)
Jak řešíte uchycení akumulátoru do trupu?

4)
Nebyla by nějaká fotečka směrovky a místa uchycení páky...?

5)
Podvozek na "prototypu" je z uhlíku? Jak vyřešit spoj "osa" kol a podvozkové "nohy"?

To je jak nákupní seznam na neděli :D

Dík za náměty :wink:

1) kolečka z překložky jsou na spoje křídlo-uhlík. v místě kde jdou dva uhlíky do jednoho bodu, použiješ kolečko s vypálenou čárkou.

2)serva lepím kapkou LA tmelu, servo bez problémů odřízneš čepelí nože a lepidlo z něj odloupeš.

3)akumulátor vždy jen hodím do motorového prstence dolů, málokdy vypadne... (většinou jen při ráně)

4,5) dofotím a okótuji. vydrž momentík.
HonzaS

#350 Příspěvek od HonzaS »

vzepětí jde upravovat do doby než spojíte uhlíkovou vzpěrou přední horní bod vlepení zpěry do horního křídla a zadní podvozkovou nohu. Létá to i bez toho, ale křídla jdou za letu zlomit. Proto tuto úpravu doporučuji. nafotím...
vapy

#351 Příspěvek od vapy »

Táhlo k výškovce mně vychází příliš dole. Je lepší ohnout táhlo k páce (resp. zlomit a slepit) nebo udělat delší páku (cca 2 cm pod výškovku) a táhlo nechat rovné?
HonzaS

#352 Příspěvek od HonzaS »

přihodil jsem 3 fotky, jen doplním že osa koleček je dlouhá 8,5cm.
vapy

#353 Příspěvek od vapy »

Ahoj Honzo, tak na moje emaily už nemusíš odpovídat. Včera jsem to nevydržel a křídla jsem slepil. Vzepětí tam vycházelo něco mezi 5,5 a 6 cm, tak snad to poletí.
HonzaS

#354 Příspěvek od HonzaS »

vapy píše:Táhlo k výškovce mně vychází příliš dole. Je lepší ohnout táhlo k páce (resp. zlomit a slepit) nebo udělat delší páku (cca 2 cm pod výškovku) a táhlo nechat rovné?

ukaž pls fotku, teď si nejsem jist co myslíš... mě vychází táhlo normálně :(
HonzaS

#355 Příspěvek od HonzaS »

vapy píše:Ahoj Honzo, tak na moje emaily už nemusíš odpovídat. Včera jsem to nevydržel a křídla jsem slepil. Vzepětí tam vycházelo něco mezi 5,5 a 6 cm, tak snad to poletí.

určitě poletí, první začínal na 4,5 a jak lítal... ale pak jsem zvětšoval a bylo to jen lepší, 6 vidím jak optimum...
vapy

#356 Příspěvek od vapy »

HonzaS píše:
vapy píše:Táhlo k výškovce mně vychází příliš dole. Je lepší ohnout táhlo k páce (resp. zlomit a slepit) nebo udělat delší páku (cca 2 cm pod výškovku) a táhlo nechat rovné?

ukaž pls fotku, teď si nejsem jist co myslíš... mě vychází táhlo normálně :(

Tady jsou fotky:
http://www.home.karneval.cz/3212616101/Bristol2.jpg
http://www.home.karneval.cz/3212616101/Bristol1.jpg
nebo mám ohnout táhlo?
vapy

#357 Příspěvek od vapy »

Dají se ty rozměry u podvozku zaokrouhlit nahoru? :)
HonzaS

#358 Příspěvek od HonzaS »

okud to ještě jde, upravil bych otvory v přepážkách tak aby táhlo vycházelo správně. pokud ne, normálně bych ho ohnul. kdyby to šlo moc z tuha, navlíkni na uhlík naostřenou trubičku z bowdenu a prořízni jí pžepážkama, vytáhni, a v přepážkách budeš mít větší otvory. pak by to mělo jít lépe...
vapy

#359 Příspěvek od vapy »

Trup už mám slepený. Asi to táhlo někde ohnu a zalepím v lepším úhlu. To by nemělo vadit, ne? V trupu to chodí plynule.
Dělám na tom podvozku a myslím, že ty rozměry ani úhel neodpovídají. Řekl bych, že by to mělo být cca 8 cm a 6 cm.
Změřil jsem to vzepětí po slepení a překvapivě je to 6,5 cm, takže v pohodě.
HonzaS

#360 Příspěvek od HonzaS »

Podvozek jsem projistotu měřil z postaveného modelu a je to tak jak říkáš - 8 a 6. Původní záměr ale byl stavět to podle toho plánku, asi jsem se seknul a postavil to správně, i když to vlastně na plánku bylo špatně. ráno to opravím i v rajčeti.
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“