Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

#346 Příspěvek od Drondys »

mclei píše:Všimli jste si že pres českou poštu jde už sledovat zásilku krerá je ještě v Číně? Mám zásilku končící CN a vidím ji ve sledování už ve stavu Posted.

To šlo i v minulosti, ale bylo to méně časté. Je třeba si uvědomit, že to obecně nezáleželo a ani nyní to nezáleží na České poště, ale na výchozí poště v daném případě na China post. Podle mezinárodních poštovních dohod mají jednotlivé národní poštovní služby sjednány interní informační kanály jimiž si mají sdělovat informace o zásilkách z výchozí pošty směrovaných do cílové země. Výchozí pošta, která přijme zásilku směrovanou do určité konkrétní cílové země by měla tuto zásilku nejen zaevidovat do svého vlastního sledovacího systému, ale současně poslat příslušnými interními informačními kanály informaci o zásilce i pro cílovou poštu díky čemuž se zásilka objeví i ve sledovacím systému cílové pošty. Bohužel některé poštovní služby zejména pak China post to zdaleka ne vždy dodržují a posílají tyto informace jen u některých zejména větších zásilek zatímco u řady dalších zásilek, u kterých by to měli dělat také to nedělají nebo přinejmenším ještě donedávna nedělali a pak docházelo k tomu, že se takové zásilky objeví ve sledovacím systému na straně České pošty až teprve poté co přijdou na území ČR a Česká pošta je zaeviduje do svého systému. V případech zásilek u nichž výchozí pošta tj. v daném případě China post splní své povinnosti vyplývající z mezinárodních poštovních dohod pak se informace o příslušné zásilce objeví ve sledovacím systému České pošty daleko dříve než zásilka dorazí na území ČR.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#347 Příspěvek od RCStudio »

Dnes jsem se dozvedel zajimavou vec, moje zasilka pres signpost prosla prahu a ve ctvrtek byla propustena do SPU v ptek byla v Brne, nicmene stale neni ani na dorucovaci poste a to jsem byl ubezpecen v patek ze bude v pondeli dorucovana. Pani me rekla ze na tento typ zasilek maji 2-4 dny k doruceni a to pouze pracovni, takze se take muze stat ze dalsi skoro tyden bude zasilka v tridirne a na poste.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Drondys

#348 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Dnes jsem se dozvedel zajimavou vec, moje zasilka pres signpost prosla prahu a ve ctvrtek byla propustena do SPU v ptek byla v Brne, nicmene stale neni ani na dorucovaci poste a to jsem byl ubezpecen v patek ze bude v pondeli dorucovana. Pani me rekla ze na tento typ zasilek maji 2-4 dny k doruceni a to pouze pracovni, takze se take muze stat ze dalsi skoro tyden bude zasilka v tridirne a na poste.

Ano je to tak. U mezinárodních poštovních zásilek, které nejsou typu EMS se to někdy může i takto protáhnout.
rejsek.zdiby

#349 Příspěvek od rejsek.zdiby »

Kdyz jsme u ten sign post.kdyz zadam cislo baliku,tak mi to napise,ze jsou zaneprazdneni a at to zkusim pozdeji,uz to jde takhle tyden,nevite kde muze byt zadrhel.jde o balik z holandska.diky
racek74
Kontaktovat uživatele:

#350 Příspěvek od racek74 »

Mimochodem , blíží se vánoce , takže počítejte s tím jako každý rok , čekačky i celý měsíc. Nedovedu si ani představit co v tenhle čas prožívají za peklo lidi co okolo toho dělají po celém světě.
Drondys

#351 Příspěvek od Drondys »

rejsek.zdiby píše:Kdyz jsme u ten sign post. kdyz zadam cislo baliku, tak mi to napise, ze jsou zaneprazdneni a at to zkusim pozdeji, uz to jde takhle tyden, nevite kde muze byt zadrhel. jde o balik z holandska. diky

Balíky z Holandska nejdou přes žádný sign post. Napiš sem podací číslo toho balíku co ti poslal prodejce.
rejsek.zdiby

#352 Příspěvek od rejsek.zdiby »

Je to RQ212399965SG...diky...pri kliknuti na tohle cislo mi to najede na signpost...
Drondys

#353 Příspěvek od Drondys »

rejsek.zdiby píše:Je to RQ212399965SG...diky...pri kliknuti na tohle cislo mi to najede na signpost...

Sledovací odkaz přímo u Singpost je zde.

Singpost píše:11.10.2013
Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

13.10.2013
Despatched to overseas (Country code: CZ)

Zásilka už je viditelná i ve sledovacím systému České pošty viz tento odkaz.

Česká pošta píše:Zásilka dne 13.10.2013 odeslána do České republiky.

Takže balík by měl být už na cestě do ČR. Dále ho sleduj jen přes Českou poštu.

Mimochodem to je objednávka z Hobbykingu ?

Pokud ano a domníváš se, že je to z EU skladu Hobbykingu tak to ses nejspíš při objednávání spletl a namísto z EU skladu sis to omylem objednal z centrály Hobbykingu v Hongkongu, a proto to jde přes Singpost (z EU skladu to přes Singpost nechodí).
rejsek.zdiby

#354 Příspěvek od rejsek.zdiby »

Ano,z hobbykingu...Ono tam nebylo na výběr odkud to poslat.byla tam ta značka celýho světa...Ale poštovný bylo dva dolary...
Drondys

#355 Příspěvek od Drondys »

rejsek.zdiby píše:Ano,z hobbykingu...Ono tam nebylo na výběr odkud to poslat.byla tam ta značka celýho světa...Ale poštovný bylo dva dolary...

Podle čeho konkrétně jsi tedy usoudil, že je to z Holandska ?

Značka světa Obrázek znamená, že položka zboží je z centrály Hobbykingu v Hongkongu.

Položku zboží z EU skladu poznáš tak, že má ve svém názvu na konci uvedeno buď (EU warehouse) nebo (NL warehouse) a z výčtu položek zboží se na ni přistupuje přes vlajku EU Obrázek.

Z EU skladu jsou možné pouze následující čtyři volby poštovného, které všechny obsahují slovo Netherlands.

do 200 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25
201 až 500 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $2.45
501 až 1000 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $4.45
1001 až 49999 g Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43

Ostatní volby poštovného z Hobbykingu do ČR neobsahující slovo Netherlands nejsou z Holandska, ale z centrály Hobbykingu v Hongkongu jako např.

International Air Mail ($40 limit) 0 - 100gr $2.99
International (Registered) Air Mail 0 - 100g $3.99
atd.

Pokud chceš objednávat z EU skladu a máš eshop Hobbykingu přepnutý v režimu GLOBAL WAREHOUSE pak při volbě z výčtu položek zboží je potřeba kliknout na vlajce EU Obrázek.

Při objednávání musí být všechny položky z téže lokality tj. v rámci jedné objednávky nelze kombinovat položky z EU skladu a z centrály v Hongkongu.

Pokud chceš objednávat z EU skladu a nechceš, aby se ti tam pletly položky z globální skladu v Hongkongu pak se vlevo na webu eshopu jak je menu s popisem sekcí nahoře nad ním kde je uvedeno GLOBAL WAREHOUSE přepni kliknutím na tom popisu na EUROPE WAREHOUSE a eshop se přepne do režimu, ve kterém se budou v jednotlivých sekcích zobrazovat pouze ty položky zboží, které jsou dostupné z EU skladu.
rejsek.zdiby

#356 Příspěvek od rejsek.zdiby »

Diky za vysvetleni...koukal jsem a ten muj frsky prijmac ani v Eu warehouse nemaji...vlastne nic od frsky.dik
racek74
Kontaktovat uživatele:

#357 Příspěvek od racek74 »

Jestli sis spletl sklad a objednal přímo z HK a neostrouhal deklarovanou cenu a přeleze ti to přes 22 éček , tak ti na to napaří daň a vyřízení proclení , bacha na to...
z holandska je to šumák...
rejsek.zdiby

#358 Příspěvek od rejsek.zdiby »

Toho jsem si vedom,ale balik byl i s postou za 17,50 dolcu...takze se vejdu...
Carl

#359 Příspěvek od Carl »

Ahoj, chystám se začít nakupovat na HK a chtěl bych si jen ujasnit pár věcí. Z toho co jsem si přečtl mi tedy vyplívá, že ČP nebo Celníci na každý balík přesahující limit 22EU (dph) a 150EU (clo) vyměří dph a clo. Vyplatí se tedy si nákupy rozdělit a nechat si poslat více balíčků tak, aby se cenou do limitu vešli? V jaké víši se pak clo a DPH vyměří? Nějak procentuelně a nebo jen tak od boku? Zastupování mé osoby ČP (komuninkace s celnicí) je potřebné u každé zásilky přesahující limit jdoucí ze zemí mimo EU? A ještě jedna otázka k PAY PALU - když si zadám na pay pal účet kreditní kartu, tak má pak pay pal neomezený přístup k penězeům na mém účtu? Myslím to tak, že když se někdo zblázní, nebo se něco pokazí, že mi vybílí účet aniž sem si toho vědom? Vyplatí se kvůli tomu zřídit zvláštní účet? Předem díky za odpovědi.
jardah62

#360 Příspěvek od jardah62 »

Začnu odzadu. Paypal operuje s tvojí kartou. Na rozdíl od běžných plateb kartou přes inet v případě Paypalu zná číslo tvé karty jen Paypal i když nakupuješ třeba u stovky obchodníků. Malé bezvýznamné plus pro Paypal. Na kartě máš stanovený limit pro operace na internetu. Je jen na tobě, jak vysokou částku dovolíš najednou vyinkasovat. Pokud přijde požadavek na vyšší částku, banka ho prostě neproplatí. A dá se (u ČS přes Servis24) na jednotlivou platbu tento limit zvýšit a pak zase snížit.
Pokud se zboží dá rozdělit na více balíčků do ceny zboží cca 25USD, jednoznačně se to vyplatí. Srovnatelné to je ještě snad jen v případě většího množství zboží z Euroskladu.
V případě, že hodnota zboží přeleze 22EUR (cca 27,5USD - pozor, tahle hodnota se hýbe a nezávisí na kurzech bank-platí jen kurzy celního úřadu), počítej s 21% DPH z ceny zásilky. Pokud objednáš za víc jak 150EUR, přirazí se clo, ale to je vzhledem k 21% DPH bezvýznamná položka. Něco mezi 1-3%. Pokud odsouhlasíš poště zastupování v celním řízení, po tom, co dorazí zásilka na celní poštu, dostaneš informaci o jejím uložení a požadavek na doložení hodnoty zásilky (přeposílal jsem vždy výpis s Paypalu). Po jejím odeslání proběhne celní řízení a za pár dní máš před dveřmi pošťáka se zásilkou a požadavkem doplatku ve výši vyměřené DHP (+ cla)+výpalného poště. Když se ti podaří 22EURový limit přelézt o pár centů, zásilka v ceně cca 650Kč se prodaží o nějakých 350Kč.
Tak hodně štěstí při nákupech.
Jardah
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“