Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
tak dej sklo nebo rowing /idealne oboji/ jeste dovnitr, takova nadhera musi prezit - tech par gramu za to stoji
Pevnostně jsem ok. Jen je problém při týhle koncepci udělat na každou komponentu extra "dvířka" , bez dalšího navyšování hmotnosti. Na tenký trubce to jde fakt blbě
Jediný co půjde rozumně vyměnit je motor a regl - to je v tý hlavici na obrázku , zbytek vč. aku, serv, Rx bude v letadle " na věčné časy".
PS. právě jsem zkundil 2 dny práce - nová zkušenost - pokud dáváte temperovat polyš kopyto s potaženým sklem - tak do předehřáté trouby . Já to tam hodil a zapnul jenže než se trouba ohřeje - spirály žhaví zbytečně dlouho - a krásně zdeformují polyš. Kua jdu to vyhodit - a znova brousit nový kus
Jediný co půjde rozumně vyměnit je motor a regl - to je v tý hlavici na obrázku , zbytek vč. aku, serv, Rx bude v letadle " na věčné časy".
PS. právě jsem zkundil 2 dny práce - nová zkušenost - pokud dáváte temperovat polyš kopyto s potaženým sklem - tak do předehřáté trouby . Já to tam hodil a zapnul jenže než se trouba ohřeje - spirály žhaví zbytečně dlouho - a krásně zdeformují polyš. Kua jdu to vyhodit - a znova brousit nový kus
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Ty akce s troubou mě už také párkrát proškolili, dnes už dávám tak maximálně urychlit namíchanou 1200 epoxy pokud nemám pětiminuták na nějaké malé lepení, temperuji ale při otevřených dvířkách, jinak to vždy byla loterie, navíc má na tu rychlost vytvrzení vliv i množství které je rozmíchané, ale s 285 kou se mi přez troubu nějak zvlášt urychlovat nezadařilo--myšleno--rozmíchaný epoxyd dát nahřát do trouby--pak někam napatlat a on vytvrdne dřív už v běžné pokojové teplotě.
Já to peču jinak , nenahřívám samotný epoxy před použitím , ale dávám hotový výrobek . Někde jsem četl že profi výrobci dávají temperovat na 24 hodin zlepšuje to vlastnosti kompozitu (nevím jak, možná je to tvrdší ) , já to dávám tak na 8 hodin - víc by mi drahá polovička nepovolila (elektrika je drahá
) každopádně po 8 hodinách je to normálně vytvrzené a běžně opracovatelné.
Čím vyšší teplota tím rychleji to tvrdne , zatím nejvíc co jsem zkoušel bylo cca 100 stupňů (s balsovým kopytem) , jinak polyš dávám běžně tak na 30-35 stupňů.
Teď při poslední akci jsem dal 50 (abych si to trochu urychlil) , to se mi ale vymstilo - studená trouba = dlouho hřeje spirála, krásně mi zdeformovala kopyto do tzv. "husí kůže" v místech kde byla nejblíže k výrobku.
Čím vyšší teplota tím rychleji to tvrdne , zatím nejvíc co jsem zkoušel bylo cca 100 stupňů (s balsovým kopytem) , jinak polyš dávám běžně tak na 30-35 stupňů.
Teď při poslední akci jsem dal 50 (abych si to trochu urychlil) , to se mi ale vymstilo - studená trouba = dlouho hřeje spirála, krásně mi zdeformovala kopyto do tzv. "husí kůže" v místech kde byla nejblíže k výrobku.
To si tedy raději pořid malý elektrický ventilátor, nebo elektrickou deku, jednou jsem to přez ní také zkoušel ,ale bylo mi ji líto upatlat, navíc zase až tak vydatné teplo z ní nesálá, ale ten ventilátor používám právě při vakuování.
nad křídlo, nebo trup dám velkou desku, která je něčím podložená, přez ni hodím ještě nějakou deku, nebo koberec--vytvořit obyčejný tunel, kam ventilátor žene teplý vzduch.Tak to funguje bez destrukce
Třeba se pletu, ale tím temperováním by měla pryskyřice získat větší tepelnou stálost--kdysi se mi v autě v létě na sluníčku zkroutil laminátový trup na 2m akrobat--teplem ta pryskyřice povolila a trup se prohnul, udajně by to mělo být zpusobeno právě tím, že nebyl vytvrzen při vyšší teplotě--myslím 5O--80 stupnu, ale jen jsem to někde zaslechl, v každém případě pokud se ta teplota přežene--což není problém právě v té troubě, tak je to potom sice tvrdé, ale velice křehké.
Zajed si v neděli s Klárou do ředhoště na trh, Ty si koupíš ventilátor a Klára třeba nějaké domácí zvířátko
nad křídlo, nebo trup dám velkou desku, která je něčím podložená, přez ni hodím ještě nějakou deku, nebo koberec--vytvořit obyčejný tunel, kam ventilátor žene teplý vzduch.Tak to funguje bez destrukce
Zajed si v neděli s Klárou do ředhoště na trh, Ty si koupíš ventilátor a Klára třeba nějaké domácí zvířátko
Nejsem zadny laminacni majster - ale co se temperovani tyce, se divam do technickeho listu daneho lepidla. Jednu pryskyrici co pouzivam - tak ta podle temperace ziskava pevnost. Kdyz tvrdne v pokojove teplote, tak ji ma 8x nizsi nez kdyz tvrdne tusim kolem 45.
Právě jsem vytáhl z trouby ten nový díl - krásně zvonivý zvuk . Na krut jako ocel - 6 vrstev skla je znát
Uvidíme až odleptám kopyto , jak se to bude tvářit.
Genagen píše:Nejsem zadny laminacni majster - ale co se temperovani tyce, se divam do technickeho listu daneho lepidla. Jednu pryskyrici co pouzivam - tak ta podle temperace ziskava pevnost. Kdyz tvrdne v pokojove teplote, tak ji ma 8x nizsi nez kdyz tvrdne tusim kolem 45.
Ono to s tou teplotou jde asi vždy tak nějak proti sobě--jak zvýšíš teplotu, je to pevnější--skleněnější
On je stejně problém nějak přesně udržovat v domácích podmínkách přesnou teplotu, zatím jsem na urovni toho obyčejného ventilátoru--jak píšeš, aby ta teplota byla nad urovní pokojové, určitě by asi nejpřesnější bylo to použití té vyhřívané deky, kdy tam neprobíhá nějaké proudění vzduchu jako v případě ventilátoru, těch 45 . by se asi dosáhnout v pohodě dalo, občas mi to na dvojku v karaváči vcelku připaluje zadek pokud se přestanu vrtět
Obávám se ale, že ta cena za termodeku--cca 800kč zase až tak rychle tím ventilátorem neproteče--teda při mé budovatelské občasnoaktivitě.
Tož kucí , je to tady . Přeju vám všem šťastný a úspěšný nový rok 13 . Ať vám to všem dobře lítá . A hlavně zdravíčko , spoustu volného času a hromady peněz , abychom se mohli zase potkávat celou novou sezonu na přátelském bojišti v dobré partě.
Díky a nápodobně
PS: valim s Alčou na Ranou do skleníku--kdybys jel náhodou kolem.
PS: valim s Alčou na Ranou do skleníku--kdybys jel náhodou kolem.
taky tak!
Akorat laminuju ocasky
Zkousim rovnou s povrchovkou a pantama - eg. zadne strikani, brouseni... Tak uvidime.
Akorat laminuju ocasky
Škoda že s tímto strojem už se neutkáme - vypadal dost nadějně .
http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&id=7902
http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&id=7902
Vypadal, škoda ho. Ovšem není jasné, že by se kolega naším klání zúčastnil, neb z Dubnice to není co by kamenem dohodil a zbytek došel, potřeboval by i vlak a bus. Ale určitě by se s Vámi popral o přední místa v ejtýpí.
Hitec Aurora 9X
Tady je to chcíplý jak vlákno VDC
Tak sem něco šoupnu, zatím jen pospojováno a zatmeleno. Konkurence může slavit - budu těžkej jak chro chro.
v trupu je 1300 mAh , stačila by bohatě nějaká 800.
Myslel jsem že letovka trupu bude bezpečně pod 300gr. , nebude
, budu rád když to ustojím na 350gr.
Tak sem něco šoupnu, zatím jen pospojováno a zatmeleno. Konkurence může slavit - budu těžkej jak chro chro.
v trupu je 1300 mAh , stačila by bohatě nějaká 800.
Myslel jsem že letovka trupu bude bezpečně pod 300gr. , nebude