janko.hrasko píše:pri megapirate ti bude ukazovat mission planner, ze preco nechce dovolit armovat motory -musis mat nakalibrovane: rc, acc a kompas
pripadne sa da prearm check zrusit v parametroch
potom co jsem všechno zkalibroval tam mi to píše
compass offsets too, kouknul jsem se tedy na full parameter list a zjistil že mi zlobí kompas koukněte na to co jsem zjistil:

- Doufám že to jde aspoň trochu přečíst
Moc tomu nerozumím ale tak vysoký hodnoty na kompasu jsou fakt divný.
Navíc když zkouším kopterou otáčet a mám to připojený tak vidím že to fakt nefunguje tak jak má, na sever se mi ukazatel neotočí i když ve skutečnosti tam koptera je. Snažil jsem se regulátory a rozvod napájení dát co nejdál od řídící jednotky aby to neblblo ale koukněte na toto:

- Nahoře je řídící jednotka pod ní je příjimač s pípákem na baterku a až dole je deska pro rozvod napětí. Navíc jsem ji otočil aby kabely od baterky směřovaly dolu.
Ale co je nejdivnější že ten kompas blbne i když je koptera vyplá a mám jenom připojenou řídící jednotku k pc.
(p.s. prearm jsem zkusil v parameterch vypnout ale i tak se motory neodarmovaly)
Tak povedlo se mi kompas nastavit tak že už ukazuje na sever a otáčí se tak jak má. Ale furt mi to píše to samý:
compass offsets too