macil píše:Ak chceš nahradiť dvojlistú vrtuľu trojlistou, musíš použiť menší priemer oproti dvojlistej. Spravidla sa ide s priemerom o stupeň nižšie.
Takže použít 8x4,5 ?
To ale budou muset motory točit víc ?
Tak to bude asi porod je sehnat.
macil píše:Ak chceš nahradiť dvojlistú vrtuľu trojlistou, musíš použiť menší priemer oproti dvojlistej. Spravidla sa ide s priemerom o stupeň nižšie.
Woita píše:Motory by měly točit stejně. O palec menší trojlist bude mit vlastnosti podobné jako původní dvoulist. Většinou však trojlist má horší účinnost.
OK2BUH píše:Tak jsem objednal taky tam. Kdyby se spletli, poslali jednomu samé pravé a druhému levé, tak si je můžeme povyměňovat.
macil píše:Zjednodušene: V prípade dvojlistej vrtule je ťah vyvodzovaný dvomi listami, v prípade trojlistej, tromi. Pre dosiahnutie približne rovnakého ťahu, pri podobnom zaťažení motora je preto potrebný v prípade trojlistej vrtule menší priemer, ako v prípade dvojlistej. Zas na druhej strane, tým, že sú listy, v prípade trojlistu, bližšie pri sebe, pracujú vo viac zvírenom vzduchu, ako v prípade dvojlistu, preto je účinnosť trojlistu nižšia. Keďže molekuly vzduchu sú stále rovnako veľké a nemenia sa s priemerom vrtule, je tento rozdiel účinnosti markantnejší v prípade menších vrtúľ. Použitie trojlistých vrtúľ má opodstatnenie predovšetkým tam, kde je nejako obmedzený priemer vrtule, napríklad nízky podvozok u lietadiel, alebo blízkosť vrtúľ a ich vzájomné ovplyvňovanie, v prípade multikoptér.
Ardarel píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo mohl poradit vhodné vrtule.
450mm a cca 1.5Kg
Mám motor 2830/11 1000KV Outrunner Brushless...
Ardarel píše:časem možná 4s zkusím, ale mohl by si poradit i pro 3s?
macil píše:Mám tieto v rozmere 8x5 a 11x5.
http://www.ebay.com/itm/Graupner-Style- ... 33835966b0
krtek2k píše:kvalitní a levnější jsou už jen gemfany , nicméně na vrtulích se nesmí šetřit