Bubákov - nejen o Vikingovi

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

#346 Příspěvek od jindraj »

[quote="bitovod
Je to už nějaký pátek (rok, dva?), co jsi tu popisoval nějaké "začátečnické" letadlo pro bráchu - tlačný motor, laminátový trup. Nemůžu to dohledat, co to bylo a jak to bylo velké, ale vím, že tenkrát se mi to zdálo jako větroň pro FPV tak akorát. Neměl bys k tomu pár slov? Identifikace, zkušenosti, letové vlastnosti (nebo aspoň link na vlákno, já to fakt nemůžu najít)? Díky.[/quote]

úvaha čistě teoretická v rámci akademické debaty nebo něco chystáš?
bitovod

#347 Příspěvek od bitovod »

Genagen píše:IMO je to: Aero Master od firmy Aeronaut

Díky, už po něm koukám.

jindraj píše:úvaha čistě teoretická v rámci akademické debaty nebo něco chystáš?

No zatím v rovině teoretické, akorát dozbrojuju úplně jinou potvoru pro FPV (MaxiSwift) a rád bych do nějaké blízké budoucnosti něco výrazně větroňovitějšího. Jako jedna varianta bylo tohle (když už vím, co to je), jako druhou variantu mám ještě větší šílenství - dva laminátové trupy s motory a baterkami, mezi nimi vprostřed samostatné gondola na videoelektroniku, křídla PS s balsovým nebo dýhovým potahem. Obojí je zatím ve stadiu úvah, ale ten dvoutrupák by se mi pořád líbil víc (už jen proto, že to je koncepčně neobvyklé).

Jinak koukám, že se sem FP stěhuje - že tu je THR a PChe vím, ale Henryho jsem tu ještě neidentifikoval, tak ahoj :)
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#348 Příspěvek od jindraj »

bitovod píše:Jinak koukám, že se sem FP stěhuje - že tu je THR a PChe vím, ale Henryho jsem tu ještě neidentifikoval, tak ahoj :)

taky ahoj ... s PCHe jsme už byli i lítat - no tedy byli jsme na letišti ... podmínky stály za prd a já měl navíc nové letadlo a tedy dost malou ochotu se pouštět do nějakého dobrodružství v nárazovém a blbě směrovaném větru, tak se toho moc nenalítalo, ale byli jsme a snad ne naposledy ...
pepin

#349 Příspěvek od pepin »

bitovod píše: Obojí je zatím ve stadiu úvah, ale ten dvoutrupák by se mi pořád líbil víc (už jen proto, že to je koncepčně neobvyklé).

možná je to neobvyklé pouze z toho duvodu, že kdo to má v kebuli trochu v pořádku, tak takovou debilitu nebude stavět.

Ale mě je už skoro padesát, ve dvaceti jsem chtěl postavit větroně, kam by se do kabiny vešel muj čerstvě narozený syn :lol:
graup15

#351 Příspěvek od graup15 »

re..Pepin
Kdyby lidi stavěli podle Pepina..tak lítaj jen gumovky a nebo modýlky z bazoše :-) :-)
Zaplať pámbů to tak není...
http://f5models.kissdesign.com.ua/index ... pulsar-fpv
pepin

#352 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:re..Pepin
Kdyby lidi stavěli podle Pepina..tak lítaj jen gumovky a nebo modýlky z bazoše :-) :-)
Zaplať pámbů to tak není...
http://f5models.kissdesign.com.ua/index ... pulsar-fpv

jedna vlaštovka jaro nedělá :D bude stačit jedno né uplně povedené přistání a praktičnost strojku prokáže své klady koncepce.Je to prostě dlouhodobě nepoužitelný nesmysl.

pořid, polétej, zhodnot :wink:

předpokládám, že jednoho dne by mělo ero FPV přistávat i jinde, než jen v Bubákově, kde sedne i UL. z toho mi vychází jediná použitelná koncepce, pokud tedy vadí vrtule v čumáku--motor na pylonu.

Ale zase je fakt, že pokud někdo postaví dvoutrupáka, je mi to vcelku jedno :lol:
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#353 Příspěvek od jindraj »

ať nad tím dumám jak chci, tak mě při mé nezkušenosti nenapadá, čemu by měly nějak zásadně 2 trupy vadit a jak komplikovat přistání? (tedy pokud jsem z narážky na rozměry a rovinu runwaye v Bubákově pochopil, že jinde bude mít s přistáním problém). Pokud jsi něco takového létal, tak se nechám rád ochytřit v čem to nefunguje nebo je to horší. Jak koukám na ten odkaz od Dalibora nebo na to UAV v mém odkazu, tak to může být naopak celkem robustní.
bitovod

#354 Příspěvek od bitovod »

pepin píše:jedna vlaštovka jaro nedělá :D bude stačit jedno né uplně povedené přistání a praktičnost strojku prokáže své klady koncepce.Je to prostě dlouhodobě nepoužitelný nesmysl.

pořid, polétej, zhodnot :wink:

předpokládám, že jednoho dne by mělo ero FPV přistávat i jinde, než jen v Bubákově, kde sedne i UL. z toho mi vychází jediná použitelná koncepce, pokud tedy vadí vrtule v čumáku--motor na pylonu.

Ale zase je fakt, že pokud někdo postaví dvoutrupáka, je mi to vcelku jedno :lol:

Sice nevím, co tě žere, ale to nevadí.

Chápu, že jediná správná koncepce je motor v čumáku a když už to teda jinak nejde, tak na pylonu.

Naštěstí to nechápe třeba tenhle pán a celej život staví a lítá s něčím jiným...

To je jak s tím čmelákem, žejo...
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#355 Příspěvek od jyrry »

bitovod píše:... staví a lítá s něčím jiným....

hmmm... zatraceně zajímavá věcička....
Obrázek
jyrry.webnode.cz
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#356 Příspěvek od Genagen »

Nerikam, ze je to to prave na FPV... ale krasne to je...
Obrázek
pepin

#357 Příspěvek od pepin »

Bitovode soráč. Zrejme jsem prehledl, ze potřebuješ pro dalkove lety natankovat do křidel co nejvic paliva a pro letani nad městy je v dodatku X podminka alespon dva motory.
To by určitě kompozitove jecko s pylonem a upravenou sundavaci špickou nesplnovalo.
pepin

#358 Příspěvek od pepin »

Je ale fakt, ze pokud bych chtěl vyrabět ero pro fpv na kšeft, urcitě bych volil take co nejvic netradicni neokoukane řešeni, asi bych udelal i nápis fpv special, to by letove vlastnosti zlepšilo nejvíc.
Možnà by s tim pak létali i soutěže F3j jen by bylo potřeba nápis změnit na
F3J special.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#359 Příspěvek od Milan Nes »

pepine přiznej se že si právě vylezl ze sklípku na sluníčko :mrgreen:
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15

#360 Příspěvek od graup15 »

:-) Spíš vylezl z toho jeho brloh-karavanu na Rané:-) :-)
Pepine,to,že lidi pouští uzdu fantazii ,je na tom krásné. nepotřebují si ověřovat,jestli s tím sednou u skleníku vedle tvého brlohu:-)
Normálně sedáme do obilí....nebo řepky. Není na tom žádná věda.
Odpovědět

Zpět na „Kluby“