PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
Ahojte chci se zeptat skoušel jste někdo Cessnu s lyžema?
http://www.youtube.com/watch?v=ed_dpY4SkJQ
http://tox232.webnode.cz
tox232 píše:Ahojte chci se zeptat skoušel jste někdo Cessnu s lyžema?
Moc mi to lyže nepřipomíná.
No nazdar 480ky
jen pár zkušeností s Pelikánama -
jako i dalším, došlo i v mé Cessně k přehřívání reglu a vypínání motoru,
navíc při zalétávání se mi podařilo (zřekmě při kotrmelcování) odvařit původní přijímač.
po domluvě s Pelikánama jsem k nim na servis zaslal v balíčku demontováné vadné součástky a během dvou dnů mi došel balíček s novým reglem i přijímačem.
za což je tedy velmi chválím
jinak upoutávka na plováky na sněhu se mi jeví velice vhodná pro zimní provoz, určitě přidejte fotky z toooningu
přeji mírné větry a letu zdar
jen pár zkušeností s Pelikánama -
jako i dalším, došlo i v mé Cessně k přehřívání reglu a vypínání motoru,
navíc při zalétávání se mi podařilo (zřekmě při kotrmelcování) odvařit původní přijímač.
po domluvě s Pelikánama jsem k nim na servis zaslal v balíčku demontováné vadné součástky a během dvou dnů mi došel balíček s novým reglem i přijímačem.
za což je tedy velmi chválím
jinak upoutávka na plováky na sněhu se mi jeví velice vhodná pro zimní provoz, určitě přidejte fotky z toooningu
přeji mírné větry a letu zdar
Nemyslíte že to vypínání reglu není zpusobeno přehřátím ale vybitím baterií.Dnes sem byl létat a po 14 minutách mi vypnul motor ale ovladání všeho šlo tak jsem přistál chvíli jsem počkal a zkusil motor chvíli šel cca 5 vteřin ale pak se znova vypnul.Tak jsem dal druhou baterii a zhruba po stejné době létání se vše opakovalo naprosto stejně.Tak si myslím že je v regulatoru naprogramováno určité napětí a pak vypne přívod k motoru.
Každopádně dnes po ránu krásné polítání bohužel eště nemám udělané ty lyže chybí mi nějakej drát abych udělal závěsi ale zítra zajdu pro dvojku svářecí drát a něco vymyslím
Každopádně dnes po ránu krásné polítání bohužel eště nemám udělané ty lyže chybí mi nějakej drát abych udělal závěsi ale zítra zajdu pro dvojku svářecí drát a něco vymyslím
http://tox232.webnode.cz
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Já si taky nemyslím že by to bylo přehříváním, dávám tomu celkem kouř a motor se začíná vypínat až po cca 15 - 20 minutách letu. Taky to přisuzuji ochraně baterií.
Taky už koumám jak připravit zimní podvozek.

SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
- hendrix
- Kontaktovat uživatele:
K tomu vypínání reglu.
Kluci. Je to opravdu ochrana proti podvybití baterie, která se jmenuje BEC a funguje tak tak, že když napětí z baterie Lipol klesne k určité hranici, u Lipol tuším 3V, tak regl vypne motor a pouští šťávu jen do přijímače a tidíž i serv k bezpečnému přistání. U Nimh je hranice BEC k vypnutí jiná a to je jediný důvod, proč jsou regly určeny pro Lipol, Nimh nebo jiné akumulátory a nelze je zaměňovat. Pokud však je Aku již těsně před smrtí, tak neudrží napětí a regl může vypnout už třeba po 5 minutách (nejdříve tedy zkontrolovat kvalitu AKU, poté řešit přehřívání - teď v zimě bych se ovšem přehřívání nebál ;D ).
K těm lyžím. Na tom vydejku je Cessna krapet, vlastně o hodně větší a motorová. Nelze tuďíš srovnávat s naší Cessničkou. Nicméně se modelařině meze nekladou a určitě to vyzkoušejte a pak dejte vědět
. Já to budu přistávat na břicho, prže to vlastně taková jedna velká lyže.....vlastně snowboard
. Tak kluci, Letu zdar a ať nám ta zima rychle uteče (já jsem hrozně teplomilnej a na létaní v zimě strašně rozmazlenej
DD )
edit:
o dva příspěvky dál, dává CORO jasné a pravdivější informace o funkci BEC. Já jsem se tedy trochu mýlil, tak sorry za částečné facke
(jó hold my začátečníci:)).
Kluci. Je to opravdu ochrana proti podvybití baterie, která se jmenuje BEC a funguje tak tak, že když napětí z baterie Lipol klesne k určité hranici, u Lipol tuším 3V, tak regl vypne motor a pouští šťávu jen do přijímače a tidíž i serv k bezpečnému přistání. U Nimh je hranice BEC k vypnutí jiná a to je jediný důvod, proč jsou regly určeny pro Lipol, Nimh nebo jiné akumulátory a nelze je zaměňovat. Pokud však je Aku již těsně před smrtí, tak neudrží napětí a regl může vypnout už třeba po 5 minutách (nejdříve tedy zkontrolovat kvalitu AKU, poté řešit přehřívání - teď v zimě bych se ovšem přehřívání nebál ;D ).
K těm lyžím. Na tom vydejku je Cessna krapet, vlastně o hodně větší a motorová. Nelze tuďíš srovnávat s naší Cessničkou. Nicméně se modelařině meze nekladou a určitě to vyzkoušejte a pak dejte vědět
edit:
o dva příspěvky dál, dává CORO jasné a pravdivější informace o funkci BEC. Já jsem se tedy trochu mýlil, tak sorry za částečné facke
Naposledy upravil(a) hendrix dne pát 28.11.2008 12:13, celkem upraveno 1 x.
PC Cessna 480 - Pelikán / Park Zone - Focke Wulf 190 / Easy Glider / FLASH RC Factory / Thunder Tiger 40 / World Trainer 40 / Thunder Tiger EB4 S2 Pro
vysílačky: SPEKTRUM DX6i ,5e, Futaba T3TM
přijímače: Spektrum 500 sport, 6200, 6100
vysílačky: SPEKTRUM DX6i ,5e, Futaba T3TM
přijímače: Spektrum 500 sport, 6200, 6100