PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
till1987
Kontaktovat uživatele:

#361 Příspěvek od till1987 »

tak aku bateriu odporucate na cessnu 182 rtf od skyartecu???? :?:
scarabeus

#362 Příspěvek od scarabeus »

till1987 píše:tak aku bateriu odporucate na cessnu 182 rtf od skyartecu???? :?:

Ses ve spatnym vlakne.
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od otompotom »

Ahoj všichni taky jsem si o víkendu pěkně zalítal a i přistání s kolečky šlo celkem dobře ale musim to ještě vypilovat. Cessna je fakt super. Cessně zdar :lol:
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
tox232
Kontaktovat uživatele:

#364 Příspěvek od tox232 »

Ahojte chci se zeptat skoušel jste někdo Cessnu s lyžema?
http://www.youtube.com/watch?v=ed_dpY4SkJQ
http://tox232.webnode.cz
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#365 Příspěvek od Jetson »

tox232 píše:Ahojte chci se zeptat skoušel jste někdo Cessnu s lyžema?
http://www.youtube.com/watch?v=ed_dpY4SkJQ

Moc mi to lyže nepřipomíná.
scarabeus

#366 Příspěvek od scarabeus »

Jetson píše:Moc mi to lyže nepřipomíná.

Sak este aby :-) Jsou to plovaky na vodu, IMHO.
tox232
Kontaktovat uživatele:

#367 Příspěvek od tox232 »

To jsem poznal že jsou to plováky ale jiný video jsem nenašel.Ale otázka zněla jestli jste někdo zkoušel lyže.
Já jsem si je začal vyrábět tak jsem zvědavej
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#368 Příspěvek od Jetson »

Az se v sobotu vratim,tak doufam budou podminky na lyze. Jen mam predstavu monoski abych to mohl aplikovat na soucasny podvozek a trochu se bojim aby se to nechovalo jako dalsi kridlo a netahlo to k zemi.
tox232
Kontaktovat uživatele:

#369 Příspěvek od tox232 »

No já jsem si vyrobil z překližky lyžičky ale nevým zda to bude fungovat
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#370 Příspěvek od otompotom »

Ahoj o lyžích jsem už taky uvažoval nechtěl byste to někdo nafotit pro inspiraci?? Díky :)
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
Fredy
Kontaktovat uživatele:

#371 Příspěvek od Fredy »

No nazdar 480ky
jen pár zkušeností s Pelikánama -
jako i dalším, došlo i v mé Cessně k přehřívání reglu a vypínání motoru,
navíc při zalétávání se mi podařilo (zřekmě při kotrmelcování) odvařit původní přijímač.
po domluvě s Pelikánama jsem k nim na servis zaslal v balíčku demontováné vadné součástky a během dvou dnů mi došel balíček s novým reglem i přijímačem.
za což je tedy velmi chválím
jinak upoutávka na plováky na sněhu se mi jeví velice vhodná pro zimní provoz, určitě přidejte fotky z toooningu
přeji mírné větry a letu zdar
tox232
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od tox232 »

Nemyslíte že to vypínání reglu není zpusobeno přehřátím ale vybitím baterií.Dnes sem byl létat a po 14 minutách mi vypnul motor ale ovladání všeho šlo tak jsem přistál chvíli jsem počkal a zkusil motor chvíli šel cca 5 vteřin ale pak se znova vypnul.Tak jsem dal druhou baterii a zhruba po stejné době létání se vše opakovalo naprosto stejně.Tak si myslím že je v regulatoru naprogramováno určité napětí a pak vypne přívod k motoru.
Každopádně dnes po ránu krásné polítání bohužel eště nemám udělané ty lyže chybí mi nějakej drát abych udělal závěsi ale zítra zajdu pro dvojku svářecí drát a něco vymyslím
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#373 Příspěvek od otompotom »

Ahoj. Já si taky nemyslím že by to bylo přehříváním, dávám tomu celkem kouř a motor se začíná vypínat až po cca 15 - 20 minutách letu. Taky to přisuzuji ochraně baterií. :D Taky už koumám jak připravit zimní podvozek.
:D
tox232
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od tox232 »

Ahoj klucí tak jsem se konečně dočkal.Přišla mi nabíječka Turnigy Accucell-6 za velmi slušný peníz podotýkám kupovaná v Česku.Tak jí testuji a vše nasvědčuje tomu že je to dobrá nabíječka.Zatím jsem nabíjel přes tu setovou a na ní jsem nabíjel cca.2 hodiny i déle
hendrix
Kontaktovat uživatele:

#375 Příspěvek od hendrix »

K tomu vypínání reglu.

Kluci. Je to opravdu ochrana proti podvybití baterie, která se jmenuje BEC a funguje tak tak, že když napětí z baterie Lipol klesne k určité hranici, u Lipol tuším 3V, tak regl vypne motor a pouští šťávu jen do přijímače a tidíž i serv k bezpečnému přistání. U Nimh je hranice BEC k vypnutí jiná a to je jediný důvod, proč jsou regly určeny pro Lipol, Nimh nebo jiné akumulátory a nelze je zaměňovat. Pokud však je Aku již těsně před smrtí, tak neudrží napětí a regl může vypnout už třeba po 5 minutách (nejdříve tedy zkontrolovat kvalitu AKU, poté řešit přehřívání - teď v zimě bych se ovšem přehřívání nebál ;D ).

K těm lyžím. Na tom vydejku je Cessna krapet, vlastně o hodně větší a motorová. Nelze tuďíš srovnávat s naší Cessničkou. Nicméně se modelařině meze nekladou a určitě to vyzkoušejte a pak dejte vědět ;) . Já to budu přistávat na břicho, prže to vlastně taková jedna velká lyže.....vlastně snowboard :) . Tak kluci, Letu zdar a ať nám ta zima rychle uteče (já jsem hrozně teplomilnej a na létaní v zimě strašně rozmazlenej :DDD )

edit:

o dva příspěvky dál, dává CORO jasné a pravdivější informace o funkci BEC. Já jsem se tedy trochu mýlil, tak sorry za částečné facke :( (jó hold my začátečníci:)).
Naposledy upravil(a) hendrix dne pát 28.11.2008 12:13, celkem upraveno 1 x.
PC Cessna 480 - Pelikán / Park Zone - Focke Wulf 190 / Easy Glider / FLASH RC Factory / Thunder Tiger 40 / World Trainer 40 / Thunder Tiger EB4 S2 Pro
vysílačky: SPEKTRUM DX6i ,5e, Futaba T3TM
přijímače: Spektrum 500 sport, 6200, 6100
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“