Já Optimu nemám, ale na svých elektrovětroních to dělám pokaždé. Kabely vytáhnu ven, ale do strany, a za motorem zase jdou dovnitř. Když vytáhneš kabely pod trup, tak asi riskuješ, že se odřou o zem. Pak by to chtělo nějakou krytku na kabely z laminátu, nebo něco podobného.Doctor2 píše:Včera mi po asi 2 měsících od objednání přišel HYPERION 3025-08, tak jsem ho hnes osadil do Optimy A123, vrtule Aeronaut 13/11, 4S LiPo
a šel do vzduchu. SUPER, táhne to famózně.
Jenže. Ve špici je dost málo místa, samotná instalace motoru byl docela výkon. Po letu jsem potřeboval ještě něco předělat, doma jsem vymontoval motor a zjistil PRUSER - a to že mi rotační plášť ojebal izolaci na dvou kablíkách k motoru !!!
Předtím jsem tam měl AXI 2829/10 montáž úplně stejně a bylo v pohodě.
Napadlo mně udělat díru a vytáhnout ty kablíky pod trup a další dírou po cca 4-5cm je zase vrátit do trupu. Asi blbost, ale jak to máte vyřešený?
Optima A123+hardware
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
mv píše:Ahoj, bolo by prosim mozne zmerat odber/vykon tohoto pohonu jednak na 3cl aj na 4cl pri tej vrtuli co mas, pripadne pri trosku mensom stupani?
Rsp spytam sa inak, preco si sa rozhodol pre -08 a nie -10 ak ides na 4cl? Kolko moze dat ta -08 na 3cl?
Vdaka za akekolvek info..
čau, vycházel jsem z toho, že podle datashhetu http://aircraft-world.com/prod_datasheets/hp/z30/z3025spec.htm snese 08 vyšší proudy, ale ono to asi vyjde +- nastejno
Změřit se to pokusím jak budu mít chvilku čas a hodím to sem. Navíc se mi odporoučel otáčkoměr, tak to musím nějak pořešit.
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
Doctor2 píše:mv píše:Ahoj, bolo by prosim mozne zmerat odber/vykon tohoto pohonu jednak na 3cl aj na 4cl pri tej vrtuli co mas, pripadne pri trosku mensom stupani?
Rsp spytam sa inak, preco si sa rozhodol pre -08 a nie -10 ak ides na 4cl? Kolko moze dat ta -08 na 3cl?
Vdaka za akekolvek info..
čau, vycházel jsem z toho, že podle datashhetu http://aircraft-world.com/prod_datasheets/hp/z30/z3025spec.htm snese 08 vyšší proudy, ale ono to asi vyjde +- nastejno
Změřit se to pokusím jak budu mít chvilku čas a hodím to sem. Navíc se mi odporoučel otáčkoměr, tak to musím nějak pořešit.
Super vdaka, budem rad ak sa nieco podari.. Riesim novy pohon do Lynxa ale koli separatnym prijmacovkam tam chcem dat 3cl ale osvedceny GS3025-10 by sa na 3cl dost flakal.. tak som spekuloval nad -08 rsp nad GS3020-08..
Dneska jsem si poprvé zalítal s OPTIMOu XL po úpravě povrchu křídla. Je to jiné éro. Lítá to pěkně rychle a je to naprosto jiný a hodný éro, kam ho pošlu tam letí. OPTIMA a její zvukové projevy to je mazec, myslel jsem si, že když udělám hladký povrch tak to bude svištět jen při rychlosti , ale sviští to pořát akorát frekvence se výrazně zvýšila.
Takže ještě jednou, avízované zparchantění OPTIMY po vyhlazení povrchu křídla se nekoná, naopak je to lépe řiditelné. Každopádně vřele doporučuji.
Křídlo mám těžší o 80g oproti lakované úpravě.
Takže ještě jednou, avízované zparchantění OPTIMY po vyhlazení povrchu křídla se nekoná, naopak je to lépe řiditelné. Každopádně vřele doporučuji.
Křídlo mám těžší o 80g oproti lakované úpravě.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Jak jsem už psal chová se to naprosto spořádaně, a to jsem s těžištěm na zadní hranici. Tedy zkoušel jsem to v letu zpomalovat pomalu jsem přitahoval a jediný co OPTIMA udělala bylo zhoupnutí čumáku po ztrátě rychlosti, žádné padání po křídle se nekoná. V zatáčce si to taky nechalo dost líbit. Takže naprostá pohoda.
Po 6 letech s upraveným krídlem OPTIMY XL vřele všem novým majitelům tohoto stroje doporučuji si s křídlem pohrát a opravdu udělat hladký povrch. Včera to měl na rukách i mladej , který se na OPTIMĚ rozcvičoval na první let s JIBE od POLYNOMa, a taky si to při průletech pochvaloval.
Včera jsem si 2x pěkně vystoupal v termice, a i při kroužení je chování éra v pohodě.
Včera jsem si 2x pěkně vystoupal v termice, a i při kroužení je chování éra v pohodě.