Optima A123+hardware

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
kocour
Kontaktovat uživatele:

#361 Příspěvek od kocour »

Doctor2 píše:Včera mi po asi 2 měsících od objednání přišel HYPERION 3025-08, tak jsem ho hnes osadil do Optimy A123, vrtule Aeronaut 13/11, 4S LiPo
a šel do vzduchu. SUPER, táhne to famózně.

Jenže. Ve špici je dost málo místa, samotná instalace motoru byl docela výkon. Po letu jsem potřeboval ještě něco předělat, doma jsem vymontoval motor a zjistil PRUSER - a to že mi rotační plášť ojebal izolaci na dvou kablíkách k motoru !!!

Předtím jsem tam měl AXI 2829/10 montáž úplně stejně a bylo v pohodě.

Napadlo mně udělat díru a vytáhnout ty kablíky pod trup a další dírou po cca 4-5cm je zase vrátit do trupu. Asi blbost, ale jak to máte vyřešený?
Já Optimu nemám, ale na svých elektrovětroních to dělám pokaždé. Kabely vytáhnu ven, ale do strany, a za motorem zase jdou dovnitř. Když vytáhneš kabely pod trup, tak asi riskuješ, že se odřou o zem. Pak by to chtělo nějakou krytku na kabely z laminátu, nebo něco podobného.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Doctor2

#362 Příspěvek od Doctor2 »

mv píše:Ahoj, bolo by prosim mozne zmerat odber/vykon tohoto pohonu jednak na 3cl aj na 4cl pri tej vrtuli co mas, pripadne pri trosku mensom stupani?

Rsp spytam sa inak, preco si sa rozhodol pre -08 a nie -10 ak ides na 4cl? Kolko moze dat ta -08 na 3cl?

Vdaka za akekolvek info..

čau, vycházel jsem z toho, že podle datashhetu http://aircraft-world.com/prod_datasheets/hp/z30/z3025spec.htm snese 08 vyšší proudy, ale ono to asi vyjde +- nastejno

Změřit se to pokusím jak budu mít chvilku čas a hodím to sem. Navíc se mi odporoučel otáčkoměr, tak to musím nějak pořešit.
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
mv

#363 Příspěvek od mv »

Doctor2 píše:
mv píše:Ahoj, bolo by prosim mozne zmerat odber/vykon tohoto pohonu jednak na 3cl aj na 4cl pri tej vrtuli co mas, pripadne pri trosku mensom stupani?

Rsp spytam sa inak, preco si sa rozhodol pre -08 a nie -10 ak ides na 4cl? Kolko moze dat ta -08 na 3cl?

Vdaka za akekolvek info..

čau, vycházel jsem z toho, že podle datashhetu http://aircraft-world.com/prod_datasheets/hp/z30/z3025spec.htm snese 08 vyšší proudy, ale ono to asi vyjde +- nastejno

Změřit se to pokusím jak budu mít chvilku čas a hodím to sem. Navíc se mi odporoučel otáčkoměr, tak to musím nějak pořešit.

Super vdaka, budem rad ak sa nieco podari.. Riesim novy pohon do Lynxa ale koli separatnym prijmacovkam tam chcem dat 3cl ale osvedceny GS3025-10 by sa na 3cl dost flakal.. tak som spekuloval nad -08 rsp nad GS3020-08..
ST
Kontaktovat uživatele:

#364 Příspěvek od ST »

Dneska jsem si poprvé zalítal s OPTIMOu XL po úpravě povrchu křídla. Je to jiné éro. Lítá to pěkně rychle a je to naprosto jiný a hodný éro, kam ho pošlu tam letí. OPTIMA a její zvukové projevy to je mazec, myslel jsem si, že když udělám hladký povrch tak to bude svištět jen při rychlosti , ale sviští to pořát akorát frekvence se výrazně zvýšila.

Takže ještě jednou, avízované zparchantění OPTIMY po vyhlazení povrchu křídla se nekoná, naopak je to lépe řiditelné. Každopádně vřele doporučuji.
Křídlo mám těžší o 80g oproti lakované úpravě.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#365 Příspěvek od lakotamm »

A termika? :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

#366 Příspěvek od ST »

V 18.30h už termika jaksi moc nefungovala. Ale nalítal jsem 45minut. Jo když řádí termika já řádím v práci :(
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#367 Příspěvek od lakotamm »

Ja myslím správanie na minimálke atď.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

#368 Příspěvek od ST »

Jak jsem už psal chová se to naprosto spořádaně, a to jsem s těžištěm na zadní hranici. Tedy zkoušel jsem to v letu zpomalovat pomalu jsem přitahoval a jediný co OPTIMA udělala bylo zhoupnutí čumáku po ztrátě rychlosti, žádné padání po křídle se nekoná. V zatáčce si to taky nechalo dost líbit. Takže naprostá pohoda.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#369 Příspěvek od lakotamm »

Takže vravíš, že minimálka rovnaká a celkovo lieta rýchlejšie? :wink:
ST
Kontaktovat uživatele:

#370 Příspěvek od ST »

Ale ještě jedna poznámka , čistokrevné éro do termiky to rozhodně není. Ale to se tu už snad probíralo. Kazdopádně na svah to bude taky OK.
ST
Kontaktovat uživatele:

#371 Příspěvek od ST »

Pocitově mi to přišlo asi tak, s původním lakovaným potahem se to na minimálce tak divně klátilo v luftu. Teďka to jezdí jak po lajně. Jak říkám jiný éro. Ty orgie s tmelením a broušením měly jak jsem tajně doufal úspěch.
ST
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od ST »

Dneska mě opět OPTIMA XL přesvědčila , že je to éro který lítá i když ptáci chodí pěšky. Prostě stroj do každého počasí.

Obrázek
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#373 Příspěvek od Milan Nes »

ty jo udelal si to pekne :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
ST
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od ST »

Po 6 letech s upraveným krídlem OPTIMY XL vřele všem novým majitelům tohoto stroje doporučuji si s křídlem pohrát a opravdu udělat hladký povrch. Včera to měl na rukách i mladej , který se na OPTIMĚ rozcvičoval na první let s JIBE od POLYNOMa, a taky si to při průletech pochvaloval.
Včera jsem si 2x pěkně vystoupal v termice, a i při kroužení je chování éra v pohodě.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#375 Příspěvek od lakotamm »

Ok. Takže vravíš kúpiť ARC a tak vytmeliť, prebrúsiť, nalakovať a prebrúsiť?
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“