F7F Tigercat 82" ASM elektro

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
doubravka
Kontaktovat uživatele:

Re: F7F Tigercat 82" ASM elektro

#361 Příspěvek od doubravka »

HonzaS píše:
Neexistuje spoj, který by nevyřešil kus uhlíkovýho hadru, L285, a tři titanový šrouby! :lol:

to sice jo,ale jak to bude drzet na tom cinskym trupu,tot otazka,aby to tam nepraskalo znova.
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#362 Příspěvek od jyrry »

doubravka píše:koukam ze byla chyba nevydrzet do konce...
...

No viděl bys velmi odvážný průlet tak půl metru na zemí :mrgreen:
Ovšem nebylo to úmyslně ale tím jak se to postupně otevíralo a tím potlačovalo, musel jsem to držet kniplem, už to nešlo ani přetrimovat 8O

Oprava bude spočívat ve vyztužení subtilní překližkové konstrukce uvnitř; ona ta ABS vakuovaná "kůže" tam je jen na okrasu, ta nic nenese nebo jen velmi málo, tudíž přelepení páskem skla bude víc než dostatečné.
Po prvním ohledání tam uvnitř poněkud chybí lepidlo tam kde by mělo být především a naopak je ho dost tam kde to skoro nic nenese :roll:
Večer dám fotky, zatím nebyl čas...
jyrry.webnode.cz
doubravka
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od doubravka »

mam v dilne lepidlo,co drzi na laminatu jak zidovska vira,jestli chces,tak se prijed podivat,kdyztak pujcim.
Bomber
Kontaktovat uživatele:

#364 Příspěvek od Bomber »

Ty bláho... :D Topolovka povolila... :D
No jo,on celý ocas vlastně nese jen půlka průřezu trupu.To nad křídlem je jen deklík,že jo?
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
HonzaS

#365 Příspěvek od HonzaS »

Aspoň že nejsem sám, kdo nad ARF stavebnicí tráví podezřele hodně času :lol: Kdybych to měl ještě celé postavit, tak bych ani neměl čas na to lítání. :lol:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
arda1
Kontaktovat uživatele:

#366 Příspěvek od arda1 »

doubravka píše:mam v dilne lepidlo,co drzi na laminatu jak zidovska vira,jestli chces,tak se prijed podivat,kdyztak pujcim.

Můžeš prozradit o jaký se jedná? Díky radek
ICQ 638556901
Shorty

#367 Příspěvek od Shorty »

HonzaS píše:Aspoň že nejsem sám, kdo nad ARF stavebnicí tráví podezřele hodně času :lol: Kdybych to měl ještě celé postavit, tak bych ani neměl čas na to lítání. :lol:

A nebo bys neudělal chybu a případně to neošidil, jako ,, soudruzi" z Čajna
a vesele si lítal, místo abys odhaloval slabiny. :D
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#368 Příspěvek od jyrry »

a) on tam nejni laminát !!! Plášť je vakuovaný z ABS... laminátový jsou na tom jen haubny, gondoly jsou taky ABS

b) on ten trup je tak nějak proti křídlu fórovější, jako by dali k sobě 2 různé stavebnice...

c) nad křídlem je jen lehounký deklík, fakt to nese jen ten spodek a ten je na pohled nepevný, přitom ocas je dost masivní... ale ono to má lítat na fajnových plochách, ne na polooranici... Honzo, tys nebyl v Bedlnu, co? :mrgreen:

d) lítám si vesele i když odhaluju slabiny...

Jinak to povolilo tady:
150418_2.jpg

Ty pásnice jsou spíš něco pevnějšího než topolofka, ono by to drželo kdyby dali lepidlo "za roh" - mezi ty pásnice a vnější plochu přepážky, ne jen dovnitř na tu tenkou část přepážky. Pohmatem jsem se ujistil že tam co neni vidět lepidlo fakt neni...
jyrry.webnode.cz
Shorty

#369 Příspěvek od Shorty »

jyrry píše:d) lítám si vesele i když odhaluju slabiny...

Taky jsem napsal ,, a nebo". Ono má každý něco do sebe. Tady to vypadá opravdu fórový vzhledem k tomu, co to nese.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
jio

#370 Příspěvek od jio »

jyrry píše:... Plášť je vakuovaný z ABS...

Koukám, že kdybys tam měl místo těch táhel lanovody, tak už asi nemáš co nafotit.
Poučné.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#371 Příspěvek od jyrry »

Nene, ta táhla to nedržela, asi nejvíc podržely 3mm uhlíkové proutky vlepené trochu níž, nejsou vidět na té fotce. Z těch zámků v přepážce se to nejspíš vyškublo až při přistání, jinak by to nebylo přistání ale díra v zemi, okamžitě by se to potlačilo 8)
jyrry.webnode.cz
doubravka
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od doubravka »

jyrry píše:a)

c) nad křídlem je jen lehounký deklík, fakt to nese jen ten spodek a ten je na pohled nepevný, přitom ocas je dost masivní... ale ono to má lítat na fajnových plochách, ne na polooranici... Honzo, tys nebyl v Bedlnu, co? :mrgreen:

aspon vidis proc si vybiram kde budu litat..:-D ty s trikolakem ustojis i horsi povrchy.ale koukam ze to je fakt sranda,libi se mi ty nosniky na vrsku trupu..:-D
doubravka
Kontaktovat uživatele:

#373 Příspěvek od doubravka »

arda1 píše:Můžeš prozradit o jaký se jedná? Díky radek

prozradim,ale dneska se do dilny nedostanu,za chvili padim do stuttgartu,tak asi ve ctvrtek se na to mrknu. ale je to konstrukcni lepidlo v kartusi.myslim od bravenu,takove svetle hnede,mirne nabyde. neda se to moc brousit,je to porad mirne gumove,ale lepim s tim vse do laminatovych trupu,vcetne prepazek a fakt to drzi.
HonzaS

#374 Příspěvek od HonzaS »

jyrry píše:a) on tam nejni laminát !!! Plášť je vakuovaný z ABS... laminátový jsou na tom jen haubny, gondoly jsou taky ABS

b) on ten trup je tak nějak proti křídlu fórovější, jako by dali k sobě 2 různé stavebnice...

d) lítám si vesele i když odhaluju slabiny...

Jinak to povolilo tady:
150418_2.jpg

Ty pásnice jsou spíš něco pevnějšího než topolofka, ono by to drželo kdyby dali lepidlo "za roh" - mezi ty pásnice a vnější plochu přepážky, ne jen dovnitř na tu tenkou část přepážky. Pohmatem jsem se ujistil že tam co neni vidět lepidlo fakt neni...

Bedlno, odtud je to video jak jsem ti pak psal, že to letadlo dostává hrozný rány? :lol: Já byl jednou na letišti tuším Plzeň jižní sekce. S kamarádama jsme tam všichni olámali botičky, a já dokonce i kabinu, když se mi Yak 54 při přistání překlopil na záda. Od tý doby si dávám bacha...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#375 Příspěvek od jyrry »

HonzaS píše:... Plzeň jižní sekce. ....

Joooo... WattFest... taky maso, letiště výrazně z/do kopce, na jedný (vyšší) straně ještě metr tráva a foukalo (dost) takovým směrem že buď sedat proti větru, zato přes tu trávu a z kopce (= plavat až do pole na druhém konci) nebo po větru a doufat že to zabrzdí před tou trávou... Vybral jsem si ad b), 2x ... :mrgreen:
No a aby byl výčet mých brutálních prasáren vůči mazlovi úplný, tak podzimí Chroustšou - myši upravily terén taky dost libově...
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“