juraj.jurej píše:Ono to tak úplne nieje, keď ti odíde jeden NiMh článok (nemyslím, keď už je slabý a nedrží) budeš mať napätie nulové a už ti rádio ani nič nezahlási. Sú zapojené do série a špatný NiMh článok sa preruší. U NiCd zase naopak zoskratuje
odpravil jsem za modelářskou eru už mraky nicd-nimh, ruzné skraty, nabijení přez žárovku bez časovače, ruzné oživování prorostlých článku skratem na tvrdo na autobaterku, nikdy ta sada nelehla komplet, aby na ní bylo 0 voltu a nějaký článek se komplet přerušil--snad jen když jsem se snažil kdysi oživit --rozhýbat nimh, taky jako nicd .
loni se mi podařilo jeden nimh 4 článek šlusnout, až se upálili kablíky, pouze po pár dalších cyklech pozvolna umřel, to samé když jsem dal jinou sadu omylem nabít na program lipol, sada v háji, ale napětí na ní stále nějaké bylo.
loni se mi obvzlášt dařilo, mimo přijímačovek jsem si dal na program lipol cvičně nabít taky nimh ve vysílači
ted jsem ho změřil-- ukazuje samozřejmě málo 1,7V, ale žádný přerušený článek a to je ti asi jasný, podle těch rozteklých plastu, že si opravdu to nabijení užil