DJI NAZA pokračování 2
Re: DJI NAZA pokračování 2
Tak naokoniec som to flashol, je to neopísateľný rozdiel, jednoznačne to doporučujem každému 
Po flashy naza síce funguje správne ale vždy na začiatku stále bliká veľmi rýchlo (asi dva krát tak rýchlo ako keď prejde do failsafe) žltou farbou. Vždy sa toho zbávím kalibrovaním kompasu, no niekedy sa mi to podarí až na 5-6krát, neviete ako to vyriešiť? A mám ešte jednu otázku, v prípade že by som kúpil PMU na V2 a napojil ju na tú nazu (čo predpokladám že by fungovalo) dal by sa tam napojiť tento gimbal? http://www.drona.cz/item/hd-camera-phantom-3-78411 Ďakujem za odpovede...
TO "mavrick"
A nestalo se ti něco jako mě?
Myslím tím to padání, při nižším napětí článků.
Mě se stalo, že mi něco, pravděpodobně řídící jednotka Naza M Lite "flashnutá"na V2, odpojila pohon při napětí tříčlánku, 10,7V.
TBS Discovery šla po zadnici dolů, jako šutr.
viz video - https://www.youtube.com/watch?v=nsdvfpqrKqU
Ptal jsem se ve vláknu "TBS Discovery a jeho klony", ale nikdo nic neví.
Asi tam dám původní FW.
A nestalo se ti něco jako mě?
Myslím tím to padání, při nižším napětí článků.
Mě se stalo, že mi něco, pravděpodobně řídící jednotka Naza M Lite "flashnutá"na V2, odpojila pohon při napětí tříčlánku, 10,7V.
TBS Discovery šla po zadnici dolů, jako šutr.
viz video - https://www.youtube.com/watch?v=nsdvfpqrKqU
Ptal jsem se ve vláknu "TBS Discovery a jeho klony", ale nikdo nic neví.
Asi tam dám původní FW.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Dneska mi po cca 7 minutach letu spadla coptera s nazou m-lite s GPS.Naštěstí ze 2 metrů, tak žadné škody.Napětí baterie:3,8v na článek.Na fotce je vidět přepálený mínus od PMU k naze.Ale změřil sem ho a normálně dává 5,12V. Od všech regulátorů(Afro 30A) mám + odpojené.Přijímač je FrSky x8r. Na jeden kanál od přijímače je připojen zbučák (http://www.banggood.com/MJX-F45-RC-Helicopter-Spare-Part-Signal-loss-Alarm-and-Lost-Plane-Finder-p-71544.html) Ale ten by snad za to nemohl.
Jinak tam nic nemám připojeného.
Rám je kopie F450 s PBC.
Nic jinde není vidět vypáleného.
Cca před měsícem mi nechtěla coptera zvletnout, po asi3s se snižily otáčky motorů na nevznesla se.Po vypnutí hlídání napětí baterie létala zase normálně.
Napadá někoho z Vás kde hledat problém?
Díky
Jinak tam nic nemám připojeného.
Rám je kopie F450 s PBC.
Nic jinde není vidět vypáleného.
Cca před měsícem mi nechtěla coptera zvletnout, po asi3s se snižily otáčky motorů na nevznesla se.Po vypnutí hlídání napětí baterie létala zase normálně.
Napadá někoho z Vás kde hledat problém?
Díky
- JosefSvejk
Z toho spáleného kabelu přece plyne, že tam byl někde zkrat.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Bohužel tam už není,protože když připojuju regulatory postupně rovnou do přijímače tak funguji.Zítra budu mít novou napájecí jednotku pro Nazu, tak doufám že to přežila.Jedině mě napadla, že chyba by mohla byt v integrované desce napájení.
Ahoj postavil sem si ted novou kopteru na ramu RCT800 a mam tam jednotku Naza Lite flashnutou na V2. Asi delam neco blbe nebo sem na neco zapomel 2 mesice sem s nazou nelital... Nejde me vzlitnout provedena kalibrace kompasu (jednotka ji chtela) pak uz blikala zelene (sem tam nedna cervena). Po odblokovani motoru motory bezi na volnobeh a kopter neprida aby se vznesl, proste davam plyn nad pul a kopter je furt ve volnobehu kdyz stahnu plyn vypne motory.
Voltage kotrolu mam vyplou. Kdyz pripojim jednotku k PC je vse OK posuvniky behaji presne podle pak na vysilaci volba rezimu taky chodi spravne tak na co sem zapomel?
Voltage kotrolu mam vyplou. Kdyz pripojim jednotku k PC je vse OK posuvniky behaji presne podle pak na vysilaci volba rezimu taky chodi spravne tak na co sem zapomel?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Chtěl jsem se zeptat majitelů Naza-m Lite, kteří jí koupili v ČR, zda k ní dostali kompletní návod přeložený do češtiny tj. 45 stránek v pdf nebo jen desetistránkový doplněk návodu k obsluze v1.00 pro v2.00. Tuhle Nazu jsem našel už jen u jednoho českého prodejce a ten k ní má v CZ právě jen ten doplněk. Popř. jestli má někdo celý návod v CZ, zda by jej neposkytl (za kč). Dík.
Jeste ted pri dalsim marnem pokusu vzletnout sem me zda ze motory pri volnobehu jakoby nebezi spravne vrtule se toci ale podle zvuku jako by naza v rychlem sledu motory spustela a zase vypinala...
To Gándhí: Tisteny navod k naze lite mam konci tranou 31.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Wormsnake píše:
Máš tedy ten první nebo druhý?
Ten doplnek to nemi je to prelozena verze navodu jak je na webu DJI.
Ale konci stranou 31 takze asi neco vynechali...
Ale konci stranou 31 takze asi neco vynechali...
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
- JosefSvejk
Mám tištěný návod od Pelikána a končí stránkou 42 (Technické údaje).
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Tak to je asi ten kompletní návod. Můžete mi ještě, prosím, někdo napsat výhody V2 proti Lite? Je rozdíl jen v sw nebo i v hw? Jestli má cenu si připlatit. Nebo flashnout Lite na V2? Ale s tím tu mělo spoustu lidí různé problémy..
Jde mi hlavně o to, zda V2 lépe stabilizuje, pár lidí tady psalo, že je to nebetyčný rozdíl, tak mě zajímá, zda to není jen placebo efekt...
Martin.P píše:Bohužel tam už není,protože když připojuju regulatory postupně rovnou do přijímače tak funguji.Zítra budu mít novou napájecí jednotku pro Nazu, tak doufám že to přežila.Jedině mě napadla, že chyba by mohla byt v integrované desce napájení.
Opovim si sam regulatory DJI E300 si neporadi s motory RCT5010/14 360KV asi maji motory prilis nizke KV (nebezi ani na 3s ani na 4s). To je zas vypek...
Budu muset osadit afro regly ale mam lich doma jen 5 takze budu musem koupit dalsi.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless