RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Miro_V

Re: RadioMaster TX16S

#361 Příspěvek od Miro_V »

prikrylm píše: Stáhni si Companion (pro jinou jak Win verzi tu) - simulátor rádia a prostředek pro nastavování přes PC....

Dík, to ma nenapadlo, a pritom Companion používam na upgrade Horusa :oops:
A sorry za pravopis v tom príspevku, som na dovolenke a písal som to z mobilu a tie dotykove obrazovky ma proste nemajú radi :wink:
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Krovak84

#362 Příspěvek od Krovak84 »

juraj.jurej píše:
Aj tak vychádza ťažší a väčší. Je cca. veľký a ťažký, ako pohnný aku. používaný v tomto modely. To bude musieť ten Mini Solius poriadne vykuchať. Ale to je jedno. 16 kanál to nikdy nebude. :)
https://it.aliexpress.com/item/32764347603.html

Daj nieaký odkaz na tú úpravu na meranie pohonného aku. To ma zaujíma. Jeden by som FS-iA6B s tou úpravou vyskúšal do nieakej hračky.

https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... -(and-iA6B)-voltage-telemetry-mod

Neco jsem nasel tady, ale mam pocit, ze puvodne to byly jeste jine stranky. Nebo bych se musel zeptat kluku z klubu, vim, ze jedwn to ma takhle upravené.
mip

#363 Příspěvek od mip »

Díky za rady ohledně přijímačů, ještě je všechny prostuduji a rozhodnu se, telemetrii zatím určitě potřebovat nebudu ale možná až do budoucna.
LV
Kontaktovat uživatele:

#364 Příspěvek od LV »

prikrylm píše:Otevřel jsem rádio, odšrouboval brzdící plech, udřel mazivo, na plech přilepil maskovací pásku a teď se mi brzda mechanicky líbí. Už nechtěla ani dotáhnout nadoraz.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
prikrylm

#365 Příspěvek od prikrylm »

LV píše:"prikrylm"
Otevřel jsem rádio, odšrouboval brzdící plech, udřel mazivo, na plech přilepil maskovací pásku a teď se mi brzda mechanicky líbí. Už nechtěla ani dotáhnout nadoraz.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

... takže jsem se dostal mechanicky minimálně na úroveň Futaby T16SZ (elektrika je někde nad T32MZ) a ušetřil tak kolem 20000 Kč za které si můžu pořídit nějaké pěkné éro...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#366 Příspěvek od ddano007 »

mip píše:Díky za rady ohledně přijímačů, ještě je všechny prostuduji a rozhodnu se, telemetrii zatím určitě potřebovat nebudu ale možná až do budoucna.

Ak ti stačí nejaký jednoduchý prijímač do bublín, tak ešte môžem dať do pozornosti tento
https://www.banggood.com/MOTIVE-RC-R8SB ... rehouse=CN
Je pravda, je je to Déčkový prijímač, ergo nezoženieš k nemu žiadne hotové senzory, ako k X-kovým prijímačom, ale je šikovný malý ( aj v porovnaní s FlySky FS-iA6B ) a má integrovaný na A2 odporový delič do 6S, t.j. vieš sledovať napätie pohonného aku.
Ak si bastlič, dá sa jednoducho prebastliť na dva externé analógové vstupy
https://www.rcmodelytt.sk/motive-rc-r8s ... e-sikovny/
prípadne sa dá spraviť vario/gps/ whatever s OpenXSensor, ale to už je nadstavba pre bastličov :mrgreen:
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Miro_V

#367 Příspěvek od Miro_V »

mip píše:Díky za rady ohledně přijímačů, ještě je všechny prostuduji a rozhodnu se, telemetrii zatím určitě potřebovat nebudu ale možná až do budoucna.

Ak ti ide aj o cenu tak su fajn tieto prijímače Lemon . Tento konkrétny je bez telemetrie:
https://www.lemon-rx.com/index.php?route=product/product&path=72&product_id=132&sort=p.price&order=ASC
Majú tam viac druhov, so stabilizáciou , s telemetriou , s čidlami alebo bez ,rozny počet kanálov...
Je to nákup priamo od výrobcu a podla skúseností zo zahraničných webov sa kvalitou vyrovnaju originálom a sú o dost spolahlivejšie ako Orange (tiez Spektrum kompatibilne)

Mám ich niekolko a používam ich k plnej spokojnosti. Ale s original vysielačom Spektrum , chcelo by to vyskúšat s tvojím.
Teoreticky by to malo fungovat , ide na protokole DSMX ale chcelo by to otestovat.
LV
Kontaktovat uživatele:

#368 Příspěvek od LV »

prikrylm píše:... takže jsem se dostal mechanicky minimálně na úroveň Futaby T16SZ (elektrika je někde nad T32MZ) a ušetřil tak kolem 20000 Kč za které si můžu pořídit nějaké pěkné éro...

Mechanicky si sa nedostal ani na uroven setovej 4K Futaby a elelektronicky sa tieto garazove firmy Futabe nepriblizia na 30% nikdy.
www.elektromodely.sk
prikrylm

#369 Příspěvek od prikrylm »

LV píše:quote="prikrylm"
... takže jsem se dostal mechanicky minimálně na úroveň Futaby T16SZ (elektrika je někde nad T32MZ) a ušetřil tak kolem 20000 Kč za které si můžu pořídit nějaké pěkné éro...

Mechanicky si sa nedostal ani na uroven setovej 4K Futaby a elelektronicky sa tieto garazove firmy Futabe nepriblizia na 30% nikdy.

Sákryš, tak to mám teda smůlu. Tak nic, no.
Tak to určitě za chvíli zjistím, že se s tím vůbec nedá lítat a půjdu si raději pro nějakou tu Futabu. Dobře mi tak.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#370 Příspěvek od Kuba78 »

prikrylm:
nevim proc to porad chces porovnavat s futabou. K cemu? na zacatku mas proste stanovene nejake pozadavky - chci aby to umelo toto, chci aby to mechanicky bylo zpracovano a vydrzelo a zvladlo to aspon takovyto provoz a chci aby mi to vydrzelo takovou a makovou dobu. Pokud je ti znacka ukradena, tak jdes jen po techto parametrech a pokud to vyrobek splni, tak je pak vlastne uplne jedno, jestli splnil na 100, nebo 110 procent. Je to o pridane hodnote - dejme tomu, nejaky plast v ovladacich radiomasteru je dimenzovan na 100k zakvedlani packou a ve futabe na 200k zakvedlani. pokud ty vis, ze za dobu planovane zivotnosti zakvedlas jen 50k zakvedlani tak pro tebe je pridana hodnota futaby vlastne nula. Ano, ciste teoreticky a matematicky mas vetsi sanci s futabou ze se nic nestane, ale asi proste nestoji za to se na ten priplatek za futabu soustredit.
a takovy ty vykriky "nejses ani na 30 procentech futaby" nebo "nepriblizis se nikdy" - zalezi na uhlu pohledu, potrebach jedince a jeho preferencich. Pro nektery lidi bude i setova analogova trikanalova futaba vzdycky cennejsi, nez 64kanalovy cinan s umelou inteligenci. To je v poradku, proste v tom vidi nejakou pridanou hodnotu, ktera je zas nekomu jinymu ukradena.

mimochodem, cinan je mozna garazova firma, ale futaba zacinala v drevenym zahradnim domecku.. https://www.futaba.com.sg/wp-content/up ... 0/02/2.jpg

PS nejlepsi je stejne pochopitelne jeti.. cinani akorat kopirujou a futaba zije mentalne v praveku :-)
LV
Kontaktovat uživatele:

#371 Příspěvek od LV »

Neboj, to upackujes.
www.elektromodely.sk
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od ddano007 »

RadioMaster vypustil zaujímavý upgrade:
https://www.hobbyporter.com/radiomaster ... p2460.html
Vraj treba hľadať na Ali...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Miro_V

#373 Příspěvek od Miro_V »

LV píše:Mechanicky si sa nedostal ani na uroven setovej 4K Futaby a elelektronicky sa tieto garazove firmy Futabe nepriblizia na 30% nikdy.

Mám taký pocit že to Prikrylm myslel trošku zo srandy, aspoň mne to tak prišlo.
Neber(te) všetko tak vážne :wink:
prikrylm

#374 Příspěvek od prikrylm »

Kuba78 píše:prikrylm:
nevim proc to porad chces porovnavat s futabou. K cemu?...
Já vím, že je to blbost, ale čas od času mám urýpanou náladu, nemyslím to zle. Stejně jako LV to nemyslí zle.
leve89

#375 Příspěvek od leve89 »

Když jste tady probírali ty přijímače, tak by mě zajímalo jaký micro přijímač by jste mi doporučili? Zatím máme doma vše od FlySky (zatím bez problémů).
Ale rád bych něco maličkého co by mělo více jak 4 kanály (motor, výškovka, směrovka a křidélka na 2 servech). Nemusí to mít dalších x funkcí....stačí aby to bylo spolehlivé, lehké, vývody v rovině přijímače a taky by to nemuselo stát majland. Budu to montovat do malé poletuchy na zanradu a později i na LiL Fokkera od RC Factory....
Díky za tip.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“