SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
opisk

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

#376 Příspěvek od opisk »

Jaky je rozdiel medzi climberom a a200? Bude mi na neho stacit reg. z bety a serva z pioneera a cadet? Diky
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
hnusax

#377 Příspěvek od hnusax »

coro píše:Mám pocit že k tomu Nine Eagles nešlo kúpiť príjmač samostatne, bez modelu.
Mohlo by to byť obmedzujúce, čo do budúceho využitia... Alebo sa mýlim?

dá sa kúpiť hromada ND aj priímač . skus to napr tu : http://www.rcguru.sk/nine-eagles-sky-climber-k248
http://www.rcguru.cz/nine-eagles-sky-climber-k360?str=1
Tak som sa pevne rozhodol zajtra idem climbera kupiť
coro

#378 Příspěvek od coro »

stas píše:...
A posledné, krídelká majú aj funkciu klapiek, pri ich aktivovaní sam majú vychýliť dole /ako vzt. klapky/, alebo hore /niečo ako brzdy/??????,podľa návodu hore, no u mňa dole....

Toto ma ešte zaujalo - no krídelká doľava/doprava chodia vďaka zrkadlovej montáži aj na spoločnom výstupe príjmača (rozdvojeý = "Y" kábel), a funkcia klapiek/bŕzd sa dosiahne rozdielnymi smermi pohybu.
Takže stačí medzi sebou vymeniť konekory tých serv na príjmači - náklon zostane ale pojdu hore namiesto dolu.

Keď sú krídelká len na vonkajšej časti krídla, nie je rozumné používať ich ako vztlakové klapky (flaperon), lebo hrozí pád do vývrtky. Je lepšie použiť ich na zvýšenie opadania pri pristátí ako brzdy (názov Spoiler/spoileron možno nie je správny?) a to je vyklopením dohora.
stas

#379 Příspěvek od stas »

coro píše:
stas píše:...
A posledné, krídelká majú aj funkciu klapiek, pri ich aktivovaní sam majú vychýliť dole /ako vzt. klapky/, alebo hore /niečo ako brzdy/??????,podľa návodu hore, no u mňa dole....

Toto ma ešte zaujalo - no krídelká doľava/doprava chodia vďaka zrkadlovej montáži aj na spoločnom výstupe príjmača (rozdvojeý = "Y" kábel), a funkcia klapiek/bŕzd sa dosiahne rozdielnymi smermi pohybu.
Takže stačí medzi sebou vymeniť konekory tých serv na príjmači - náklon zostane ale pojdu hore namiesto dolu.

Keď sú krídelká len na vonkajšej časti krídla, nie je rozumné používať ich ako vztlakové klapky (flaperon), lebo hrozí pád do vývrtky. Je lepšie použiť ich na zvýšenie opadania pri pristátí ako brzdy (názov Spoiler/spoileron možno nie je správny?) a to je vyklopením dohora.

ĎAKUJEM coro,
presne toto som potreboval , ešte raz dík
kope
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od kope »

opisk píše:Jaky je rozdiel medzi climberom a a200? Bude mi na neho stacit reg. z bety a serva z pioneera a cadet? Diky

Jediný rozdíl je podle mne v samolepkách :) . Já osobně mám A200.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
mirecsupek

#381 Příspěvek od mirecsupek »

Ahoj,

jsem uplny zacatecnik a potreboval bych pomoct u Sky Climbera. Litam na Cernaku v Praze. Zatim mi není jasné co musim udelat na vysilacce aby mi fungovali klapky jako na pristani (prepnuti prepinacu nedelalo nic s kridelky, sli klasicky jedno dolu druhe nahoru). Pokud by mi chtel nekdo pomoct budu jen rad. dik.
omegaalfa
Kontaktovat uživatele:

#382 Příspěvek od omegaalfa »

mirecsupek píše:Ahoj,

jsem uplny zacatecnik a potreboval bych pomoct u Sky Climbera. Litam na Cernaku v Praze. Zatim mi není jasné co musim udelat na vysilacce aby mi fungovali klapky jako na pristani (prepnuti prepinacu nedelalo nic s kridelky, sli klasicky jedno dolu druhe nahoru). Pokud by mi chtel nekdo pomoct budu jen rad. dik.

Ahoj
Docela polopaticky je to popsáno v návodu Sky Climbera.Pokud ho nemáš,určitě ti ho tady někdo přenechá.Já jsem do 25.6 mimo domov,tak že já ti ho potom můžu poslat pokud budeš mít zájem.A při přepnutí páčky ti křidélka nereagovali? Nějak jsem to nepochopil :roll:
PRCEK
Lupac

#383 Příspěvek od Lupac »

Zdravím všechny kteří přispěli do tohoto fóra,
po prostudování vašich příspěvků jsem si zakoupil před týdnem v rcmshop v Brně:

SKY CLIMBER ARF mot. větroň 2000mm EPP NE4240 2 848 CZK
OPTIC 6 2.4GHz , přijímač OPTIMA 7, Tx aku (Mode 1) 1HI1160 4 086 CZK
G3 RAY Li-Pol 2200mAh/11,1 26/50C Air pack 3EB5126 542 CZK
nabíječka- Equilibrium MINI V2 2RCA0028 952 CZK
Mezisoučet : 8 428 CZK
za 299,-kč jsem si nechal model sestavit, seřídit a odzkoušet abych nenesl domů zajíce v pytli,
a taky proto že jsem uplný začátečník a nemám žádné zkušenosti a preferuji létání před stavěním a laděním.
Dále jsem si už dříve koupil simulátor a trénoval na počítači asi tak 3měsíce no a minulý čtvrtek jsem sebral odvahu a šel letět.
dnes už mám asi 5letových hodin a vše funguje jak má.(REGL je ze stavebnice tak snad vydrží)
Počasí bylo přímo ideálni bezvětří jen sem tam dešťová přeháňka od Medarda tak jsem jen trnul co se asi stane jestli nestihnu včas přistát a naprší do motoru, to by asi nebylo dobré? ale vyšlo to.Lítá dost rychle a třikrát už jsem se zhroutil při přiblížení na přistání asi jsem letěl pomalu ale bylo to nízko a do řepky, kukuřice a obilí tak že ani škrábanec.

Tak takhle jsem na to šel já.

P.S. byť mám nalétáno asi 350h na skutečných větroních a něco přes 5000h na těch letadlech s motorem nebylo mě to nic platné, tady je to hodně jinačí.......
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
kope
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od kope »

Lupac píše:...
G3 RAY Li-Pol 2200mAh/11,1 26/50C Air pack ...
...
Lítá dost rychle ...

Já do něho na začátku taky koupil 2200 mAH baterku (turnigy) a když jsem s Climberem lítal, tak se mi pořád zdálo, že je to nějak moc rychlý, poměrně "klesavý"... Pak jsem dokoupil 1800 mAh Zippy, zkusil jsem se proletět s ní a bylo to úplně o něčem jiném - letadlo je najednou pomalejší, nevyklesává tolik... Takže já to teď řeším tak, že když fouká, dám 2200 mAh baterku, aby bylo letadlo těžší a jinak lítám na tu 1800 mAh
HOKEJ

#385 Příspěvek od HOKEJ »

Jaký je váhový rozdíl mezi 1800 mAh a 2200 mAh ? Dík
www.rc-pisek.rajce.idnes.cz/
www.youtube.com/user/Hreba13/videos
kope
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od kope »

2 hokej: u těch baterií, které mám je to 50 g. Šel jsem to převážit
Lupac

#387 Příspěvek od Lupac »

No baterku asi nechám tak a budu dávat pozor na rychlost, v průměru vydržím lítat na tři starty asi hodinu bez termiky a to mě vyčerpá k úplné spokojenosti.
Trošku zápasím z nastavením křidélek mix pro přistání, dostal jsem je tak 6mm nahoru na místo doporučených 10-15mm uhel klesání se nijak výrazně nezměnil, už jsem na horním dorazu serv Zato mix křidélka/směrovka je super hned jsou ty zatáčky pěknější.
A tož tak...
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od Tchor »

Lupac píše:No baterku asi nechám tak a budu dávat pozor na rychlost, v průměru vydržím lítat na tři starty asi hodinu bez termiky a to mě vyčerpá k úplné spokojenosti.
Trošku zápasím z nastavením křidélek mix pro přistání, dostal jsem je tak 6mm nahoru na místo doporučených 10-15mm uhel klesání se nijak výrazně nezměnil, už jsem na horním dorazu serv Zato mix křidélka/směrovka je super hned jsou ty zatáčky pěknější.
A tož tak...

Pokud chces na kridelkach ucinnou brzdu pro pristani musela by ta vychylka bejt vyrazne vetsi (klopivej moment kompenzovat mixem do vejskovky) a co se tyce toho mixu kridylka/smerovka - osobne si myslim ze tenhle mix je cesta do pekel, protoze se nenaucis tu smerovku pouzivat mnohem lepsi je se rovnou ucit tu peknejsi zatacku zaletet rukama. S tim mixem se smerovku naopak odnaucis pouzivat.
Lupac

#389 Příspěvek od Lupac »

Dík za názor,
dobrá tedy budu trénovat, doufám že brzo :)
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od ludicek »

Ahoj.
Chcem sa spýtať na Vaše skúsenosti a uplatnenie zakrivenia odtokovej hrany krídelok na zlepšenie kĺzavosti a lietania v termike u sky climbera. Ja mám 8% nadol a je to celkom dobre, mierne pomalší let a mierne lepšia kĺzavosť, vo vetri ale toto nepoužívam. Neviem či toto nastavenie z hľadiska aerodynamiky platí aj u polystyrénov, či môj subj. pocit nie je len pocit, alebo to fakt plachtí lepšie. S klasickými vetroňmi som doteraz skúsenosť nemal.

A nemal by niekto radu alebo fotku ako zlepšiť chladenie regulátora? Mám ho dnu v trupe a tie malilinké otvory na chladenie sú fakt nedostačujúce.
Ďakujem pekne. Ľ.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“