F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Re: F45 - motorky
Taaaak !
http://www.lmkbabice.cz/?p=484
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Mimochodem je to tuze sikovnej pan co pise dobry clanky treba o tomto:) : http://www.lmkbabice.cz/?p=600
Rozesmálo mě, jak jsi pohotově dal odkaz na tu sbírku vysílaček
.Jinak pán koukám má přehled to každopádně.
Jak jsi na tom s multíkem?
Jak jsi na tom s multíkem?
Jsou v planu dva - jeden vetsi quad-copter 600mm a druhy tri-copter, ale mrnavy 250-300mm s 5g motorky zHK a s tou mrnavou MEMS gyrovou litaci kartou na blbnuti doma a v lete ven do bezvetri:).
Veci uz jsou na ceste, tak jsem zvedav, zatim resim samodomo ram na tricopteru - uhlikovy trubky 8mm a 2 maly lehky loziska na otaceni zadni trubkly v ramu s nahonem na servo.
Jsou tam prave zapotrebi preflashnout ty regly a pak je to o necem jinym, ony sice Multistary, Blue series a Plushe udajne maji stihat, nicmene flashnu to, kdyz uz bude AVR USB adapter doma spolu s jednim KK boardem:).
Az neco budu mit dam report, ale presunem se nekam do vlakna o copterach at tu s tim nesvinime F-45 thema:).
-----------------
Nicmene Dava !
Dneska jsem se dokopal, ostridal jsem F-45 a zatim nevychazim z nadseni, co do stoupani je to raketa vs. hlemyzd, kdyz za to vemu nestiha ocas (ma prodlevu, nez se probere):).
Jednim slovem parada:).
Cize osada :
Motor : EH200 + 9Z pastorek (super volba, visim nekde na pul plynu stejne jako pri DC motoru)
ESC : HK Blue Series 12A, mirne teply, ale v pohode zvlada
Ocas : Zatim puvodni, uz doputoval dneska dalsi ocas na helinu i s motorem, mam tim padem dva zalozni, cize AC zatim neresim.
Uplne jina helina, jemny soft rozbeh i pres nastaveni sport start (kvuli akceleraci pri viseni), hluk an polovine, na plyn reaguje jako raketa, dobre vynalozene prachy a namaha, uplna spokojenost:).
Jo, kdyz uz jsem ji mel rozebranou na sracky, dal jsem tenkou podlozku pod cykliku+jemny perko, zkratil nozem a vyskrabal (zvetsil) konus zespoda v cyklice aby mohla kyvat vic do stran a prodlouzil (vymenil) packy na servech.
A zase hups o jeden level nahoru s manevrovanim.
Jeste stahnu na soustruhu jedny padla (uz dneska taky dorazily za 40 kacek odtud : http://www.banggood.com/Wholesale-Mjx-F ... 46452.html ) a cvicne namontuju a uvidim o kolik bude sviznejsi:).
Ono taky zalezi jak tomu das pri naklonu kotel, ze .. pri visu, nebo pri klesani se heline do strany moc nechce.
Veci uz jsou na ceste, tak jsem zvedav, zatim resim samodomo ram na tricopteru - uhlikovy trubky 8mm a 2 maly lehky loziska na otaceni zadni trubkly v ramu s nahonem na servo.
Jsou tam prave zapotrebi preflashnout ty regly a pak je to o necem jinym, ony sice Multistary, Blue series a Plushe udajne maji stihat, nicmene flashnu to, kdyz uz bude AVR USB adapter doma spolu s jednim KK boardem:).
Az neco budu mit dam report, ale presunem se nekam do vlakna o copterach at tu s tim nesvinime F-45 thema:).
-----------------
Nicmene Dava !
Dneska jsem se dokopal, ostridal jsem F-45 a zatim nevychazim z nadseni, co do stoupani je to raketa vs. hlemyzd, kdyz za to vemu nestiha ocas (ma prodlevu, nez se probere):).
Jednim slovem parada:).
Cize osada :
Motor : EH200 + 9Z pastorek (super volba, visim nekde na pul plynu stejne jako pri DC motoru)
ESC : HK Blue Series 12A, mirne teply, ale v pohode zvlada
Ocas : Zatim puvodni, uz doputoval dneska dalsi ocas na helinu i s motorem, mam tim padem dva zalozni, cize AC zatim neresim.
Uplne jina helina, jemny soft rozbeh i pres nastaveni sport start (kvuli akceleraci pri viseni), hluk an polovine, na plyn reaguje jako raketa, dobre vynalozene prachy a namaha, uplna spokojenost:).
Jo, kdyz uz jsem ji mel rozebranou na sracky, dal jsem tenkou podlozku pod cykliku+jemny perko, zkratil nozem a vyskrabal (zvetsil) konus zespoda v cyklice aby mohla kyvat vic do stran a prodlouzil (vymenil) packy na servech.
A zase hups o jeden level nahoru s manevrovanim.
Jeste stahnu na soustruhu jedny padla (uz dneska taky dorazily za 40 kacek odtud : http://www.banggood.com/Wholesale-Mjx-F ... 46452.html ) a cvicne namontuju a uvidim o kolik bude sviznejsi:).
Ono taky zalezi jak tomu das pri naklonu kotel, ze .. pri visu, nebo pri klesani se heline do strany moc nechce.
Tak gratulace mugwai
další AC stroj na světě
.
Dík za info o Tvé tvorbě ,neni přes to si občas písnout na čem kdo zrovna maká.
Já jsem si taky připravil zábavu na dlouhé zimní večery. Z 5tistovky nakonec sešlo,ale pořídil jsem jetou HK450 bezpádlo ,takzvaný sociální vrtulník
jak říkal ifin ve svém videu.Bude na tom nějaká práce, už se těšim.
Ale to až přes zimu, momentálně na to nemam čas..
Dík za info o Tvé tvorbě ,neni přes to si občas písnout na čem kdo zrovna maká.
Já jsem si taky připravil zábavu na dlouhé zimní večery. Z 5tistovky nakonec sešlo,ale pořídil jsem jetou HK450 bezpádlo ,takzvaný sociální vrtulník
Ale to až přes zimu, momentálně na to nemam čas..
Znáte někdo počet zubů oběžnýho kola F-45?
corona píše:Znáte někdo počet zubů oběžnýho kola F-45?
144 zubů
No, mam pocit ze prave bezpadlo potrebuje misto jednoduchyho gyra na ocas prave to 3-osy gyro, nevim jiste zda by nesla pouzit ta jednotka na coptery, mozna nejak ano pri trose snahy.
Jde o to, ze ji poridis cca za 20$, kolik stoji to vertulnikarsky origo na bezpadla netusim. Ale asi to bude horsi nez ta dvacka:).
No, informace mam zatim mlhavy, musel bych neco o tom zase nacist, ale bez gyroskopu na rotoru nemas sanci to uridit:).
Jde o to, ze ji poridis cca za 20$, kolik stoji to vertulnikarsky origo na bezpadla netusim. Ale asi to bude horsi nez ta dvacka:).
No, informace mam zatim mlhavy, musel bych neco o tom zase nacist, ale bez gyroskopu na rotoru nemas sanci to uridit:).
mugwai píše:No, mam pocit ze prave bezpadlo potrebuje misto jednoduchyho gyra na ocas prave to 3-osy gyro, nevim jiste zda by nesla pouzit ta jednotka na coptery, mozna nejak ano pri trose snahy.
Flymentor 3D (KDS)
S obyč gyrem bezpádlo fungovat nemůže to je jasnačka..
Aha uz ho mentoruju:) http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... 3D&_sop=15
OK, tedy 1896 otáčky rotoru s EH200 s pastorkem 9z, pokud dobře počítám.Dáva píše:144 zubů
Předpokládám že všichni používají origo plastové listy s dost velkým úhlem náběhu.
Možná by stálo za pokus zkusit ty dřevěný, co mám na HB V2 s náběhem 8° + použít pastorek cca 11 zubů....
Vyzkousej toto co popisuju a nebudes chapat jak to strili nahoru z visu kdyz vemes za plyn, neuhlida to uz ocas, chvili mu trva nez se vzpamatuje z soku a zabere sponu jak ma
)).
Nezapominej, ze rychlejsi prevod zase ztraci na sile (akcelerace-kroutak), ted je vseho tak akorat, otacek akcelerace:).
Nezapominej, ze rychlejsi prevod zase ztraci na sile (akcelerace-kroutak), ted je vseho tak akorat, otacek akcelerace:).
mugwai píše:Vyzkousej toto co popisuju a nebudes chapat jak to strili nahoru z visu kdyz vemes za plyn, neuhlida to uz ocas, chvili mu trva nez se vzpamatuje z soku a zabere sponu jak ma)).
No a teď mi pověz:
1.
K čemu je dobrý, že to vystřelí z visení hore do oblak
2.
K čemu je dobrý, že to neuhlídá ocas
3.
K čemu je dobrý, že to chvíli trvá, než se vzpamatuje ze šoku
4.
Na jaký síle asi tak ztratí, když je tam motor zhruba o dvojnásobným výkonu, než by měl být
5.
Pochopils, proč zmiňuju 8° listy...???
.
K cemu je dobry tu s Tebou ztracet cas ?corona píše:No a teď mi pověz:
1.
K čemu je dobrý...