F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
mugwai

Re: F45 - motorky

#376 Příspěvek od mugwai »

Dáva

#377 Příspěvek od Dáva »

mugwai píše:Taaaak ! :D http://www.lmkbabice.cz/?p=484

:lol: :lol: :lol: :lol: ...
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
mugwai

#378 Příspěvek od mugwai »

Mimochodem je to tuze sikovnej pan co pise dobry clanky treba o tomto:) : http://www.lmkbabice.cz/?p=600
Dáva

#379 Příspěvek od Dáva »

Rozesmálo mě, jak jsi pohotově dal odkaz na tu sbírku vysílaček :D .Jinak pán koukám má přehled to každopádně.
Jak jsi na tom s multíkem?
mugwai

#380 Příspěvek od mugwai »

Jsou v planu dva - jeden vetsi quad-copter 600mm a druhy tri-copter, ale mrnavy 250-300mm s 5g motorky zHK a s tou mrnavou MEMS gyrovou litaci kartou na blbnuti doma a v lete ven do bezvetri:).
Veci uz jsou na ceste, tak jsem zvedav, zatim resim samodomo ram na tricopteru - uhlikovy trubky 8mm a 2 maly lehky loziska na otaceni zadni trubkly v ramu s nahonem na servo.
Jsou tam prave zapotrebi preflashnout ty regly a pak je to o necem jinym, ony sice Multistary, Blue series a Plushe udajne maji stihat, nicmene flashnu to, kdyz uz bude AVR USB adapter doma spolu s jednim KK boardem:).
Az neco budu mit dam report, ale presunem se nekam do vlakna o copterach at tu s tim nesvinime F-45 thema:).
-----------------

Nicmene Dava ! :-)
Dneska jsem se dokopal, ostridal jsem F-45 a zatim nevychazim z nadseni, co do stoupani je to raketa vs. hlemyzd, kdyz za to vemu nestiha ocas (ma prodlevu, nez se probere):).
Jednim slovem parada:).

Cize osada :
Motor : EH200 + 9Z pastorek (super volba, visim nekde na pul plynu stejne jako pri DC motoru)
ESC : HK Blue Series 12A, mirne teply, ale v pohode zvlada
Ocas : Zatim puvodni, uz doputoval dneska dalsi ocas na helinu i s motorem, mam tim padem dva zalozni, cize AC zatim neresim.
Uplne jina helina, jemny soft rozbeh i pres nastaveni sport start (kvuli akceleraci pri viseni), hluk an polovine, na plyn reaguje jako raketa, dobre vynalozene prachy a namaha, uplna spokojenost:).

Jo, kdyz uz jsem ji mel rozebranou na sracky, dal jsem tenkou podlozku pod cykliku+jemny perko, zkratil nozem a vyskrabal (zvetsil) konus zespoda v cyklice aby mohla kyvat vic do stran a prodlouzil (vymenil) packy na servech.
A zase hups o jeden level nahoru s manevrovanim.
Jeste stahnu na soustruhu jedny padla (uz dneska taky dorazily za 40 kacek odtud : http://www.banggood.com/Wholesale-Mjx-F ... 46452.html ) a cvicne namontuju a uvidim o kolik bude sviznejsi:).
Ono taky zalezi jak tomu das pri naklonu kotel, ze .. pri visu, nebo pri klesani se heline do strany moc nechce.
Dáva

#381 Příspěvek od Dáva »

Tak gratulace mugwai :wink: další AC stroj na světě :D .
Dík za info o Tvé tvorbě ,neni přes to si občas písnout na čem kdo zrovna maká.
Já jsem si taky připravil zábavu na dlouhé zimní večery. Z 5tistovky nakonec sešlo,ale pořídil jsem jetou HK450 bezpádlo ,takzvaný sociální vrtulník :lol: jak říkal ifin ve svém videu.Bude na tom nějaká práce, už se těšim.
Ale to až přes zimu, momentálně na to nemam čas..
corona

#382 Příspěvek od corona »

Znáte někdo počet zubů oběžnýho kola F-45?
Dáva

#383 Příspěvek od Dáva »

corona píše:Znáte někdo počet zubů oběžnýho kola F-45?

144 zubů :wink:
mugwai

#384 Příspěvek od mugwai »

No, mam pocit ze prave bezpadlo potrebuje misto jednoduchyho gyra na ocas prave to 3-osy gyro, nevim jiste zda by nesla pouzit ta jednotka na coptery, mozna nejak ano pri trose snahy.
Jde o to, ze ji poridis cca za 20$, kolik stoji to vertulnikarsky origo na bezpadla netusim. Ale asi to bude horsi nez ta dvacka:).
No, informace mam zatim mlhavy, musel bych neco o tom zase nacist, ale bez gyroskopu na rotoru nemas sanci to uridit:).
Dáva

#385 Příspěvek od Dáva »

mugwai píše:No, mam pocit ze prave bezpadlo potrebuje misto jednoduchyho gyra na ocas prave to 3-osy gyro, nevim jiste zda by nesla pouzit ta jednotka na coptery, mozna nejak ano pri trose snahy.
Jde o to, ze ji poridis cca za 20$, kolik stoji to vertulnikarsky origo na bezpadla netusim. Ale asi to bude horsi nez ta dvacka:).
No, informace mam zatim mlhavy, musel bych neco o tom zase nacist, ale bez gyroskopu na rotoru nemas sanci to uridit:).

Flymentor 3D (KDS)
S obyč gyrem bezpádlo fungovat nemůže to je jasnačka..
mugwai

#386 Příspěvek od mugwai »

corona

#387 Příspěvek od corona »

Dáva píše:144 zubů :wink:
OK, tedy 1896 otáčky rotoru s EH200 s pastorkem 9z, pokud dobře počítám.
Předpokládám že všichni používají origo plastové listy s dost velkým úhlem náběhu.

Možná by stálo za pokus zkusit ty dřevěný, co mám na HB V2 s náběhem 8° + použít pastorek cca 11 zubů....
mugwai

#388 Příspěvek od mugwai »

Vyzkousej toto co popisuju a nebudes chapat jak to strili nahoru z visu kdyz vemes za plyn, neuhlida to uz ocas, chvili mu trva nez se vzpamatuje z soku a zabere sponu jak ma :D)).
Nezapominej, ze rychlejsi prevod zase ztraci na sile (akcelerace-kroutak), ted je vseho tak akorat, otacek akcelerace:).
corona

#389 Příspěvek od corona »

mugwai píše:Vyzkousej toto co popisuju a nebudes chapat jak to strili nahoru z visu kdyz vemes za plyn, neuhlida to uz ocas, chvili mu trva nez se vzpamatuje z soku a zabere sponu jak ma :D)).
Nezapominej, ze rychlejsi prevod zase ztraci na sile (akcelerace-kroutak), ted je vseho tak akorat, otacek akcelerace:).

No a teď mi pověz:

1.
K čemu je dobrý, že to vystřelí z visení hore do oblak

2.
K čemu je dobrý, že to neuhlídá ocas

3.
K čemu je dobrý, že to chvíli trvá, než se vzpamatuje ze šoku

4.
Na jaký síle asi tak ztratí, když je tam motor zhruba o dvojnásobným výkonu, než by měl být

5.
Pochopils, proč zmiňuju 8° listy...???

.
mugwai

#390 Příspěvek od mugwai »

corona píše:No a teď mi pověz:

1.
K čemu je dobrý...
K cemu je dobry tu s Tebou ztracet cas ? :wink:
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“